O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VĚČNÁ LOVIŠTĚ PDF Tisk E-mail
Středa, 30 leden 2013
Přejít na obsah
VĚČNÁ LOVIŠTĚ
Strana 2

 

 

 

 

 

 

    Bylo to docela nedávno a bylo to přesně to ráno, kdy si nemůžete nalíčit oči, protože je prostě v zrcadle nemůžete na obličeji najít. Bylo to také přesně to ráno, co si rozhodně nemůžete umýt vlasy, protože hrozí, že mytí šamponem a následné tupírování a fénování rozhodně nemáte šanci přežít.

 

     A tak jsem v metru sáhla do kabelky, skoro poslepu nahmatala skřipec a zapíchla si ho do hlavy. Ve vlasech mi začalo podivně mravenčit. Uvolnila jsem skřipec a za ním se z mého zátylku před zraky poloviny vagónu táhnul tlustý provaz růžové žvýkačky. Zazmatkovala jsem a ve vlasech si během několika stanic vytvořila obrovský punkový účes protkaný růžovými chuchvalci, který mi sekretářky vystříhávaly z hlavy polovinu pátečního dopoledne. Chvála bohu, že v pátek panují v kanceláři co se týče oblékání většinou uvolněné mravy. „Tuhle podlost si ta moje mizerná kabelka za klobouček nedá“ mrmlala jsem si tehdy, když jsem si v metru cestou domů hladila vystříhanou lysinu na svém zátylku.

 

     Z toho plyne poučení, že v hlubinách vaší gigantické kabelky jsou si některé věci na omak velmi, ale opravdu velmi podobné. Příkladem je zvonící mobil. Nikdy ho nevylovíte včas, ale zato se vám do rukou pokaždé dostane minimálně deset předmětů, které na omak mobil připomínají, ale mobilem nejsou. Většinou věčná loviště bezedných kabelek vyplivnou vašeho digitálního kamaráda ve chvíli, kdy to dotyčný na druhé straně drátu naštvaně vzdá a většinou je to šéf.

 

     Několikrát se mi dokonce stalo, že během hledání moje kabelka vytušila, kdo volá a zlomyslně zvedla hovor. Volající měl tedy úžasnou příležitost si v přímém přenosu kromě šustění a bzučení zipů vyslechnout i celou plejádu nadávek. Když Vám totiž někdo volá, mobil vyzvání proklatě dlouho a v kabelce po něm není ani vidu, nemáte většinou vztek na kabelku, ale na volajícího. Paradoxně.

 

     Rozhodla jsem se, že jí za trest bez slitování, nemilosrdně a kompletně uklidím. Hned doma jsem z kabelky vyházela všechny předměty včetně těch dlouho postrádaných a zaprášenou podšívku plnou drobečků jsem se rozhodla vysypat z okna. Chyba. Z kompletně vyprázdněné kabely vypadly klíče od bytu a přistály kdesi v roští pod oknem ložnice. Byl to přesně ten okamžik, kdy se černá díra rozhodla vyplivnout nějaký předmět ze svých věčných lovišť.

 

     Byla jsem sama doma, přítel na pracovní cestě a chodba domu se zamyká zevnitř. Téměř hodinu jsem za zamčenými vchodovými dveřmi paneláku mlčky pozorovala křoví a čekala na jakéhokoliv souseda, který by mě pustil ven z domu. Klíče nebyly v roští ani v širokém okolí, dům zamčený, byt nezamčený, začalo pršet a já jsem pochopila, že moje zoufalé hledání klíčů ve věčných lovištích panelákového záhonku je trestem za moji troufalost.

 

     Na tuhle kabelku se musí prostě s citem. Nedávno jsem v ní před výlohou s botami našla úplně náhodně v tajné kapse tisíc korun.

 

     Miluju kabelky s vlastním názorem...

 

RENATA FRANCOVÁ

 

