O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JESTLI JÁ TĚM MUSLIMŮM NEKŘIVDÍM ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 říjen 2017
Přejít na obsah
JESTLI JÁ TĚM MUSLIMŮM NEKŘIVDÍM ...
Strana 2

 

 

 

 

Haram

Haram je všechno co je zakázáno.Jeho hranice jsou rozplizlé, takže haram je všechno, co jako zákaz určí místní dobrovolná náboženská hlídka.

Zuřím, když na mne muži poulí oči. To se nelíbí mému muži. „Přece je nemůžeš takhle provokovat!“ podrážděně mi radí, když doma chodím v tričku a šortkách. Vztekle sáhnu po došlé poště, otevřu obálku a zkamením. Kdosi mi posílá katalog s fotkami žen znetvořených kyselinou. Mám pocit, že si musím dát čtyři sprchy.

Za hanbu se zabíji.“ To jsou slova mladého Pakistánce, který zastřelil svou sestru a jejího přítele.

Důvodem bylo, že mu nechtěli sdělit, kde v noci byli.

Podle pakistánské Komise pro lidská práva v roce 2002 jenom v Sindhu zemřelo kvůli cti 340 lidí včetně 24 dětí.

Třináctá komnata. Vztahy bez citů, city bez šance. Láska jako obscéní artikl, sexuální deprivace a můj odpor nad zdejším genderovým segregačním kodexem.

 

Ramadán

Má doposud absentující přímá zkušenost z průběhu Ramadánu se naplnila po okraj. Začala prozaicky. Vyšla jsem vesele z pekařství s čerstvou bagetou a jak je mým zvykem, její křupavý konec hned padl za oběť mé nekontrolované chtivosti. Odsuzující pohledy a hlavně můj strach způsobily, že mi pečivo zůstalo trčet v krku a já jsem neměla lepší nápad, než se zastavit, vyndat z tašky plechovku koly a s úlevou se zbavit boule v krku.

Domů jsem kráčela těžkým krokem provinilce a stále se mně zdálo, že mimo nadávek slyším, jak vzduchem už letí nějaký kámen.

Je konec Ramadánu , Vánoce ante portas. Přízemně toužím po všech vánočních vůních bez ohledu na to, co se za okny tohoto domu považuje za slušné. Na Slovensku nesmí chybět kapustnice s klobásou.Usedám k počítači a formuluji do elektronického prostoru prosbu, lépe řečeno „prasečí“ SOS. S povzdechem pro sebe uzavírám: urazím, ale sním.

Syn chodí do mezinárodní školy. Dneska mně s pohoršeným výrazem sdělil, že jeden spolužák urazil jeho muslimské kamarády. Jakýsi hloupý Evropan si dovolil do školy přinést chléb s „prasečím“ - jak se rouhavě vyjádřil, salámem. Ale nakonec se muslimům omluvil a svačinu zahodil do koše.

Tak nevím, čím budeme na školních setkáních prezentovat Českou republiku, výběr Nohovicovi písničky „Tři čuníci“ asi nejsou nejlepší nápad pro islámsky cítící publikum.

 

Burka

Nejkonzervativnější formou ženského zahalování je burka, jakýsi "stan" přes celé tělo. Obléká se přes hlavu, která je kryta kápí vpředu s hustou mřížkou. Žena tak sice vidí, ale okolí z ní nespatří ani oči. Burku nosí ženy v některých oblastech Pákistánu. Ženy, které celoživotně nosí burku trpí nemocemi očí a řídnutím kostí.

 

 

Výsledek obrázku pro burka

 

 

 

 

Eid al-Adhá

V období Ramadánu věřící přes den nesmí polknout ani slinu. Agresivita muslimů díky sexuálnímu půstu a hladovění prudce stoupá. Svoji agresivitu nakonec vybijou v následném období Eid al-Adhá.

Velikost zvířete odvisí od movitosti rodiny, klidně to může být i velbloud. Všechna zvířata jsou nejdřív vyzdobena barevnými vodítky. Bečící oběti musí setrvat v domácnostech několik dní, aby byl bohulibý skutek opravdu citelný. Poté se sejde celá rodina a miláčka podříznou tak, že zvíře bolestivě umírá, dusíc se vlastní krví.

