O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZA VŠECHNO MŮŽE TECHNIKA! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 21 květen 2015
Následující vzpomínání je už pár let staré. Jo, to to letí.... Tak tedy: "Po přečtení mnoha kudlančích stesků, ve kterých hrál hlavní roli nevinný vynález zvaný mobil, jsem si uvědomil, o jak nebezpečnou věc se jedná.

 

.

 

 

 

 

      A což teprve internet. Já mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že už v plenkových dobách jsem se pomocí komunikačních prostředků seznamoval tak nějak snáze a rychleji.. Celý život se pohybuji v oblasti radiokomunikací a dá se říci, že čím je komunikační technika vyspělejší a dokonalejší, tím snáze se lze seznámit. Ale také rozejít, samozřejmě. Při seznámení se však vždy jedná – tedy alespoň v té prvé fázi — o jakési nakupování zajíce v pytli. Rozchody tu popisovat nebudu, protože ty jsou jen důsledkem po úmyslném či náhodném  přečtení emailů či SMSek partnerem.

 

 

Zkušenost z vojny:

    Mám noční dvanáctku a sedím sám. Všude ticho. Usoudil jsem, že ani imperialisté se na nás nechystají, protože i radiostanice z radaru mlčela. Sem tam otočím knoflíkem 2. záložního přijímače a slyším velmi silnou — zřejmě místní — stanici.

 

     Chvíli jsem poslouchal a musel uznat, že tenhle telegrafista „umí“. Po odvysílaném telegramu jsem se na ni naladil (sice jsem se prohřešil vojenským řádům, ale nebylo žalobce), výkon vysílače dal na minimum co to dalo a v zápětí slyším otazník. Ha — usoudil jsem, že mě slyší.

 

     Odpověděl jsem, že to jsem „přece já“ s následným výrazem smíchu „hihi“. A tak to pokračovalo — pomocí Q kódů jsme si rychle řekli, že naše společné QTH je Plzeň. Odpověděl jsem 10UP (tedy aby se přeladil o 10 kHz výše) a — a pak už jsem se jen těšíval do služby, protože jsem zjistil, že tím zručným telegrafistou je ONA, že se jmenuje Marie a sedí asi půl km vzdušnou čarou ode mne a je to radiostanice Českých drah.

 

      Potíž byla jen v tom,

že Marie byla asi o 6 let starší a byla vdaná...



 Po vojně, doma, v noci:


     Už jsem měl vlastní koncesi a svůj první vlastnoručně postavený vysílač, spolu se starým vermachťáckým leteckým přijímačem EK10 s konvertorem a poloautomatickým klíčem. Ona byla z Olomóce a měla pěknou značku, vyjadřující její stav „slečna“.

 

     Tehdy se s ní chtěl bavit každý. Co nocí jsme spolu „prokecali“, co polibků si poslali…,tehdy však „čistě virtuálně“, jen v číselné podobě dvou osmiček. A bylo nám jedno, že „nepřítel“ naslouchá.. (odposlech telekomunikačního úřadu). Bavili jsme se o všem možném. Pak se tam na nás nalepil jeden Dán z ostrova Bornholm, který se prý kvůli ní učil česky a za nějaký pátek jsem zjistil, že ona se odstěhovala do Dánska, pak se vzali a ona že jezdí po světě a prodává sýry.. 

 

X X X

 

      Teď přeskočím čas i dobu i tehdejší dobu tzv. BBSek, protože by to bylo moc dlouhé a také byl bych považován za…ehm, ale to už je jedno za co.

 

Nedávno, už na chaloupce:

     Sedíme venku na zahradě a protože jsem očekával zprávu, že přijede dcera, mobil ležel na stole. Najednou píp, píp. Mačkám tlačítka a žena se ke mně naklání, aby viděla také na displej, co holka píše. Jenže — číslo bylo neznámé, neměl jsem ho vůbec v seznamu. SMSka zněla stručně: “Zavolej mi!“. Povídám ženě, že se jedná o nějaký omyl, protože to číslo vůbec neznám. Zkoumavě se na mě podívala, ale neříkala nic.

