O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ARCHIV - HUDEBNÍ KOUTEK - PAŠIJOVÁ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 duben 2017
Přejít na obsah
ARCHIV - HUDEBNÍ KOUTEK - PAŠIJOVÁ
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Můří Best in Show – Could We Start Again Please?

 

 

 

Můra Velikonoční

 

 

 

 

Komentáře (16)add feed
... : deeres
Je to už spoustu let, kdy jsem viděla tenhle muzikál ve Fučíkárně s Kamilem Střihavkou, jako Ježíšem. Jeho podání je určitě srovnatelné a pro mne i lepší, díky českému textu.
http://www.youtube.com/watch?v=8CAQBYVEkxo
březen 25, 2013 08:33
Tenhle muzikál : Milene
mám moc ráda. Viděla jsem ho několikrát ještě ve Spirále. A na narozeniny jsem si přála lístky na obnovenou premiéru do Karlína. A dostala jsem je. Vzala jsem sebou dceru. Té, když začaly uvodní tóny předehry, se vyhrnuly slzy do očí. A tak se stalo, že pro ni je to velmi srdeční záležitost. Byla na něm ještě jednou a CD k vánocům. Myslím, že oblíbenost je hlavně v krásném přebásnění od Michaela Prostějovského.
březen 25, 2013 15:45
český libreto : mura1
je excelentní. přeložit jednoslabičnou angličtinu do dvoj až trojslabičné češtiny a zachovat při tom téměř doslovný smysl, údernost i vyznění, to je skutečný majstrštyk.

jediná výjimka je právě could we start again please / psát od prvních řádků, kde česká verze je malilinko trošku o něčem jiném a asi tak o 2 levely optimističtější :-)

weberovsko / riceovské uchopení příběhu je mi zvláště blízké, protože nechci věřit, že by byl jidáš až takovej zmetek. jo, tahle opera je i moje srdeční záležitost.
březen 25, 2013 23:40
Jak vidite, tak už před těmi čtyřmi léty, : d@niela

kdy tento článek poprvé vyšel, opravdu potěšil.
A to je taky důvod, proč ho velice ráda znovu opakuji a pevně věřím, že se vám všem bude líbit i dnes...


duben 07, 2017 00:06
... : doktor
Děkuji za připomenutí velmi zdařilého muzikálu.Též jsem byl na představení se Střihavkou Bsikovou.Úžasný zážitek.Dle mého názoru lepší než originál.
duben 07, 2017 14:05
Jo, : Krakonoš
taky jsem v 95. viděl zlatou sestavu Střihavka - Bárta - Basiková. A vod tý doby už jsem na žádnej jinej muzikál nikdy nešel. Věděl jsem, že vidím a slyším dokonalost (hudba - Prostějovskýho libreto - provedení účinkujících) a že už nic dalšího nebude tak dobrý. Mám tu vzpomínku naprosto živou a nepřetlučenou ničím jiným. smilies/wink.gif
duben 07, 2017 18:55
Můro, : Krakonoš
vopravdu s velkou radostí zdravím! smilies/smiley.gif
duben 07, 2017 18:56
... : bb2
taky upřímně pozdravuji Můru a doufám, že se jí dobře daří a jistě nebudu jediná, kdo se ptá - could you start again, please? :-)

duben 07, 2017 22:04
Předloňské velikonoce : bb2
(k české interpunkci v anglické větě není třeba komentáře, vím..;-))

jsme si udělali prodloužené a v Praze, jen ve dvou, a když už velikonoce, tak do Karlína na Jesus Christ Superstar. Střihavka zpíval a Báru B. perfektně nahradila Dasha. Byla báječná a v roli tak nějak i věrohodnější, aspoň pro nás.