Dá se to přirovnat k české zabijačce provedené obzvláště brutálním způsobem.

 

Perlička nakonec:

Nastává období pomerančů. Vesele nakupujeme asi desetikilový pytel za skromných 200 rupií, což představuje asi tak našich 42,- Kč a nadšeně pomerančujeme.

Jeden známý nám do toho nadšení zlomyslně vypráví historku o chybě, která se stala při překladu Koránu, kde se prý těm, kteří přijdou do nebe, slibuje třicet panen, hurisek, namísto původních třiceti pomerančů. Když tak vidím ty hory stejného ovoce, tuším, že takováto představa posmrtného života není z nejpřitažlivějších.

 

zaslala: DEERES

 

Komentáře (11)add feed
... : David X
Beletrii si už dávno pro sebe nekupuji, protože nemám nafukovací byt, tu si pouze půjčuji.


Já vím, "není nad vůni opravdové knihy, bla bla bla", ale přesně tohle je ten důvod, proč je pro mě čtečka věc, bez které se už neobejdu. Se čtečkou nemám nikdy absťák.
říjen 31, 2017 07:25
... : Myška
deeres, díky za výňatek z knihy, který mi potvrdil, že můj názor na islám je správný. A že islám v ČR rozhodně nechci.

Opravdová kniha versus čtečka - čtečku nemám a nehodlám pořizovat. Papírovou knihu nenahradí zcela.
říjen 31, 2017 08:22
... : *deeres*
Já čtečku mám a používám. Ale nikdy ne doma, ta je bezva v místech, kde si mohu přečíst více knih a nechci je tahat sebou. Třeba na dovolené.
říjen 31, 2017 08:41
... : d@niela
Davide, přesně můj názor...

Teď se mi však stal děsněj průser - lépe to bohužel nazvat nemůžu - kdy jsem flešku, na které mi má dcera poslala "příruční" knihovnu suprovejch knih, věnovala jedné moc hodné a moc nemocné spolupacientce.
A já si v nemocnici četlaaa - jejda, to bylo super... stulená do klubíčka, a kdykoliv jsem mohla čtečku jen strčit pod polštář...

No, a doma jsem si ji pak připla k PC, aby se placatka zas nabila... A mezitím jsem si mazala zbytečnosti. Pochopitelně (tedy, pro rozumný lidi nepochopitelně) jsem ty stažený knihy vymazala, protože když je mám přeci v kindlu, tak proč ještě navíc v PC, žejo?

A tak se mi povedlo, vymazat si je i v té čtečce...
Ale už mám na cestě další, a navíc je tam i nášup - kdy já tohle všechno přečtu????

smilies/cheesy.gif
říjen 31, 2017 09:10
... : *deeres*
To je další výhoda čtečky, že se tam dají stáhnout online i knihy v originále, které tu vůbec nebyly
vydány, nebo knihy, které si nechci koupit a nedají se půjčit v knihovně, protože ani tam je nikdo nekoupil.
Ale dovedete si představit dětskou knížku bez ilustrací ve čtečce? Já mám spoustu knih o Praze s fotkami, nebo knihy o umění s reprodukcemi. Čtečka versus kniha? Obojí má svoje místo a doma to je vždycky ta kniha.
říjen 31, 2017 09:21
... : Michal
Čtečku Kindle Fire miluju, mám v ní tolik knih, ale i pár filmů, i nějaké audioknihy.
A co navíc, připojím se s ním na wifi, tak v nemocnici okoukávám na televizi se sluchátky na uších. A má to i Skype, krom Messengeru který umí videotelefonovat taky. Kdepak, bez čtečky ani ránu. smilies/wink.gif
říjen 31, 2017 11:40
... : doktor
Deeres,děkuji a ujišťuji Tě,že jsi nikomu neublížila,ale jistě jsi napsala zajimavý článek.V muslimských zemích vyznávající Islám v podání Koránu s tím nic neuděláme,ale Tvůj bezva napsaný článek by měl být pro nás varování pro přílišné horování za přijímání utečenců z mislimských zemí.
Též věřím,že nikomu nekřivdím.
říjen 31, 2017 12:40
... : Sidon
Tak já nevím, je to tady o "ksindlu", jak se někdy taky říká čtečce (Kindle), nebo o jiném, závažném tématu? No, on ten česko-německý název té čtečky by se na to hlavní téma hodil vlastně taky, ale ta pitomá "political correctness" už asi prorostla všude. Je to však pořád dokola, těch událostí, které ukazují pravou tvář Islámu, je všude plno a je zbytečné je znovu vyjmenovávat.
Že je Islám "zamrznutý" ve středověku a nemění se, to ví skoro každý, sami jeho immámové a pohlaváři tvrdí, že jejich právo šaría, je absolutně neslučitelné s demokracií a způsobem života židů a křesťanů. Vlastně i dalších, ale třeba v takové Číně, či Japonsku si tihle tmáři ani neškrtnou. Avšak byl jsem velice překvapen (mile), když jsem shlédl tenhle videozáznam. Ten člověk asi musí mít velice dobrou ochranku a mám zato, že se ho dříve, či později pokusí zlikvidovat. Omlouvám se, je to v angličtině, jestli je to i v češtině nevím, pokud to někdo objeví, mohl by se podělit s ostatními - https://www.youtube.com/watch?v=wzcsO1G7rSg
říjen 31, 2017 16:06
... : polárka
nejsk nechspu..ten clanek byl o ctecce nebo o bile zene v Pakistanu?Moju se k tomuto tematu vratit? Neznam Pakistsn ale msm trochu znalosti o Saudske Arabii, coz nemusi byt uplne stejne ale podobnosti tu jsou.

