O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VZPOMÍNKY NA PRAHU 1891 PDF Tisk E-mail
Pondělí, 04 listopad 2013
Přejít na obsah
VZPOMÍNKY NA PRAHU 1891
Strana 2

 

 

 

 

 

 


      Můj otec  se podobal asi nějaké osobě známé z veřejného života nebo z úřadu, a to nám vydatně pomáhalo při příležitostech zvlášť slavnostních.  Strážníci nás uctivě zdravili a beze slova nás pouštěli tam,  kam bychom se jinak nebyli dostali.  Při svatojánském ohňostroji jsme se tak mohli usadit na připravených židlích  na lávce Novotného a při císařových jízdách Prahou jsme mohli procházet pečlivě udržovaným špalírem hned za císařským průvodem.

 

 

 

 


     Na Jubilejní výstavu si pamatuji dobře. Vidím jasně před sebou  obrovskou homoli znázorňující denní spotřebu cukru v Čechách, stejně jako ojíněné stroje na výrobu umělého ledu, prodavačky v holandských čepečkách, roznášejících van Houtenovo kakao, stejně jako výrobu párků, které se na místě udily a prodávaly.


     Nejvíc  na mě působily ovšem večery u světelné fontány. Kaskády různobarevných světelných proudů, nepřehledné množství lidí a zpěv vlasteneckých písní se tu spojovaly v mohutný dojem, který nemohl nepůsobit na dětskou mysl. Abych se otci v tom hemžení a vzrušení neztratil, připjal mi vždy pod ramena svůj řemen a za ten mě držel.

 

 

 

 

     Náhodou jsem byl na výstavišti svědkem toho, jak se utrhl balon Kysibelka (dřívější jméno Mattoniho kyselky podle místního jména Kysibl), jenž na výstavou vzlétal jako balon upoutaný a tehdy zrovna letěl volně…“

 

 

      Kniha, ze které je úryvek, se jmenuje Paměti a jiné rukopisy a skutečně stojí za přečtení.

 

 

VILÉM

 

 

 

Komentáře (4)add feed
... : mia I
díky.

Zbytky lanové dráhy na Letnou jsou ještě v době vegetačního klidu patrné, jinak jsou zarostlé zelení a těžko by někdo hádal jaká úžasná věc tu kdysi bývala .
listopad 04, 2013 06:55
Také děkuji, : Michal
je to opravdu krásné čtení. Nostalgie mnou cloumá. (ne nejsem pamětník těch časů smilies/wink.gif )
listopad 04, 2013 09:51
Hezke. : Bara
Kakao van Houten jeste porad je!
listopad 04, 2013 14:09
Děkuju : Vilém
všem za zastavení a zvláštní pozornost náleží redakci za jedinečné fotografie.
Michale Drobku, známe se z Labu. Naposled jsme si psali o remosce na 110 voltů a grillboy ode mně dostal ukazatel na cestu k "vlněným párkům"
Vilém
listopad 06, 2013 11:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]