 

     Za deset minut opět píp, píp. Manželka ještě prohodila: “No, konečně se ozvala“. Avšak stejné číslo jako před chvílí a následný text: “Chceš vidět moje prsa?“ Vážně, nekecám, tu SMSku mám ještě v mobilu... 

 
     Z toho plyne, že kdybych odepsal že ANO, že CHCI, kdoví, jestli byste tu příště nečetli nářek mé ženy, že ten bídák naletěl jakési neznámé ochechuli a na stará kolena se zbláznil.

 

    Co s ním? Vyhodit, zabít, pověsit do průvanu? Ale — řekněte sami, jestli by se něco podobného mohlo stát v dávných a dávných dobách, kdy se komunikovalo kouřovými signály. No nemohlo!

 

Takže je  zcela jasné, že za všechno zlo v mileneckých i v manželských vztazích

může jen ta proklatá komunikační technika...

 

 

STREJDA

 

 

Komentáře (10)add feed
Dík strejdo, : Michal
tak jsem si u toho s úsměvem zavzpomínal. S nostalgickým úsměvem samozřejmě.
Má nejdražší je v USA na dovolené, pokud se u důchodců o dovolené dá mluvit a ob den jí volám. A ona tomu, s úsměvem jí vlastním říká, že jí kontroluju.
Tak ještě třináct dní a bude tu zpátky. Ano, vydržať!

