O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JSEM KONEČNĚ SPOKOJENÝ... PDF Tisk E-mail
Středa, 01 duben 2015
Našel jsem anglický text, který mne tak zaujal, že jsem ho pro vás, přátelé moji, přeložil. Naprosto zcela vyjadřuje mé současné pocity. Jen je mi líto, že jsem ho nenapsal sám. Tak - pokud můžete (nejste-li v práci) - nalijte si sklenku vína a čtěte. Je to opravdu napsané od srdce.  Hezký den vám všem, Pepa Kouba.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Nikdy bych nevyměnil své úžasné přátele, můj krásný život, svou milující rodinu, za míň šedých vlasů, nebo za plošší břicho. Jak jsem zestárl, stal jsem se k sobě laskavější a méně kritický. Stal jsem se svým vlastním přítelem.


     Nechci peskovat sám sebe za to, že sním extra zákusek, za to, že si neustelu postel, nebo za koupi toho hloupého plastového trpaslíka, kterého jsem vůbec nepotřeboval, ale vypadá tak krásně na mé zahradě. :-)))


    Viděl jsem příliš mnoho mých přátel opustit tento svět příliš brzy, předtím, než pochopili velkou svobodu, která přichází s věkem. Co je komu do toho, když se rozhodnu číst, nebo hrát na počítači do 4 hodin do rána a spát až do poledne? Budu tančit sám se sebou na ty nádherné melodie z 60. a 70. let, a když se mi zachce plakat nad dávno ztracenou láskou, tak klidně plakat budu.


     Klidně budu chodit na pláž v těsných plavkách, natažených na vypouklé břicho, a nořit se do vln (pokud se tak rozhodnu), navzdory soucitným pohledům mladých lidí atletických postav, vždyť oni budou také jednou staří.

 

 

 

  

 

 

     Vím, že jsem občas zapomnětlivý. Ale některé životy jsou úplně zapomenuty. Já si konec konců pamatuji důležité věci. A jistě, v průběhu let moje srdce bylo zlomené. Když ztratíte někoho blízkého, nebo pokud vaše dítě trpí, nebo vašeho milovaného psa přejede auto... Ale zlomená srdce jsou to, co nám dá sílu a porozumění a soucit. Srdce nikdy nezlomené je dokonalé a sterilní, ale nebude nikdy vědět, jaká radost je z bytí nedokonalého.


     Jsem tak rád, že jsem žil dost dlouho, aby mé vlasy zšedly a mé mladické úsměvy se věčně vryly do hlubokých rýh na mé tváři. Mnozí se nikdy nezasmáli, a mnozí zemřeli dříve, než jejich vlasy zbarvilo stříbro.  Jak člověk stárne, je snazší být pozitivní. Už mne nezajímá, co si myslí ostatní. Nemám otázky, už se sám sebe neptám. Dokonce jsem získal právo být špatný.


     Takže na vaši případnou otázku odpovídám, ano, jsem rád zralý. Můj věk mne osvobodil. Líbí se mi člověk, kterým jsem se stal. Nebudu žít navždy, ale dokud jsem ještě tady, nebudu ztrácet čas hořekováním, co by mohlo být, nebo dělat si starosti, co bude.


     A jíst dezert budu každý den, pokud budu chtít a mít chuť!

 

Uznejte, že je to fajn a pravdivé...

a ta fotka je jen ilustrační :-)))

 

 

 

 

Komentáře (12)add feed
Moc dobře se to čte : kim
dodám jenom, že stáří je svoboda, žádné povinnosti jen příležitosti. Postačí k tomu jen zdraví a peníze.
duben 01, 2015 23:19
Já nevim, : Krakonoš
já takhle starej ještě nejsem, takže jsem s lecčíms nespokojenej a doufám, že to do úplnýho zešedivění ještě stihnu vylepšit smilies/cheesy.gif.
duben 01, 2015 23:47
Jsem v penzi : Michal
a spokojenej. Nestíhám ani polovinu věcí které jsem stihl když jsem ještě pracoval.
A už i vím čím to je. Když jsem chodil do práce, měl jsem pevnou pracovní dobu, měl jsem víkendy, měl jsem dovolenou. To vše teď chybí smilies/cheesy.gif
Ale, chtěl bych toho tolik dělat a to blbé tělo má na věc jinej názor a odmítá smilies/sad.gif
duben 02, 2015 09:51
opravdu nádherné : Gréta
takto se to snažím nastavit si, bez ohledu na věk.
duben 02, 2015 09:52
... : mia I
hezké čtení. Když už člověk nemůže zastavit čas, je dobrý brát věci s humorem. Ale chce to fakt relativní zdraví, zdraví rodiny /znám pár, oni na stáří zdraví, dcera těžce nemocná, potřebuje jejich péči/ a nějakou tu kačku , aby si člověk udělal občas něčím radost. Ne bůčkem se zelím a pěti knedlíky, ale třeba lázněmi, zájezdem, posezením nad sklenkou s přáteli. Pán na ilustračním fotu má figuru jak mladíček , škoda , že ho není vidět zepředu smilies/grin.gif smilies/grin.gif chlupatí chlapi jsou sexy v každém věku smilies/grin.gif

