O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK SE ŽILO KOČKÁM U PUNTÍKATÝ PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 říjen 2015
Mám kočičího nalezence, Původně ten kocour patřil někomu jinému - není to zas až tak divoké zvíře. Ale z nějakého důvodu se domníval, že u nás je daleko větší sranda a rozhodl se, že bude žít s námi. Tak mě to hodně potěšilo. Protože, když si vás kočka dobrovolně vybere, mělo by to dokazovat, že vaše morálně volní vlastnosti jsou přinejmenším příkladné. 
 

 

 

 

 

 

 

 

     Když se k nám jednou - jako ještě kocour na volné noze - snažil vprsit, odchytila jsem ho  a spolu s kamarádkou jsme ho v jejím autě odvezli do Štěchovic na veterinu, kde ho vykastrovali. Mám doma dvě dospělé kočky a nehodlala jsem řešit případné sexuální či partnerské spory svých koček. Kocour tedy "zaplatil vstupné" a stal se trvalým členem domácnosti. Je tu viditelně šťastný a slyší na jméno Kocour - přestože už vlastně kocour není.

 

     Má svou misku a své místečko na křesle, v TV kouká rád na přírodopisné filmy; tuhle dávali něco o levhartech obláčkových a on na to dost fascinovatě zíral. Dostává se mu jídel, které by v přírodě neochutnal - včera se např. naprásknul bramborovou kaší, co zbyla od oběda. Vůbec miluje brambory. Tuhle mi ohlodal vařené brambory ve slupce, co jsem je měla připravené na druhý den na salát. I rýže, čočka a knedlíky mu chutnají. Omáčky všeho druhu miluje. S hovězím vývarem s játrovými knedlíčky se taky v přírodě - kde žil tolik opěvovaným volným životem - dozajista nesetkal. Zítra bude guláš, tak už se těší.

 

     Úplně nejdřív se spřátelil s fenkou Fifinkou, která je na kočky zvyklá a považuje je za podivné malé pejsky. Kocour samosebou chodí ven - vždyť byl již předtím svoboden a kdykoli se s Fífou v přírodě setkají, tak se bouřlivě vítají, jako příbuzní, co se třicet let neviděli a setkali se až na pohřbu prababičky. Drcají do sebe čumáčky a hlavičkami a třou se o sebe. Když jdu s Fífou na procházku, tak jde kocour s námi, kdyby se zas dělala nějaká sranda, tak aby o to nepřišel. Tak se kocourek Kocour naučil chodit domů hlavním vchodem, což považuje nyní za své privilegium a tvrdě se ho dožaduje. Předtím chodil ven a domů balkonem, stejně jako kočka Prdlouška, takto zasloužilá matka mnoha koťat.

 

     Tuhle jsem si na Kudlance postěžovala, že mu musím chodit otvírat barák, protože se odmítá  vracet domů balkonem a sedí před domovními dveřmi a ječí jak podebranej, takže se široké okolí domnívá, že tu někoho vraždíme. A jedna z vás mi poradila, abych už konečně dala tomu kocourovi Kocourovi klíče. Tuhle odešla  kamarádce Hance televize a chtěla se dívat na Superstar, tak zašla a přinesla lahvinku bílého, přišla i Květa (ta se zlomeným loktem), no a já jsem jsem jim u toho vína vyprávěla o tom nápadu s klíči. Kocour Kocour totiž přišel domů už s Hanou, pak jí seděl na klíně a sledoval s ní Superstar.

 

     No a Hana je skutečnou dcerou svého národa, který - jde-li o nějakou legraci - nezná odpočinku. Ještě ten večer (má auto) se k nám vrátila a přivezla malinké klíčky od dětské pokladničky, které jsme připevnili Kocourovi na protiklíšťovej obojek. Bála jsem se, že mu to bude vadit - ale naopak - on je na to hrdej!!!! A ostatní kočky mu to tiše záviděj.

 

     Takže teď chlapec chodí venku volným krokem s hlavou vztyčenou, aby  KAŽDÝ VIDĚL!!!! - a záviděl - pochopitelně. A protože tím - dle svého názoru - získal něco jako "zelenou kartu", začal zas chodit domů v pohodě balkonem - jako každá správná kočka.  No, chápete to?