květen 22, 2015 07:31
Strejdo : -doktor-
......moc jsem se pobavi.Bezva vyprávění.Souhlasím s tebou,něco podobného potkalo i mne,ale e-mailu.Jistá dáma, dodnes nevím jak se ve skutečnosti jmenovala ani komu byl určen, napsala...."Fantíku přijeď s frantíkem.Holky i bucha se na tebe těší.Spěchej,jsem vykoupaná."Manželka mé e-maily nečte,ale šla kolem a mrkla jedním,druhým očkem a....a bylo......Dva měsíce jsem makal na našem usmíření...Tak Strejdo....díky...!!!!!!!!!!
květen 22, 2015 11:42
jo, stačí se uklepnout v jednom čísle a je to... : endymio
mně se nedávno jeden ptal, jestli provozuju i eskort a jestli nevadí, že ho má " malího". Ještě že mi manžel do mobilu nechodí - i když vzhledem k tomu, že je mi přes padesát, by si to asi nechal snadno vysvětlit smilies/smiley.gif
květen 22, 2015 13:57
To už je pěkně dávno, : strejda
kdy jsem psal o tom dávném, předávném vzpomínání. smilies/smiley.gif
květen 22, 2015 19:34
Michale, to je hezké s tím kontrolováním. :-) : strejda
Ony ty ženské mají nějaké jiné myšlení...Ty jejich hemisféry jsou nějaké jiné... :-) Mají podezřívavé myšlení... smilies/grin.gif Jdu se ženou po městě a potkám spolužačku. Pozdravíme se "ahoj" a žena se mě zeptá, kdo to byl a odkud ji znám. Potkám bývalou skorokolegini z práce, protože my jsme patřili pod jejich útvar. Říkám ahoj a žena mi povídá: "no neříkej mi, že tohle byla také tvá spolužačka. Ta je tak o dvacet let mladší než ty." smilies/grin.gif A tak si povídáme, já jí vyprávím že jsme patřili pod výpočetku a čas letí a letí ... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 22, 2015 19:57
Strejdo, : Michal
včera jsem se k tomu vrátil, a že prý to byl žert. Jó žert smilies/grin.gif
květen 23, 2015 06:04
... : deeres
Díky dotykovému mobilu je dnes má dcera na mrtvici a já si jen tak říkám, zaplaťpánbu, že jsem se nenechala zlákat tím, že si pořídím dotykáč a bankovní účet se Servisem24. Já si raději dojdu na poštu a ty složenky tam zaplatím a mám o tom papír uložený v šanonu.
Moje dcera je bordelářka, já neustále jí uklízím do šanonu důležité papíry, které se tu volně povalují bytem a má Servis24. Dneska chtěla zaplatit přes internet složenky, nezaplatila, protože ťukla na mobil a vymazala si kontaktní číslo, které si samozřejmě nepamatuje. A i když jsme prohledaly celý byt, tak papír s tím správným číslem jsme nenašly, ale našly jsme jiné, co už neplatí. A jsem zvědavá, co teď bude dělat, na ČS alespoň nahlásila změnu jména, ale už ne adresy, místo spořitelny má převedené z Holešovic na Čerňák, ale nemá o tom jediný doklad a vlastně ani nezná číslo svého účtu, protože jí ho několikrát změnily a ona neví, jaké je to poslední, co má na netu, kde se do toho nemůže dostat. Stejně tak neví, na jaké účty má platit a vlastně ani neví co všechno má platit. Protože to všechno ví ten Servis24 a ona se do něho nedostane.
A to má technika usnadňovat život, ale jak komu!
květen 25, 2015 10:29
deeres, to co popisuješ, to je přímo hrůza. :-) : strejda
Poznámka k dotykáči. Jako mobil k Servisu24 či k jinému internetovému bankovnictví je nejvhodnější analogový mobil. Ne digitální. Ne dotykáč. Prostě ne mobil s operačním programem. Do analogového se nedostane žádný hacker. A co víc, je i viruvzdorný. Já i manželka máme ještě stále starou dobrou Nokii 6310i a díky Servisu24 se nemusíme obávat žádného zneužití. V šuplíku mám ještě jednu na případné náhradní díly, takže není problém cokoli vyměnit a přehodit a dokud budou sloužit, budou provozovány. Počítám, že ta 6310i mě přežije. smilies/grin.gif Kdybych si měl dnes kupovat mobil, byla by to určitě opět analogová verze a to Nokia 108. To je velmi dobrý a velmi levný přístroj. Baterka u něho vydrží až jeden měsíc bez nabíjení. A co je ještě důležité, je viruvzdorný a blbovzdorný. smilies/grin.gif
květen 25, 2015 15:03
Strejdo, : deeres
já vůbec netušila, jak to má holka zařízený. Teprve, když tu včera začala běsnit, tak jsem zjistila, co dělá za kravinu.
Já používám staré véčko LG, sice neumí tisíce zbytečných funkcí, ale na volání, SMS, MMS a focení stačí a žádné připojení na net v něm nepotřebuji. A stejně nejraději používám mapu, než aby mně GPS honila světem. Navíc je někdy tak blbá, že po mně chce, abych přešla řeku v místě, kde není most ani přívoz, zřejmě předpokládá, že s batohem a psy přeplavu. A s dotykovými displeji mám špatné zkušenosti, protože na mne reagují až na několikátý pokus, to jsem raději vždycky vyběhla páté patro pěšky, než bych se rozčilovala. Ale je to tím, že jsem stará a my používali prostě jiné technologie. I teď mně holka nadává, že mlátím do klávesnice na počítači, jak hluchý do vrat. Jenže já byla zvyklá na mechanický stroj a už si to neodvyknu.
květen 26, 2015 08:34
analogový mobil? : vlk
Nechci prudit, ale všechny mobily jsou založeny na digitální technologii, jen si prostě někdo myslí, že chytrej mobil bude přemýšlet za něj. Do bank lezu zásadně z počítače s pořádnou obrazovkou a klávesnicí. Chodit tam z mobilu mi přijde fakt už divné. Něco jiného je ukázat jízdenku nebo vstupenku v QR kódu na displeji mobilu. To jo, to je fajn. Kouknout na počasí nebo zjistit kudy kam v Locusu (mapy). Navigace je tak dobrá, jak dobré máte mapy, takže pokud jí někdo nadává, tak na špatném hrobě. Vyrazil jsem z mobilu vše od Googlu, Chromem počínaje, všechny kosočtverečnoviny od FB včetně Messengeru aje klid a baterka vydrží 4 dny. Taky není špatné, že si můžu pustit jakékoli rádio, z 48 programů v TV stejně nestojí žádný za zapnutí. Taky aplikace lupa už se hodí v obchodě na čtení informací na obalech :-))
květen 27, 2015 10:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]