O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TEPLO KRBU - ANEB NAKRMTE TY BESTIE PDF Tisk E-mail
Úterý, 04 listopad 2014
Přejít na obsah
TEPLO KRBU - ANEB NAKRMTE TY BESTIE
Strana 2

Žena je typickou představitelkou  slabého silnějšího pohlaví, jež má na starosti péči o oheň v našem domácím krbu. Oheň skoro věčný, neuhasínající, potřebný k životu všech, hlavně všech ostatních, tj. mužů a dítek. Udržet oheň v krbu je prý nesmírně důležité pro fungování rodiny, ale dnes, v době, kdy stále ještě většina z nás je odkázána na útulný panelákový byt, je to docela hloupost.

 

 

 

 

 

      Zkuste si ve vaší kuchyni nebo obýváku udělat takový krb a zapálit v něm oheň věčný. Aha, že to nejde? Hm, chybí ten správný komín ke krbu. Předpisy na to jsou, zkusíte-li to bez komínu, tak vyvoláte zcela jistě hněv sousedů ze všech stran v lepším případě, v horším zásah hasičů. Dejme tomu, že v dnešní moderní době existují jiné varianty otevřeného krbu, takže, milé víly, uznejme za krb například elektrickou troubu či mikrovlnku.

 

     Pozor, ty z vás, které by chtěly za rodinný krb považovat televizi, lednici či myčku, těm dávám za výstrahu důtku, že dobře neposlouchaly.

 

     Ovšem centrem všeho dětskomužského dění je kuchyně. Pečujme o své kuchyně, udržujme je v milém a příjemném stavu, tak, aby v ní bylo radost posedět (doplň dle svých úvah: povařit, pojíst, pohrát si…). Kuchyň odjakživa přitahovala děti i muže svým tajemstvím. Vonělo z ní dobré a lákavé jídlo, ozývaly se tajemné zvuky, v kastrolech na sporáku to střídavě bublalo, syčelo, škvařilo, nadzvedávalo pokličku, no zkrátka děly se věci hodné čarodějného kotlíku, ono vlastně takové vaření jídel samo o sobě čarováním je, za pomoci ohně, vody, páry a jiných kouzel (elektřiny, mikrovln) se ze změti syrových a leckdy nevábných surovin připraví pokrm hodný bohů.

 

     Každý malý chlapec poznáníchtivý jistě nejednou sáhl na horká kamna, spálil se o otevřená dvířka trouby ve snaze dozvědět se, kde se to tajemné kouzlo schovává a jak to dělá. Já si stejně myslím, že to nebyla zvědavost, jak a kde a co, ale spíš hlad a chuť. To neovladatelná chuť na dobrotu v troubě či v tom horkém hrnci vedla malého chlapce spálit si ruce, prsty, případně jiné končetiny, než proniknutí do tajemných technologií přípravy jídla.

 

      Ale milé víly, ponechme našim chlapcům a mužům jejich vysvětlení oněch ranných popálenin.

 

     Pojďme dále. Kuchyň proto přitahuje muže, protože je centrem veškerého dění… zejména tím, že v ní většinou stojí lednička. Důmyslné to zařízení, které dokonale supluje televizi. Program mívá bohatší, chutnější a často i mnohem stravitelnější. Nejen, že se do ní dá chodit pravidelně cestou na záchod ve chvílích, kdy ve skutečné televizi dávají reklamy nebo vás film začne nudit, dokonce vás má natolik ráda, že si na vás mile posvítí, nikdy její světlo neoslní a nepraští vás do očí, naopak vás příjemně překvapí, co vše se v ní skrývá a jak v tom měkkém žlutém osvětlení lákavě vypadá.

 

     Kromě ledničky ještě v kuchyni bývá ještě i kuchyňská linka (jak důmyslný název pro kus nábytku do kuchyně), která ovšem muže neláká jako zařízení s pracovní plochou a dřezem, ale k činnostem naprosto odlišným a s přípravou jídla nesouvisejícím... Nevím, kde se to v nich bere, ale velmi často je kuchyňská linka či bytelný stůl láká více k originálnějším představám než je práce. Například divoká soulož mezi dřezem a mikrovlnnou troubou, případně dřevěným stojanem na nože a elektrickým sporákem má jistě něco do sebe...

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]