O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ÓDA NA MLÉKO PDF Tisk E-mail
Pátek, 31 říjen 2014
Jarka SedláčkováJo. Chápu, že kořalkomilci a odpůrci laktózy tohle minou, případně směrem k monitoru utrousí něco jako „no na tebe, ty blbko, jsme čekali…“ Jenže netuší, že mi láska k mléku zachránila věneček!  Miluju mléko. Kravské. Kozí do mě cpal táta každé prázdniny u strýců a tet na kopci Velíz v Kublově a od té doby nepozřu kozího nic. Miluju mléko studené i teplé. Samotné nebo s kakaem, ovomaltinou, čokoládou či medem. A podmáslí, kefír, acidofilní, ochucené či neochucené.

 

 

 

 

 

A nemůžu neuvést i sladké variace typu Jesenka, Pikao, Karmil a Salko! Namočit prst do otevřeného salka a olíznout…hmmmmm, lahoda! Jesenku a karmil občas vycucnu jen tak, pro požitek, pikao vychutnávám zásadně v kombinaci se slanými sušenkami. Čím menší, tím lepší! Takové rybičky se sezamovými semínky, kterým udělám pikaový čepeček…….ach, už jak to píšu, sbíhají se mi sliny!

 

A doteď si s požitkem vychutnávám krupicovou kaši s máslem a kakaem (speciálně to poslední dokonalé sousto - kaše, na ní rozpuštěné máslo a v něm utopené kakao a cukr). Nemluvě o piškotách zalitých horkým mlékem, které už mnoho let patří k základním kamenům mého jídelníčku!

 

A taky rozmixované mléko s jakýmkoliv ovocem (například kombinace banán + skořice + med je neodolatelná!), nebo vanilkovou zmrzlinou, karamelem a oříšky, tomu říkám božský nektar a nezřeknu se ho co živa budu. Proč taky?

 

A samozřejmě mlékovou polévku alias Mlíkajdu ze 2/3 vařeného mléka a vody se špetkou soli, kouskem másla a pár hrstmi domácího drobení. Tu můžu kdykoliv a v jakémkoliv množství. Navíc mi v raném dětství uchránila panenství! Nevěříte? Tak hele:

 

Bylo mi necelých šest, když mne na kopci zvaném Červeňák podrobil Jirka, starší synek sousedů, velmi důkladné gynekologické prohlídce. Vzhledem k tomu, že mu bylo jedenáct, považovala jsem ho za prakticky dospělého člověka a tudíž autoritu, pročež jsem se mu podvolila zcela dobrovolně a byla zvědava na to, co přijde.

 

„Hmm,“ brumlal si do čmejří pod nosem a dloubal mě, trpělivě ležící na zádech se splihle visícími modrými trenkami s kapsičkou na kotníčku jedný nohy, do podbřišku a zíral. „Je to dobrý?“ zeptala jsem se a v hlase mi bylo lze rozeznat obavu. „Neboj,“ opáčil Jirka a ležérním tónem dodal: „Sem zkoumal, kudy na to, páč bysem ti rád ukázal, jak to dělaj dospělci, když chtěj dítě. Chceš?“ Nadšeně jsem přitakala a následovala svého prvního gynekologa a sexuálního guru (ne Járu!) dolů do houštin, které zakrývaly vchod do malé vlhké jeskyně, kde jsme se v čase určeném dětským hrám velmi pilně vzdělávali v oblasti lidské anatomie. Jirka vstoupil jako první.

 

Pamatuji si, jak mu v šeru svítily oči (zřejmě nedočkavostí) a jak jsem se trošku bála. „Tak pocem a lehni si, já ti stáhnu ty trenýrky,“ pravil a já se už už chystala, když náhle to připlesnivělé šero rozříznul babiččin pokřik: „JájinkoooóóóÓÓÓÓ, mlíkajdaaáááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!“

 

Bleskurychle jsem natáhla trenýrky, omluvně zvolala směrem k Jirkovi: „Jééé, babička dělá polííívku, já už musím…,“ a odkvačila.

 

Jirka se mnou už nikdy nepromluvil a jeho mladší bratr Kája mne celý můj první školní rok mlátil. Inu, není radno dávat jídlu přednost před chlapem…

 

Přeju vám pěkný den. Já si jdu dát mlíkajdu!

 

 

 

ROSEANNE

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
až tak? : olivka pepková
Panebože, až takhle brzo už je nutno poučit dceru, co že to má dole za orgány a jak se k nim a k sobě chovat?? V necelých šesti? No, díky za článek, budu víc ve střehu...
říjen 31, 2014 10:32
Kyselontvorné potraviny. : Pepa
Výrobky živočišného původu: mléko, sýry, smetana, jogurty atd.
Kyselotvorných potravin je více já jen, že vám tak chutná mléko, které tělu definitivně škodí.

K těm "gynekologickým" prohlídkám a hraní si na tátu a mámu, tím si snad projde každé dítě. Nevím jak nyní. Dnes se na to mohou kouknout v reálu na počítači.
listopad 01, 2014 03:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]