O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

"HOP NA DRUHOU" PDF Tisk E-mail
Středa, 26 prosinec 2007

Já vím, tuhle matematickou definici nevěry určitě všichni znáte, ale nejspíš by se těmito třemi slovy dala stručně definovat podstata jedné z našich telenovel. Původně to vypadalo, že Ordinace v růžové zahradě bude v podstatě pečlivě sepsaná instruktáž pro děti, dívky, panny, ženy a matky, jež se ve svém životě setkávají s různými sexuologickými potížemi a nástrahami. 

 

 

 

 

     Ovšem tato umná zástěrka vzala brzy za své. Žádná gynekologická poradna pro pacientky... Naopak.... Tam je dějou věci... Pokud  je nevnímáte, tak se buď špatně díváte, nebo už je vám libido zcela lhostejné. Proto malý exkurz do sexyděje seriálu. Opomeňme instruktážní část, v niž je hra nejen o jablko, ale o implantované panenské blány, antikoncepci pro nezletilé dívky, venerické choroby profesionální kněžky lásky či lesbickou lásku a příjemně bisexuální rodinný trojúhelník. Začněme ale u lékařsko - zdravotnického personálu.

 

     MUDr. Gita (D. Šinkorová), rozvedená, milenec - kolega gynekolog Mázl (P. Rychlý), ženatý, rozvedený a nyní její nastávající manžel. Před ním se v jejím televizním životě mihl milenec - psycholog, horozelezec (T. Krejčíř) a samozřejmě původní životní partner, který už ale dávno miluje Čechoameričanku Jonesovou (M. Dolinová). Doktor Mázl, občas i primář; při běžné lékařské praxi křepce zvládlá svoji první manželku i sexuální avantýry s vrchní sestrou Míšou ze svého oddělení (jinak budoucí manželkou ředitele kamenické nemocnice Bílého)  a s dr. Páleníkovou (Z. Adamovská).

 

 

     Doktorka Páleníková je rozvedená a milenci rovněž nepohrdne. Napřed to byl ženatý primář Pavlica (J. Štěpnička), pak si to rozdala s MUDr. Mázlem, poté flirt s primářem, tentokrát Kroupou (D. Suchařípa), neopominula ani exmanžela Paleníka, pak nám předvedla postelové hrátky s dr. Ženíškem (Z. Žák), bývalým milencem její zdravotní sestry Zuzany. Přes platonické vztahy je tu pouze zdravotnice Bobina, za slušňáky jsou doktor Čížek (L. Potměšil) se ženou Vendulkou (V. Jeníková).

 

     Hodně se činí i dámské střední zdravotnické osazenstvo nemocnice v Kamenici. Mnohé jeho členky ,zpozorněly´ při příchodu MUDr. Hrušky (J. Langmajer), dvakrát rozvedeného tvrďáka, arogantního intrikána a gemblera přes dostihové sázky.

 

     Nejvíc si ale užíval (nebo užívaly televizní sledovatelky) současně s Danielou a Lucií (I. Jirešová), rodnou to sestrou MUDr. Gity. Jako by tyto dvě posledně jmenované protagonistky neměly v rodině vlastní milostné trable... brzy potom, co Lucie dala vale svému muži Hruškovi,  vrhla se na rozvedeného doktora Kroupu,  vzápětí však zařadila zpátečku k Hruškovi, který už měl dítě v Německu se svojí entou milenkou.  Uff, vy, které či kteří to na obrazovkách nesledujete - zvládáte sledovat popis? A to jsem zatím opomněl milostný propletec -  milenka, syn, otec, znovu syn, další synova milenka a ještě jedna... Tím divochem byl dr. Suk, zvaný Vrabčák, jemuž vlastní otec-seladon přebral dívku; jenže ta staršího pána brzy opustila a vrátila se k synovi a otec z toho po několika dalších milostných peripétiích dostal infarkt... Mladý herec jistě promine, že mi jeho jméno neutkvělo v paměti, stejně jako jméno jeho dalšího mladého kolegy, jenž měl techtle mechtle s dcerou, tuším Sylvou, doktorky Gity, a ve stejné době navíc poměr s dcerou primáře Pavlice, kterou přivedl do jiného stavu a opustil. Výsledkem pár facek a interrupce...