duben 07, 2017 22:09
ahoj krakonoši a bb :-) : mura
také vás srdečně zdravím. děkuji za optání, můře se daří dobře a nedočkavě vyhlíží jaro. dnešní počasí jí teda úplně radost neudělalo, tak se zahojila jednou jedovatě žlutozelenou sukní (bb jistě pochopí).
můří zvěř také nedočkavě vyhlíží jaro. Neohrožená Lovkyně Potkanů Batman se úderem osmé hodiny večerní vyřve ven a vrací se až k snídani. Neohrožená Lovkyně Potkanů Žofie sestře fandí z tepla domova. Kocourek, ač kastrován, se s přicházejícím jarem nemůže vejít do kůže, tak všechny kočky každé ráno zmydlí a pak tu chodí a vříská. Tuhle prudil už večer, tak byl odejit na zahradu společně s Batman a ráno se vrátil milý přátelský a přítulný kocourek, vymlask svou misku a svalil se k spánku. všechny kočky si oddechly.
Bella zastává funkci domácího vrátného. sedá na okně a hlásí všechny kočky, které chtějí jít ze zahrady domů. i cizí.

doufám, že i vy se máte (dobře).
duben 07, 2017 22:37
Ahoj můro, : Krakonoš
já se mám skvěle, koček je šest, nejmladši generace (loňský dvě kočky Panda a Pírko) jdou příští tejden na kastraci, by se nezačaly nekontrolovaně množit. Jedinej kocour (táta těch dvou) se o ostatní hezky stará, jsem rád, že mu jaro neleze na mozek jako tvýmu smilies/wink.gif. Čuba hlídá, ovce bečej, divoký včely se ještě neprobudily, koně žerou, na co přijdou. Ptactvo jen divoký, hloupější / pomalejší kusy končej jako kočičí hračka (což je jediná věc, která mě na kočkách neskutečně *****, ale chápu, že příroda je mocná smilies/wink.gif). Tak užívej jara a vobčas napiš, mám pocit, že už se to tu trochu uklidňuje. (vono to zase vypukne na podzim kolem voleb smilies/grin.gif)
duben 08, 2017 08:41
když ses objevila, taky zdravím, muro . . . : toulavej
Jak se to stalo, že jste u koček z dříve neutrálního stavu přešli do jasně kladnýho? :-) Kolik má ta Bella – váha, délka apod.? (nenápadný pokus vtáhnout jednoho do občasné diskuse)
My jich měli svýho času taky deset, večer v zimě ležely vedle sebe na plotně a vyhřívaly se, jako za pecí. Někdy lepší než sledovat tv . . .

duben 10, 2017 09:49
jako myslíš, : mura
kde se vzaly Neohrožené Lovkyně Potkanů? inu, přišly lovit potkany :-) zatím mají natrénováno:
- 1x myš mrtvá, na zahradě ponechaná
- 1x myš živá, domů přinesená



nebyl čas ji ulovit pořádně. protože, když jsem byla týden pryč, kočičí gang byl cvičen na rychlý průchod dveřmi (jak známo, kočka je vždy na nesprávné straně dveří a vždycky půl hodiny přemýšlí, jestli teda jde, nebo nejde... takže catsitteři přištoupili k výcviku - otevřit dveře - raz - dva - tři - zavřít dveře. po tejdnu kočičky procházely už na dva.)
no, a když jsem se vrátila a volala jsem kočky večer domů, Batman propadla panice, že se jí na tři zase zavřou dveře a přiřítile se domů i s myší, kterou právě lovila.

ze života krutořísných VENKOVNÍCH koťat:

1) plašanka Batman, která po příchodu ze stodoly 3 tejdny kempovala pod postelí, se válí v mejch kabelkách a sleduje kočičí televizi (právě dávají "ze života zuzana a můry"



2) zpruzelá Bella si hlídá mašli



3) na jejímž druhém konci visí salámistka Žofie



a závěrem kočičí gang


duben 10, 2017 18:46
díky za info, tak to je nááádhera . . . :-))) : toulavej
jsou krásný, fakt kočky :-).
a chybíš tu!
duben 10, 2017 19:19
Muro, : Milene
kočky máš krásný. Ale Bella to je největší krasavice. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
duben 11, 2017 08:21
Muro, : bb2
To je paráda, krásný fotky a krásný kočky :-) a jako vždycky výborný průvodní text. Závan starých dobrých časů :-)
Díky, mam se dobře.
duben 12, 2017 21:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]