O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŠTĚSTÍ, CO JE ŠTĚSTÍ? PDF Tisk E-mail
Středa, 01 listopad 2017
Začátek listopadu, sem stále ještě na chalupě. Musím říci, že už nic moc. Venku mrholí, je sychravo a docela zima. V té psotě nikdo z domorodců ani lufťáků nechodí ke Kulatý bábě. Co tady? I kočky přestaly jezdit na kole po horní cestě. Nikdo neprosí o kapku vody nebo čaje. V tomto čase bych přidal i rum, ale zůstává stále zavřený..

 

 

 

 

 

 

Rozhodnuto, zazimuju a hajdy domů. Přiznávám,stýská se mi. Je to divné,ale i po jednapadesáti letech se mi už po té mé kotrmelíně stýská. Jasně, že je někdy baba na zabití (a kdo není), ale bez ní... no bez ní? No, ... je to na levačku.

 

Šmytec, zítra balím a padím domů. Nespěchám, zatím je večer. Sedím u krbu,v střebávám teploučko z hořících polen, usrkávám ze sklenky koňak, sleduji plápolání ohně a mé myšlenky bloudí hluboko v mládí. Byl jsem svobodný a zamilovaný... šťastně zamilovaný. Jak jinak ve dvaadvaceti...

 

 

Výsledek obrázku pro hornické město pod Bořeněm
 

 

 

Sloužil jsem v malém hornickém  městečku pod Bořeněm (musím podotknout, že nejsem policajt). Osud tomu chtěl a má maličkost  potkala dívku, dívku krásnou jak obrázek, prostě tu pravou. Vůbec jsem o tom nezaváhal, jasně, je to ta pravá.

 

Pomalu, fakt pomalu jsem začal  chápat, co je štěstí. Je to tak jednoduché, zamilovanej, šťastně zamilovanej mladík (jako JÁ) zrušil zájezd do sladké Francie do Nice a neuronil ani slzu. Místo toho zajistí letecky Bulharsko do letoviska „Družba“. Pochopili jste? .... ano,jeli jsme na svatební cestu. Líbánky byly... no, co  budu povídat! Byli jsme mladí zamilovaní a šťastní.

Opět si myslím, že poznávám, co je to štěstí - starat se o někoho, koho miluješ. Co myslíte? - vydrží  blázínkům to štěstí? Uvidíme!

 

(Ještě se malinko vrátím k té dovolené v letovisku Družba. V té době jsem v oblečení horoval pouze o bílou. Bílé pláťáky, bílé kraťasy, bílé košile i trička. Spolustolovníci měli s sebou bezva kluka. Pět šest let, ehnul se od nás, prostě jsme měli kamaráda. Mne začal říkat doktore. A to jsem zde použil jako kudlankové jméno. Může za to ten bezva šestiletý klučina).

 

Léta se sunula vpřed, narodily se nám děti, dcera,  a za šest roků se narodil syn. Nové starosti, nové zážitky a nové podněty, aby nám náš vztah neuschnul. Ono je to natotata. Jak dětičky povyrostly, šup a chodilo se na výlety po okolí, krásných zákoutích Krušných hor a na dovolené v Krkonoších. Hory jsme s manželkou milovali a milujeme dodnes. A tak, když osud tomu chtěl, začali jsme jezdit na horskou chalupu. A upynulo mnoho dalších let.

 

Musím podotknout, že chalupa jako pojítko ve vztahu, nevydrží věčně. Člověk, chce-li udržet u domácího krbu trochu toho štěstíčka, musí pro to stále, opravdu stále něco dělat. Být pozorný, nezapomínat na výročí, nezapomínat, že ženu má rád, že ji miluje takovou, jaká i po letech je, nesmí zapomínat na květiny, posezení u vínka v dobrém podniku, posezení s přáteli a že nebude na závadu skvělá grilovačka.

 

Jednoduše řečeno, žena musí mít pocit, že vám není za ta léta fuk, že si jí stále hledíte a vážíte, že se umíte i po těch společně prožitých létech, kdy létaly třísky, občas zaburácel hrom, občas se vztach i zakymácel, chovat jako v dobách mládí a všem ukázat, že ji dokážete  obejmout, políbit, pohladit a ukázat, že stále o ni stojíte, že jste ochoten se pro ni obětovat.