 

    Ještě jste v obraze? Tak si připomeneme, že už máme na scéně asi tucet různě vyměňovaných, stresovaných a většinou nic nechápajících manželsko - nemanželských dětí, pár dalších manželských nevěr... Ale ven do plenéru, vydejme se na průzkum i mimo nemocnici. Nymfomankou číslo Jedna se v baru Vidle jeví sličná Daniela, vyvinutá osůbka s řadou různých rafinovaně provedených účetnických ,stáží´, které neodolal ani MUDr. Hruška, ani automechanik - bratr od Gity (D. Prachař), ani jeho nadřízený Brejžek a mnozí další...

 

     Zkrátka, pokud by se v ,růžovce´ odvíjel pouze počestný manželský život, byla by to nuda, řekla si scenáristka a podle toho tvořila, respektive dokumentovala současný život v českých luzích a hájích. Každý musí mít něco s každou, rozvod střídá rozvod, ať se mládež poučí a zjistí, proč se u nás rozvádí od stolu i lože každé druhé manželství. Ano, téměř. Možná má autorka argentinsko - růžovkových story k tomuto stylu života také kladný vztah.

 

     Kdož ví?

 

 

Břetislav Olšer

 

P.S. Abyste si nemyslely/i, že u toho sedím sám - já to jen "nuceně" poslouchám; při šití to sleduje má paní, která se baví tím, že odhaduje, co bude následovat. Já se koukám, až když se děje nějaká super akce. Teď už se všichni uklidnili, každý už je nejmíň podruhé ženatý či vdaná, už jsou asi unaveni, ale ze začátku to bylo tóčo... (Neříkejte, že vás někdy nechytne situace, kdy si říkáte, že musíte ještě počkat, kam až je možné tohle dospět...) 

Jinak - všem přeju krásného silvestra - a hlavně zdraví, to ostatní pak přijde samo.

Tongue out

 

 

 

Komentáře (6)add feed
já to nesleduju, : Alena Puntíkovaná
ale pravděpodobně scénáristé vycházeli z reálu. V naší vísce to probíhá podobně - výsledkem je, že jsou tu vlastně všichni nějak příbuzní. Lidově se tento systém nazývá "kámen s cihlou".
Přeji Vám hezký zbytek svátků. smilies/cheesy.gif
prosinec 27, 2007 00:08
charakteristika Ordnace detským rozoumkem : janinka
Náš Pája příšel nedávno ze školky a hned se ptal:
víš ty vůbec, kdo se může dívat na ordinaci v růžové zahradě?
nee...bylo mi ale jasné,že mě čeká nějaká informační BOMBA.
No přece ti, co nejsou oženení a oni jim tam vysvětlujou třeba,jak se tahaj mimina z pipiny.

No řekněte, není to bájo charakteristika??
smilies/shocked.gif)
Vše nej do nového roku 2008! smilies/cheesy.gif
prosinec 27, 2007 02:24
ale no táááák, moralisti jedny, : darkover
tak jim to přejte, zřejmě to bude tak dlouhý, až se každej vyspí s každým a občas nechaj někoho umřít, aby jedno oko nezůstalo suchý, náhodou, pěknej vymejvák mozku po celodenní práci, já si nestěžuju, přepínám o reklamách na Velmi křehké vztahy, abych o nic nepřišla, když už, většinou to stejně pochopím a mimochodem, když u toho usnu, obtížně rozlišuju, v kterým seriálu jsem se probudila...... smilies/grin.gif
prosinec 28, 2007 11:09
seriál ... neseriál : Iveta
O co jde? My se tu bavíme o seriálu /lech/? To patří asi někam jinam.
Já bych to chápala, že máme diskutovat o nevěře jako takové ... lidské ... ne seriálové.
I když na obhajobu Ordinace ... musím napsat, že jsem jej zpočátku sledovala také a s opravdovým zájmem i s manželem. Asi po desátem díle mě přestal bavit, všichni jsou tak nějak moc "růžoví".
Bavil mě a to hodně seriál Hraběnky a stále se docela ráda podívám na seriál Ulice.
Ale pojďme se bavit o nevěře ... nebo se fakt mýlím?
prosinec 29, 2007 21:22
tak tedy k té nevěře : kolemjdoucí
mě nejvíc pobavilo, když nám Páleníková vysvětlila, že spát se Ženíškem je v pořádku, pokud o tom jeho manželka neví, ale je to naprosto nemorální, když s tím jeho manželka souhlasí. Jinak musím souhlasit s Alenou, že mi to tak nějak daleko od reálu nepřipadá, zejména co se propletenců vztahů v nemocničním prostředí týká.
prosinec 31, 2007 15:44
pavlica : verca
jo mimochodem není to pavlica ale petr pavlis

červenec 17, 2008 19:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]