O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LILITH - PRVNÍ ŽENA ADAMOVA... - IV. PDF Tisk E-mail
Pátek, 19 říjen 2007
Přejít na obsah
LILITH - PRVNÍ ŽENA ADAMOVA... - IV.
Strana 2

"Láska. Posvátné i hrozné jméno! Láska, ano, i Bůh to tak řekl: milujte se navzájem! A já tě miluji, Lilith, nevýslovně milovaná Lilith, jak já tě miluji! A jak tě mohu nemilovat? Jsi spanilá a půvabná, půvabná, stotisíckrát půvabná! Nyní už vím, že láska je duší všech věcí - to láska vnuká ptačím hrdélkům sladký ševel vánků a pramenů...

 

 

 

 

     To láska způsobuje, že cesty, jimiž jsi prošla, mi voní hřebíčkem a majoránkou... Víš, Lilith, bouří vzedmuté moře, jež bičuje skály země vlnami jako hory, je slabší a bezmocnější než moje láska, která neodvolatelně poroučí, abych ti klečel u nohou a rozplýval se v mlčení....

 

     Chci tě celou pokrýt svými polibky a při tom líbání zeslábnout a zaniknout. Ó, jak převelice miluji tvoje obočí, sličná moje, vytoužená Lilith! Tvé obočí je oblouk podobný duze. Tímto obloukem jako duhou překlenulo tvé obočí oblohu tvých zraků.

 

     Na obloze tvých zraků spatřuji mléčné dráhy, v nichž hoří požárem bezpočtu sluncí. Tvé oči rozhořené nespočetnými slunci spalují mou duši, zžehují mou duši. Kéž zapomenu sám na sebe při pohledu do tvých očí! Kéž zapomenu na celý ráj, zhlížeje se v tvých očích!"

 

      A líbal Lilith na oči, líbal ji na obočí i na řasy. Lilith zůstávala lhostejná k Adamovu laskání. Lilith byla zamyšlená: "Adame, co je na tamtu stranu od ráje?"

 

     "Tam je země, suchá a trnitá. Ať zhyne země! Já miluji tvou šíji, Lilith! Tvá šíje je vznosná a bílá, vznosnější a bělejší nežli břízy, jejichž něžné jemné kmeny stojí u bran ráje." A Lilith mu s úsměvem v očích nastavila svou šíji, a Adam líbal její šíji a znovu ji toužebně líbal. "Adame, kdo žije na zemi?" "Tam žije ďábel, Lilith. Ať zhyne i ďábel! 

    

     Já oddaně miluji tvá ústa, Lilith! Tvá ústa jsou zázrak ráje, Lilith..."

 

     "Adame, kdo je to --- ďábel?" přerušila Lilith jeho vyznání.

 

     "Je to protivník Boha. Býval ohnivým andělem, byl moudrý a krásný, povstal však proti Bohu, chtěl se mu rovnat. A Bůh ho potrestal. Svrhl ho z nebe dolů i s jeho druhy a navěky je proklel. Nechť jsou prokleti! Já miluji tvá ústa. Nektar nevyčerpatelných bezedných půvabů a nepojmenovatelných slastí jsou tvoje ústa, z nichž zlatá včela připravuje nejsladší med. Tvůj jazyk zná láskyplné písně všech slavíků a sladší nežli štěbetání všech ptáků je tvůj jazyk. V jediném přesladkém políbení tvých rtů vychutnám celý ráj, v jednom jediném polibku tvých rtů plnou měrou ochutnám celý vesmír a věčnost..."

 

    Adam se rty vášní rozpálenými přistoupil k Lilith, aby ji políbil, Lilith mu však zakryla ústa rukou, prudce ho odstrčila a okamžitě vyskočila.

 

 

      Adam padl bezvládně k zemi....

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]