 

Nyní, na podzim našeho společného žití, mohu říci, že i v době, kdy nám teklo do kajuty, jsme dokázali držet pohramadě, dokázali, že i přes vlnobití jsme zvládli ponorkovou nemoc, že jsme stále dělali vše proto, aby nám život nezevšedněl. Lékem býly výlety po památkách, bezva dovolené - napřed s dětmi a potom s vnuky, relax u moře i v lázních.

 

 

Související obrázek

 

 

Jsem přesvědčen, že pofňukávání a chtít se řídit rádoby radami kamarádů, nepomáhá. Ale společné aktivity, společné zážitky a společná úcta jeden k druhému -  ano,to může pomoci.

S klidným svědomím  mohu říci: znám odpověď na otázku "Co je to štěstí! Ne, není to nějaká „muška jenom zlatá“ - muška už vůbec ne, ale dát život za život svého partnera, nebát se při každé příležitosti položit své srdce na dlaň a tu jí nabídnout. Zdůrazňuji, že to není fraze, levná patetická fráze, ale zjištění za léta společného soužití.

 

 

 

PS: Pánové a vážení gentlemanim  pozor! Nemusí to, co jsem zde napsal, platit u každé osůbky něžného pohlaví. Na některou to nemusí zabrat vůbec, jiné to bude fuk a další muže zdrhnout s grázlem s rameny přes celá záda, trestním rejstříkem delším než pracovní týden, a klidně za ním bude chodit i  na Bory. Proč? Myslím, že vám pak může odpovědět: „aspoň  je to osobnost“.... Jojo, panové, naši něžní andílci se mohou proměnit i v čertice. Proto je jen na nás,  zda budeme pro ně gentlemany, muži,chlapy či darebáky.

 

-doktor-

 

 

 

 

Komentáře (5)add feed
... : Michal
Milý doktore, mluvíš mi z duše, mluvíš mým jazykem, aneb jak by řekl pan Kipling - jsme jedné krve ty i já.
Nebo, řečeno jinak, bez té lásky a přátelství bychom nepřežili léta v Americe. smilies/kiss.gif
listopad 01, 2017 08:57
... : mia I
doktore, Ty nejsi doktor, Ty jsi básník. A romantik i v důchodových letech, krásný.. Není každému dáno najít vztah , kde ti dva jsou jako pověstné dvě poloviny jablka, které do sebe přesně zapadají, jako šálek s podšálkem, kdy v případě, že se jedno rozbije už nikdy není to zbylé kompletní..

Život není to co chceme, ale to co máme. A proto jsou i ty kudlančí příběhy se všemi těmi trápeními a svízelnými životními situacemi. Ne vždy se najdou dva, kteří cítí stejně jako to popisuješ Ty. Navíc Ty jsi moudrý a i přes občasné vrtochy své ženy (které jsi tu popisoval před nějakou dobou) dokážeš mít nadhled, toleranci. Možná právě to je recept pro ty mladší, kteří do vztahu půjdou.

Já letos po více jak třech desítkách let trávím podzim sama. Můj muž odešel, neodešel za jinou, jak to na Kudlance v příbězích bývá, odešel jinam a bohužel dost trýznivým způsobem..


listopad 01, 2017 10:14
... : Sidon
Když už se tu hovoří o lásce, tak si dovolím sem vložit několik názorů na lásku od dětí, které to vidí po svém. Myslím, že ten poslední je opravdu ryzí a silný.

Dětské názory na lásku -

Několik profesionálů se na tuto otázku zeptalo skupiny dětí starých mezi čtyřmi a osmi lety. Jejich odpovědi byly mnohem širší a hlubší, než si kdo dovedl představit.