Komentáře (17)add feed
:) : bb2
Mluvíš mi z kabelkové duše. Nevím, jak jsem to dělala jako holka - tričko, džíny, sandály, do levé zadní kapsy legitku mhd, do pravé složenou desetikačku nebo dvacku (to ještě byly papírové), do pravé přední klíč od bytu a do levé přední kapesníček. A šlo se. Dneska nosím v kabelce půl koupelny, čtvrt kanceláře a všechno, co by se mohlo hodit, kdyby se stalo tohle a kdyby se stalo tamto nebo tadyto.
Teď na podzim jsme si s juniorem dali v kavárně čaj s citronem a oni nám místo syrového kousku citronu přinesli citrusovou šťávu v jednorázovém balení,v pidipytlíčku. Růžek byl sice perforován, ale asi jen tak naoko, nešlo to otevřít ani jednomu. Měla jsem bílé kalhoty a krémové boty a krémový kabátek, tak jsem si vzala kabelku, co málokdy nosím, protože je v bílokrémové kombinaci, co se hodí k máločemu. Byla prázdná, přísahám, jako všechny tašky, co nenosím, byla po nošení vyprázdněna, otřena a uložena do pytle v šatně. Přehodila jsem do ní jen to nejnutnější ze zrovna nošené kabelky.
V kavárně jsem zalovila v kabelce pro manikúru, že odstřihnu nůžtičkami růžek pytlíčku. Manikúru jsem nenašla, zůstala v první kabelce.
Zato jsem na dně nahmátla univerzální nůžky pro domácnost, kterými se dá otevřít plechovka, uříznout slabší větev, naporcovat drůbež, otevřít pivo a nastříhat zahradnický drátek do adventního věnce. Netuším kdy a kde se v té bílé nevelké kabelce vzaly :-) Tak jsem je vytáhla, odstřihla s nimi růžečky u pidipytlíčků s citronem, řekla synovi, ať si stáhne zpátky obočí z temene a uložila nůžky zpátky do kabelky. Mami, teď jsi vypadala jako G.I.Jane, pravil potomek.
leden 31, 2013 00:24
V kabelkách se toho najde... : Aknela
Jednou jsem seděla s kamarádkou na kafi, byla jsem tehdy na mateřské a tak vycházka bez dětí byl zážitek který jsem si velmi užívala. Když jsem hledala v kabelce kapesník, vytáhla jsem k mému zděšení napůl rozžvýkaný plátek vepřového a pár brambor které mi tam den před tím uložila dcera. A já se divila že měla oběd tak rychle snědený. smilies/grin.gif
Děti si vůbec z mých kabelek dělají skladovací prostor. Teď takhle v práci každou chvíli vytáhnu nějakou panenku, dětské nádobí či figurku Spidermana. Tuhle dokonce miniaturní nočník. Ale mám omluvu, já to tam nestrkám.
leden 31, 2013 02:50
A to já si myslela, že mám v kabelce binec! : Myška
Pořádek tam mám, jak vidím...
leden 31, 2013 07:22
No, Renato, : Sidon
tak mám takový dojem, že už vím, koho měl Mládek na mysli, když vyprávěl ten vtip o ženských, o jejich kabelkách a o zrní.
smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
leden 31, 2013 08:19
... : deeres
Mládek neznal Mary Poppins. Ta měla v kabele celé zařízení pokoje.
Já kabelky většinou nenosím, potřebuji mít volné ruce, tak nosím batoh. A přesně z těchto důvodů ho strašně nerada peru. Znamená to batoh vystěhovat a pak zpětně nastěhovat. Hrůza!
leden 31, 2013 08:28
Rovněž dávám přednost kabelkám velikosti na 20 kilo brambor. : mamča
Teď nosím jednu oblíbenou, co mě už asi brzy opustí, a ta má devět kapes. Vše je v ní přehledně uspořádáno na těch správných místech, ale občas si zřejmě kapsy bez mého vědomí svůj obsah vyměňují a pak mají legraci z toho, jak je prohledávám. smilies/wink.gif
Děsím se chvíle, kdy se budu muset přestěhovat do jiné - méněkapsové kabelky. Než nastolím pořádek, dostihne mě skleróza.
leden 31, 2013 10:42
jsou kabelky, které vypadají elegantně, : alik puntik
ale vejde se do nich půl prasete. Taky je mám ráda.
leden 31, 2013 14:21
hm, : Eli
viděli jste film s M.Pfeiffer, kdy během jednoho Báječného dne vytahala z krásné velkokabely všechno možné, vč.maškarního kostýmu pro děti? Já jsem v tomhle beznadějná, buď zoufale lovím v jednokapsové kabele, nebo ještě zoufaleji přehrabuju vícekapsovou - nikdy si nepamatuju vlastní systém smilies/sad.gif
leden 31, 2013 14:23
K Vánocům : Ivča
mi synové dali kabelku, po které jsem dlouho pátrala- pěkná, elegantní a přitom prostorná. Takže v ní odnesu i menší nákup a pomalu se zabydluje věcmi, které se mi do předchozích kabelek prostě nemohly vejít...

