O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SUE GRAFTON PDF Tisk E-mail
Středa, 15 říjen 2014
Sue Grafton je uznávanou autorkou detektivních příběhů. Narodila se roku 1940 v Kentucky, vystudovala na místní univerzitě anglickou literaturu, a než stvořila "soukromé očko\ Kinsey Millhone, psala scénáře pro televize a mimo jiné i několik adaptací detektivek Agathy Christie. Skutečný zlom v kariéře znamenala její první kniha z řady "zločinů podle abecedy" - A jako alibi.

 

 

 

 

 

 

 

     Tato bezvadná autorka je vydáváná v 28 zemích a 26 jazycích. Její detektivky jsou mezinárodní bestseller s mnohamilionovým čtenářským publikem.  Ve svých románech nabízí svět, ve kterém  spravedlnost vítězí, což ve skutečném životě tak běžné zase není. Její čtenáři ocení její příjemný, jakoby nahozený styl, její cit pro detail, její obratnou ruku v popisování charakteru, emotivní sociální chování a v neposlední řadě barvitý vypravěčský talent.
    

     Když se jí čtenáři ptali, zda ona sama není do určité míry předlohou pro "Kinsey", odpověděla jen, že Kinsey je na rozdíl od ní sama (kdežto Sue ne), je podstatně mladší, chytřejší a štíhlejší. Sue byla vdaná za Steve Humphreye už pětadvacet let. "Můj milovaný manžel je profesorem filozofie a fyziky, učí střídavě na louisvillské a kalifornské universitě v Santa Barbaře. Je to vášnivý obdivovatel kvantové mechaniky, golfu, vaření, dobrého jídla, vína a jazzu. Je chytrý, vtipný, energický, pracovitý, dobrosrdečný, multi-talentovaný. Mohla bych pokračovat dál a dál o tom mém chlapovi, ale to by už asi mohlo působit trapně", říká se smíchem Sue. Jo, a ještě má tři děti a čtyři vnoučata.

 

 

 

 

      Miluje všechny jejich kočky, svou zahradu a dobrou kuchyni. Přiznává, že fast-food milující Millhone je snad trošku, ale jen trošku jako ona... Sue žije  v Montecitu, Kalifornii. Občas jezdí do Louisville, města, ve kterém se narodila a vyrostla, a kam umístila i Kinsey Millhone.

 

 

A... jako Alibi

B... jako Běs

C... jako Corpus delicti

D... jako Desperát

E... jako exploze

F... jako finta

G...jako Grázl

H...jako hrozba

I... jako intrika

J...jako justice

K...jako kat

L... jako lhář

M...jako msta

N...jako nástraha

O...jako obviněný

P...jako pochybnosti

Q...jako Queen

R... jako Risk

S...jako smrt

T... jako tabu

Třikrát Kinsley Millhone

U... jako utrpení

 

 

     Pokud by vás zajímalo, co bylo jedním z hlavních důvodů, proč jsem si Sue Grafton a její knížky vybrala k dnešní nabídce: psala mi o ní v jednom ze svých posledních e-mailů její velká obdivovatelka, Alenka Puntíkatá... Tudíž jsem se rozhodla navštívit zdejší Knihovnu a něco z toho tam zchrastit. Ach, to zase bude jednou příjemně strávená bezesná noc...

 

Co vy? Četli jste někdo něco z výše uvedených knížek?

 

d@niela

 

 

Komentáře (5)add feed
Nečtl. : Krakonoš
Mě nějak detektivky přestaly bavit kolem 25. roku. Klasická detektivka mě nebaví ani jako film, nevim, čím to je, asi nějaká porucha - nic proti tomu žánru nemám. Ale hrozně moc se mi líbí ten malosériovej Sherlock, co ho angláni v minulejch letech natočili. To je nádhera!
říjen 16, 2014 00:07
Hmmm, : mikin
me detektivky nikdy moc nezaujaly. Jedinou vyjimkou jsou knizky Tonyho Hillermana, ve kterych resi nejruznejsi zahady dva detektivove - indiani kmene Navaho Jim Chee a Joe Leaphorn. Nevim proc, ale vzdycky kdyz je ctu, tak doslova vidim a citim krajinu i pouste Noveho Mexika a Arizony.
Precetl jsem tech knizek asi 8 a myslel, ze me detektivky zacnou bavit. Ale kdepak - kam se hrabe nejakej anglickej nebo francouzskej Sherlock na Jima Chee, v jeho otlucene dodavce a s coltem na obranu proti chrestysum….. Vsak taky za ne ziskal potomek zidovskych a anglickych pristehovalcu Tony Hillerman cestne obcanstvi kmene Navaho…...

říjen 16, 2014 09:01
četla : Kamila
jsem se asi skoro všechny a líbily se mi, ano.
říjen 16, 2014 10:58
Znám všecky : Meggy
Četla jsem je všechny, mám je všechny i doma v knihovně. Podotýkám, že vyšlo i V jako vendeta.
Detektivky miluju, zvláště ty klasicke - vražda, vyšetřování, řešení. Miluju Agathu Christie.
říjen 17, 2014 09:30
Jdu do knihovny... : d@niela
smilies/grin.gif
říjen 17, 2014 10:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]