O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

AMERICKÝ SEN PDF Tisk E-mail
Středa, 18 listopad 2015
Sním o domě s kamennou zídkou vzadu, s bílým plotem do ulice, popínavými růžemi nad vchodem, o houpačce, kde mě bude za ruku držet milující manžel a o velké zahradě, na které si budou hrát naše děti s milým a poslušným labradorem...

 

 

 

 

 

 

U toho labradora slevím, moje psice je všechno, jenom ne poslušná a zahrada by se velice rychle začala podobat tankodromu nebo by uprostřed vyrostla past na narušitele podobná zkratce do Austrálie.

 

Taky popínavé růže mažu, podařilo se mi umořit i kaktus. Z toho plyne, že škrtám i ten barák, měl by moc místností, kdo by to uklízel a okna umýval, já mám brajgl i ve svém jedna plus jedna velikosti vstupní haly takovýho baráku.

 

 

 

 


 

 

 

Děti bych brala všema deseti, ale genetika je potvora, krásu ani inteligenci po mně rozhodně nezdědí a tatínkové to prostě nevytrhnou. Vzhledem ke galerii chlapů, se kterýma jsem to snad i myslela vážně, by se narodilo ošklivé, mentálně zaostalé a emočně labilní stvoření se sklonem k psychickému vydírání a to přece nemůžu nikomu udělat, nejméně sama sobě.

 

Jistou naději vidím ve vypůjčených chlapech, tam už je alespoň možnost předem zjistit, jak pokus o předání genetických informací dopadl, ale ti se zase nechtějí rozmnožovat mimo svůj domek s bílým plotem a navíc nikdy nelze přesně určit, kolik toho dětičky podědily po mamince. Bližší zkoumání matčina genofondu je z pochopitelných důvodů minimálně riskantní podnik, pokud je vůbec realizovatelný. Troufám si tvrdit, že otcové by to těžko přijímali s nadšením, o spolupráci nemluvě. Tím jsem ovšem poslala k ledu i děti.

 

Milující manžel je pak už terminus technicus vhodný spíše do science fiction. Alespoň já znám jenom jednoho a i ten občas připomíná sopku před výbuchem, sopku bouchnuvší a sopku pomalu, velice pomalu se uklidňující. To všechno v pravidelných, asi tak jednoměsíčních odstupech. Ale ani jeho jsem nikdy neviděla sedět na houpačce, zamilovaně třeštit oči, žmoulat ruku své milované ženušky a rozplývat se nad rykotem dětí a psa. Možná je to ale tím, že se mu na houpačce dělá špatně. Možná.

 

 

 

     Takže pěkně zpátky na zemskou plochu. Ne nadarmo mezi mé absolutně nejoblíbenější filmové scény patří ta z Deníku Bridget Jones I, kdy hlavní hrdinka notně posílena alkoholem, s cigaretou v ruce, při poslechu rádia vyřvává sentimentální doják a hlavou jí jde „hororová“ vize, jak umře a kterak ji hlady sežerou její věrní vlčáci.

 

Mám se líp, mě vokouše labrador, i když i to je asi věc názoru...

 

 

HAJKA

 

 

 

 

Komentáře (14)add feed
jj, americký sen : kolemjdoucí
listopad 18, 2015 22:57
Hajko, : Anicka1
ja vim, ze to pises jako nadsazku, ale prakticky se mi ten americkej domecek uklizel mnohem snadneji, nez tady 2 plus 1. Nemam spiz, nemam satny, nemam ulozne prostory ani garaz. Takze porad neco stehuju z mista na misto, minimalizuji, schovavam a pak to samozrejme nemuzu najit. Ale byla to moje volba, tak s tim bojuji.
Jestli se nemylim, tak Bridget Jones zije v Anglii.