Svatby jsou dve. No vlastne i vic. Prvni svatba je kdyz se podepise svatebni smlouvs. Pak jsou dvs lidi oficialne manzele. ALE...to nic neznamena. Snad jen to ze manzel muze jednou tydne navstivit svoji zenu v jejim domove. Dvere musi byt otevreny a pero jistotu jeden clen rodiny jeste musi byt v mistnosti.
Kdyby divks prisla do jineho stavu nez by byla velka oficislni svatba, tsk by to byla pro rodinu velka ostuda. Oficialni svatb je jedns pr0 muze a jedns pro zeny, ve stejny den. Kolem pulnoci se musi vsechny zeny zahalit a do mistnosti je vpusten manzel.Chvili ma pravo sedwt se svou zenou a pak odejdou. To je v pripade pokrokove rodiny.Jsou manzelske pary, ktere se pred svatbou nikdy nevidely. Plati to hlavne u beduinu. Je tsm dokonce i tribe, kde manzel nikdy nesmi videt tvar svoji zeny a mohlo by to vest k vrazde ze cti.
I pri rodinnych schuzkach nesmi sedet clenove rodiny dohromady. Zase sedi jen zeny zvlast s muzi zvlast. Kdyz si manzel privede domu navstevu, zena vari ale jen manzel muze do kuchyne a priansi hostum jidlo. Zena s nimi sedet nesmi, je to haram.
Ted uz brzo maji zacit povolovat zenam aby mohly ridit. Jsou nektere odvazne ale vetsina se jich stejne boji. Saudci jsou divoci ridici a hodne jich umira prave na silnicich.
říjen 31, 2017 17:24
... : Lenka1
No a protože jsem nenapravitelnej islamofob a tohle prostě tady nechci, tak jsem to hodila Okamurovi. Je mi absolutně jedno, co kde kdy údajně ukrad, jestli je nebo není populista, jestli mu jde o prachy........vodevr_jú-vont

Tohle má pro mě naprostou prioritu.
říjen 31, 2017 19:27
... : *deeres*
Zase jeden co šířil náboženství míru. 8 mrtvých a 12 zraněných na Dolním Manhattanu.V USA 29letý Sayfullo Habibullaevic Saipov z Uzbekistánu, dostal zelenou kartu díky imigrantské loterii. Náhodně vylosovali člověka, aniž vůbec o něm něco věděli. Požadavkem bylo pouze minimum vzdělání, které klidně mohlo být i zfalšováno. Když prezident Trump protestoval, tak byl kritizován za nelidské chování. Kolik ještě musí být mrtvýcha, nebo zraněných?

https://youtu.be/QyH1wMokqMo
listopad 01, 2017 08:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]