Dělala jsem teď rozhovor s pánem do kroniky a Obecního zpravodaje a byla jsem z toho dojatá dva dny. Oboustranně během války osiřel, zažil opravdu krušné dětství. Vůbec nezatrpkl, nelitoval se. Později si dodělával střední školu, denně jezdil za každého počasí 60 km na kole /jedna cesta 30 km/. Skoro do 80ti let měl vlastní firmu. Přes šedesát let s jednou ženou. Když člověk vidí tu životní houževnatost, i ve stáří optimismus, nadhled,.. Bylo by to na dlouhé povídání. Krása. Chodím za jednou známou čas od času do Domova důchodců a je tam i paní přes 90 let, kterou znám z dětství jako prodavačku. Vůbec jsem nemyslela, že je ještě naživu. Ve věku devadesáti a něco šije na šicím stroji, který mají v DD v rámci terapií.
duben 02, 2015 10:06
Hezké. : mamča
Chce to si vypěstovat tenhle nadhled.
Kdysi jsem kárala svého tatínka, že se nepřevléká z montérek, když jde ze zahrady domů, je celý od pilin, "a co si o něm pomyslí lidi". (Zahrada nebyla u domu).
A tatínek mi na to řekl : "Je mi pětasedndesát, rád řežu na cirkulárce, a co si myslí lidi, je mi srdečně jedno". smilies/cheesy.gif
duben 02, 2015 11:57
... : deeres
No, jsem stará , no a co? Vlastně, pokud zapřemýšlím, tak bych se nechtěla vrátit v čase, možná snad jenom do dětství, kdy starosti měla máma, já si jenom užívala i když bych to tak tehdy určitě neřekla.
A pokud jsem zdravá, mám kde bydlet a co jíst, tak mně nic neschází a jako bonus mám úžasnou svobodu v tom, že si mohu dělat to, co já chci, protože, pokud nikoho neomezuji, tak je každému do toho houby, co já vyvádím.
A dnešním mladým fakt nezávidím. Nemohu jim závidět to, že se bojí o práci, že se bojí, že nebudou mít na splátky hypotéky, že se bojí, aby nebyli nemocní, protože by se pak mohli dostat do dluhů a v neposlední řadě, že se na ně z médií valí přízraky války.
duben 02, 2015 12:16
mé mladické úsměvy se věčně vryly do hlubokých rýh na mé tváři : Ivča
....moc hezký
duben 02, 2015 14:36
Michale : kim
jak ti mohou chybět víkendy a dovolená, když máš v týdnu pět sobot a dvě neděle. Vlastně dovolenou celý rok. Blbé je, že dříve mi jídlo dodalo energiji a dnes mi to jde jen na špeky. Jo a ta spokojenost, nebo štěstí to je věc povahy, prostě ráno se probudíš a řekneš si dnes jsem mladší než budu zítra a hned se lépe ukecáš a pustíš se do toho i když se ti moc nechce. Měj se a směj se.
duben 02, 2015 22:31
Jojo, : Sidon
stáří je docela běžná záležitost v životě člověka, akorát těch blbých řečí kolem něho by nemuselo být. Jak pravil Miloš Kopecký.

Jenom bych rád rozumněl tomu -

Dokonce jsem získal právo být špatný.


Jak moc a v jakém smyslu ?
smilies/smiley.gif
duben 03, 2015 00:21
Sidone : kim
Běžná záležitost v životě člověka to není, důchodu se hodně lidí vůbec nedožije. Právo být špatný si můžeš dovolit jen v tom co stáří přikryje. Práce dlouho trvá, pomaleji se učíš, protivné nálady, důchodcovské manýry a pruzení mladých atd.
duben 03, 2015 10:25
KIm : Michal
směju se a k tomu usmívání patří i tahle definice nedostatku času. smilies/kiss.gif
Co se dnů v týdnu týče rozeznávám jen úterky, to jezdí Anička vyučovat angličtinu, takže jsem sám doma.
Jistě, potřebujeme jen to štěstí a spousty. Na Titaniku byli všichni zdraví a jak dopadli? Štěstí je to co potřebujem a pak se nám i nemoci vyhnou. smilies/grin.gif
A já vám všem přeju spousty štěstí a krásné prožití Velikonoc.
duben 03, 2015 10:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]