listopad 18, 2015 23:28
HAJKA : -doktor-
Každý sníme svůj sen!Můj?Žít ve Francouzské Poli.....!Už to nestihnu.Nevadí.Sním svůj krásný sen...
listopad 19, 2015 15:45
pro kolemjdoucího : melala
Můj oblíbený režisér, opravdu americký sen...... bílý domeček s bílým plotem, vlčími máky a pnoucími růžemi.... jen chybělo upozornění,aby romantici video vypnuli tak po dvou minutách, protože pak film nabírá poněkud drsnější ráz!!!!!!! smilies/grin.gif smilies/kiss.gif smilies/grin.gif
listopad 19, 2015 17:58
Anicka1, : bb.
mluvíš mi z duše, bez nadsázky. Když jsme začali stavět dům, bylo nás doma 4 dospělí (nebo skoro dospělí ;-) a tři zvířata. Dva skoro dospělí s úplně jiným životním stylem, holka a kluk, spolu v pokojíčku o 16 čtverečních metrech. Ještěže tam měli ta zvířata, na ně brali ohledy, jinak by se asi pozabíjeli.
Když jsme stavěli, kromě základní představy o domě, tvaru, situaci místností atd., jsem měla jeden základní požadavek - že to má být hlavně dům praktický. Chvíli jsme se s architektem prali, protože se nechtěl vzdát vymožeností jako koupelna společná se záchodem, do které mi chtěl cpát pračku, bojler atd., aby prý nebyly v domě další zbytečné dveře a zdi, ale pro nás zbytečné nebyly, takže máme šatny, komory, dílnu, prádelnu, pořádnou špajz, samostatné záchody s umyvadlem, protože my si prostě na mísu vedle vany zvykat nechceme.
listopad 19, 2015 18:01
pro melalu : kolemjdoucí
vzácná výjimko, nečekal bych mezi zdejším obecenstvem fanynku tohoto tvůrce (snad kromě Příběhu Alvina Straighta).Kterýpak z jeho filmů je tvůj oblíbený? Co se Amerického snu týká, tak pokud romantici vydrží do konce celého filmu, tak závěrečné dvě minuty jsou ještě lepší ("přiletěli drozdi!")
listopad 19, 2015 19:12
... : Hajka
tak ten americký sen naštěstí nemám...smilies/cheesy.gif zlaté jedna plus jedna..smilies/cheesy.gif i když teď po deseti letech někde jinde, minimalisticky zařízen a místo psa tu teď řádí 2 koťata...smilies/cheesy.gif a zbytek by byl na román...nebo spíš knihu fejetonů..smilies/smiley.gif
listopad 19, 2015 19:43
... : bb.
tak Blue Velvet je blue velvet, ale mě vždycky víc bralo Twin Peaks. Ségru jsem vzala na Mullholland Drive, tetelila jsem se, jak bude unešená, a ono nic, ale ze solidarity se mnou v kině vydržela.
listopad 19, 2015 19:55
bb : kolemjdoucí
Mulholland Drive je můj nej...Především vidět se musí v kině a to ještě v kině z dobrým zvukem. Protože Rebekah del Rio a její Llorando se prostě musí slyšet ze všech stran.
https://youtu.be/xrC3Bf-CvHU. Kupodivu se mi MD podařilo hned napoprvé téměř pochopit, i když samozřejmě otázek bylo víc než odpovědí. Detailní rozbor je tady:
http://is.muni.cz/th/109824/ff_b/bakalarka-KOMPLET.pdf. Twin Peaks (seriál) byl dobrý, dokud ho pár dílů před koncem nezmršili producenti. Film už byl slabší.

listopad 19, 2015 20:36
... : bb.
otázek bylo víc než odpovědí
- na to jsem zvyklá, mám to tak s Lynchem vždycky :-)
filmy podle seriálů se mi nelíbí, ani Twin Peaks, ani Sex ve městě, ale co mě překvapilo, byl MASH - z filmu jsem byla nadšená, měla jsem strach, jaký bude seriál, čekala jsem katastrofu, nakonec jsem na seriálu byla téměř závislá a když se teď, po několika shlédnutí seriálu, podívám na film, přijde mi jako slabý odvar
listopad 19, 2015 20:43
Hajko, : Monikakocka
moc hezky se to čte, jo, člověk má ve dvaceti úplně jiný představy...
Doufám, že si toho tu přečtem víc!
listopad 19, 2015 20:53
kolemjdoucí : melala
Blue velvet a Twin peaks jsou mé nejoblíbenější .... zajímavé byly i dokumetnty o něm, mimochodem, četla jsem o tom, že letos v říjnu byl Lynch v Twin Peaks, které je nedaleko San Franciska,kvůli natočení Twin Peaks dvojky. To se Těšém. No ale Stanley Kubrick taky umí a The shining mě také stále bere!!!!! Jack Nikolson je tam geniální....
listopad 19, 2015 21:28
Muj sen : Milan
Muj sen,je byt uspesny podnikatel,otazka pro me je,v cem vlastne podnikat?????????? :- :- :- :-
listopad 20, 2015 16:46
Muj sen : Milan
Tak pokud ma nekdo dobry napad?? muzeme to zkusit smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 20, 2015 16:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]