Přesvědčte se sami:

Od té doby, co moje babička onemocněla artrózou, nemůže se už ohnout a namalovat nehty na nohou. Tak to za ní teď pokaždé dělá můj dědeček, i když sám má artrózu v rukách. To je podle mě láska.
Rebecca, 8 let

Když vás má někdo rád, vyslovuje vaše jméno tak trochu jinak. A tak prostě víte, že vaše jméno je v jejich ústech v bezpečí.
Billy, 4 roky

Láska je, když si na sebe dívka nastříká parfém a kluk použije vodu po holení a pak si spolu vyrazí ven a jeden druhého očuchávají.
Karl, 5 let

Láska je, když jdete na jídlo do restaurace a dáte někomu většinu svých hranolků a nechcete na oplátku žádné z jeho porce.
Chrissy, 6 let

Láska je to, co vás nutí se smát i když jste unavení.
Terri, 4 roky

Láska je, když maminka udělá kávu pro tatínka a usrkne, aby se přesvědčila, že dobře chutná.
Danny, 7 let

Láska je, když se s někým stále pusinkujete. A až pusinkování přestane bavit, tak pořád chcete být spolu a víc spolu mluvit.
Moje maminka s tatínkem jsou takoví.
Billy , 7 let

Láska je to, co je s tebou v pokoji na tvé narozeniny, když
přestaneš otvírat dárky a zaposloucháš se.
Bobby, 7 let (Neuvěřitelné!)

Když se chcete naučit někoho lépe milovat, měli byste začít
u kamaráda, kterého nenávidíte.
Nikka, 6 let
(potřebovali bychom o pár milionů více Nikk na této planetě).

Láska je, když řeknete klukovi, že se vám líbí jeho tričko
a on ho pak nosí každý den.
Noelle, 7 let

Láska je, jako když jsou malá stará paní a malý starý pán
stále přátelé, i přes to, že se už tak dobře znají.
Tommy, 6 let

Když jsem hrála na koncertě na piáno, byla jsem na pódiu a hrozně jsem se bála. Podívala jsem se na všechny ty lidi, co mě pozorovali a zahlédla jsem mého tatínka, jak na mě mává a usmívá se. Byl jediný, kdo to dělal. Pak už jsem se vůbec nebála.
Cindy, 8 let

Láska je, když maminka dá tatínkovi nejlepší kousek kuřete.
Elaine, 5 let

Láska je, když mamka vidí taťku celého smradlavého a upoceného, ale i tak o něm říká, že je větší fešák než Robert Redford.
Chris, 7 let

Láska je, když vám vaše štěně olíže celý obličej i přes
to,že jste ho nechali doma samotné celý den.
Mary Ann, 4 roky

Když někoho milujete, tak se vaše řasy hýbou nahoru a dolu a odlétávají z nich malé hvězdičky.
Karen, 7 let (obdivuhodná představivost)

A na závěr –
autor a lektor Leo Buscaglia jednou mluvil o soutěži, kde měl dělat porotce.
Cílem soutěže bylo najít nejstarostlivější dítě. Vítězem se stal čtyřletý chlapec.
Sousedovi od vedle zrovna nedávno zemřela žena.
Když chlapeček viděl muže plakat, vplížil se na jeho dvorek,vlezl mu na klín a jen tak tam zůstal sedět.
Když se matka zeptala, co sousedovi řekl, chlapec odpověděl:
"Nic, jen jsem mu pomohl brečet."

Buďte dětmi celý život, nestyďte se za své city!!!


listopad 01, 2017 16:31
... : *deeres*
Doktore a Sidone, moc hezký.
Doktore, ty jsi veliký romantik, nic divného, takové jsou všechny tvé příspěvky. Já tak opěvovat přírodu neumím, tak alespoň fotím. První fotografie je asi z Mostecka - vrch Zlatník? Ta druhá
z Pece pod Sněžkou, ta dovede vzít za srdce, hned bych se tam zase rozběhla po stráních. Mám moc ráda Krkonoše i Jizerky.

Od té doby, co moje babička onemocněla artrózou, nemůže se už ohnout a namalovat nehty na nohou. Tak to za ní teď pokaždé dělá můj dědeček, i když sám má artrózu v rukách. To je podle mě láska. Rebecca, 8 let
smilies/grin.gif

Kam na to ty děti chodí?
listopad 01, 2017 18:11
... : doktor
Děkuji,děkuji moc.Ano,jsem šťastnej,přece mám vás, mé kudlankuové kamarády a přátelé ( je jasné,že to platí pro Kudlanky i kudlaňáky. ).
listopad 02, 2017 12:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]