 

ALENA PUNTÍK

berte to jako vzpomínku na Aĺu,

která tu už mezi námi není;

touhle dobou, začátkem října před dvěma léty,

odletěla na svůj obláček

 

 

Komentáře (10)add feed
:) : bb.
moc hezký
říjen 13, 2015 01:26
Krásná vzpomínka : Míša šíša
Kocour tedy "zaplatil vstupné"...

smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Myslím, že Alenku "tam nahoře" strašně mrzí, že se tu nemůže účastnit diskuzí o uprchlících. To by ji moc bavilo. smilies/wink.gif
říjen 13, 2015 07:24
Moc pěkné, : Ketrin
milé a vtipné. Navíc mě těší zjištění, že nejspíš i mé morálně volní vlastnosti jsou na patřičné úrovni, protože naším kocourem Podzimkem jsem byla povýšena na post jeho nejmilejší lenošky - když večer po celodenním pinožení konečně zaujmu polohu na gauči s knížkou nebo u TV, okamžitě leží na mně. Pokud se někdy nedisciplinovaně zdržím třeba u nádobí, tak chodí okolo a ječí, ať už si jdu lehnout. smilies/grin.gif
říjen 13, 2015 08:01
... : -doktor-
Děkuji za vzpomínku na milou a milovanou Alenku puntíkatou.Děkuji všem kdo si vzpomínali na ezva holku a kamarádku.
říjen 13, 2015 09:39
... : mia I
zrovna jsem tu před páry dny zmínila, že mi tu chybí mj. Wendy a Alenka. Wendy začala chodit a Alenka tu má připomínku taky, díky Dani.
říjen 13, 2015 09:45
... : marty
moc hezké vyprávění. Alenku jsem zde už nezastihla, ale jako kočkomil vidím, že měla široké srdce a že to byla prostě správná ženská.

říjen 13, 2015 12:26
... : deeres
Trochu mne rozhodila,jak se kácí už i v našich lesích. Ála uměla vtipně napsat i o těch úplně obyčejných věcech a schází tu o tom žádná, vždycky dokázala rozpumpovat diskuzi.
říjen 13, 2015 16:30
Nemůžu : Iris
se nepřidat. No jo, já měla narozeniny a Alenka odešla, neměla bych na ní tudíž zapomínat - ale zapomněla jsem.

Takže - Alenko, vzpomínám s láskou, mluvím na každou kočku, která na mně utkví delším pohledem a pokaždé mi projede hlavou vzpomínka na Tvoje kočky a kočičí povídání.
Jednou jsem si přece skoro odvezla jedno kotě - od Prdloušky myslím.Škoda, že z toho sešlo mou prokrastinací..

Deeres - opakuji se, ale nemůžu zapomenout na naši společnou debatu krátce předtím, než Ája odešla do špitálu.Bylo to neuvěřitelně krásné víkendové povídání, vloni jsem ho sem dala, dnes už nemám kapacitu si vzpomenout, jak se jmenovala ta debata. Bylo to vzpomínání na brigádu - snad chmelovou.A na fotkách jste byly obě - krásná mladá Alča a krásná mladá Deeres. Bylo to moc příjemné povídání s Vámi. Nechceš sem tu fotografii přidat? Nebo jinou společnou? smilies/smiley.gif
říjen 14, 2015 12:36
... : deeres
Zkusím jí poslat Daniele, S Álou mám fotky jenom dvě, obě ze chmelu. Alespň doufám,že je i na té druhé. A vlastně mám ještě jednu její fotku, když jsme podnikly s holkama vzpomínkový výlet na chmelovou brigádu do Kněževsi. Pokusím se i když nevím, jestli se dostanu na net, protože momentálně jsem v šíleném průseru a tedy v časové tísni. To je tak, když člověk si myslí, že je všechno v pohodě a pak, aby se nenudil, tak dostane pořádný kopanec. A tenhle je zrovna výstavní.
říjen 15, 2015 10:37
deeres : Iris
ať je to, co je to, vyřeš to co nejlépe smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
říjen 15, 2015 12:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]