A jinak naprosto bezkonkurenčně mě někdy před dvaceti lety dostala kamarádka. Jela jsem k ní na návštěvu, přijela mi na půl cesty naproti. Přestoupily jsme do druhého vlaku a já najednou slyšela hlasité tikání.Když jsem se jí ptala, jestli to slyší taky, vytáhla ze své pidikabelky klasický solidní budík. Prý potřebovala vědět přesný čas, aby jí neujel vlak a prostě zaboha nemohla najít hodinky!!!Taky mi připomněla Poppins nebo Babičku v jabloni, kterou kdysi hrála Janžurová ( a což byla má oblíbená dětská knížka).
leden 31, 2013 16:02
... : Vodoměrka
Taky mám ráda kabelky, do kterých se mi vejde vše, co potřebuji...
Ovšem věčná loviště to jistě jsou... at mám jednu velkou kapsu, kde je vše pohromadě, nebo kabelku s více přihrádkami, odděleními a kapsičkami, to lovení a hledání je stále stejné... ale to mají na svědomí kabeláčci záškodníčci, za to my, ženy, nemůžeme... smilies/wink.gif
Jediné, za co si sama můžu, je ta skutečnost, že mám více kabelek (páč jsem na ně vysazená, byla jsem a budu) a občas si zapomenu z jedné kabelky do druhé přendat nějaké důležité věci... nejčastěji to bylo pouzdro s doklady od auta... případně mobil... peněženka... no, našlo by se toho víc, kdybych chtěla zapátrat v paměti... ale nechci smilies/wink.gif
leden 31, 2013 16:15
Milé dámy, : Michal
srdečně, opravdu, Vám děkuju, už dlouho jsem se tak nezasmál. A hned to musím přeposlat mé Aničce do práce, majitelce černé díry. Nebo snad má černá díra jí? Nevím a nikdy se to nedozvím. smilies/cheesy.gif
leden 31, 2013 16:57
Rada Vodoměrce... : Giota
Mám také vícero kabelek, malé i větší, dle okolností. A pak mám takzvanou "kapsičku" tedy obdélníkové pouzdro na zip ve kterém mám trvale doklady, kapesníčky, mininotýsek, zrcátko, manikůru, hřeben,...prostě ty nezbytnosti, co musím mít sebou vždycky. A tuto kapsičku přendavám z kabelky do kabelky, takže stačí, když mám ve zvolené kabelce zkontrolováno, že jsem do ní dala kapsičku, mobil, peněženku a klíče. K tomu už variabilně nacpu jednou knížky do knihovny, podruhé malý nákup, potřetí složku dokumentů, počtvrté dárek pro toho, koho jedu navštívit a popáté ... Však to znáte.
leden 31, 2013 18:30
Jóó kabelky.. : Ester71
Ty velké připomínají bermudský trjúhelník..
Věčný boj s hledáním. Když hledám antiperspirant, několikrát vyndám pouzdro s brýlemi, pouzdro na doklady nebo třeba sušenku, na kterou už jsem dávno zapomněla. Dokonce i šroubovák se v mé kabelce našel.. Ale kýžený předmět prostě není..
A když si vzpomenu, že potřebuji brýle, které jsem ještě před hodinou držela v ruce a zcela jistě je vrátila do kabelky, brýle se rozhodly hrát si na schovávanou.
Přišla jsem na jeden fígl: Když potřebuji doklady, jdu hledat kapesníčky, když propisku, hledám jelení lůj. Musím říct nahlas pro co jdu (jako) a docela to pomáhá smilies/smiley.gif..
Poslední dobou zjišťuji, že kabelky mám čím dál větší a stejně nestačí pobrat vše, co na sto procent budu ten den v práci potřebovat.
A když jsem četla o těch kalhotkách:
Stalo se mi, že se mi v koši na prádlo přilepily červené krajkové kalhotky k suchému zipu u bundy.. Když jsem si bundu brala, nebyla moc zima, tak jsem si ji nezapínala. Jaké pak bylo moje zděšení, když jsem v obchodě zjistila s jakou "ozdobou" jsem chodila po městě! Myslela jsem, že se na místě provrtám do země smilies/cheesy.gif..
leden 31, 2013 19:15
Gioto, : Vodoměrka
díky, sama jsem ušila dva tyhle pomocníky svým kamarádkám, ale kovářova kobyla... znáš to...
Akorát že mobil prostě nemám pořád v kabelce, ale cestuje se mnou po bytě, občas je v kuchyni, občas v obýváku, občas leží u počítače, když platím přes internet... občas je někde zapomenut v kapse, v tašce od foťáku... klíče a doklady od auta cestují taktéž, zvlášť když si s manželem prohodíme auto, tak on mi nechá ty doklady na poličce v předsíni a já mu dám ty své z peněženky, nebo prostě leží na té polici oboje... a ty další nezbytnosti, jako kapesníčky a spol, ty mám většinou v každé kabelce... ale jediné, co nezapomínám, je nyní takové o kus větší pouzdro s vlhčenými ubrousky, plenkami a krabičkou s křupkami či piškoty... to přendáváme opravdu zodpovědně... smilies/wink.gif
leden 31, 2013 21:21
ježíšek : mura1
mi taky donesl kabelku. takže mám taky jednu, po několikaleté pauze. a zkuste přesypat obsah 5 l batohu do kabelky formátu A5 smilies/smiley.gif

kontrolně jsem projela obsah a našla jsem: peněženku, mobil, seznam na nákup (14 dní starej), fakturu za vodovodní baterie, propisku, mikrotužku, 2x flashku, piznetu, zrcátko, prozbitý perlátor k baterii nad umyvadlem, kompletní příbor (už 14 dní ho hledám), pilník, štípátko na nehty a rtěnku.
únor 01, 2013 08:02
Renátko.... : doktor
......nesmutni a vem příklad z nás mužů.Kabely nenosím,vše potřebné ,nyní jen za sebe,nosím po kapsách kalhot,košil a bund.Žádné kalhoty,košile a budny nejsou mi k ničemu,když nemají hodně kapes.Jsem spokojen,ale žena při žehlení mi nemůže přijít na jméno.papapa
únor 01, 2013 14:05
to je bezpochyby ženská záležitost : Inka kuk
já v zásadě nejdu do kabelky potažmo baťohu do kterého se nevejdou dokumenty velikosti A4, soustavně nějaké nosím a přemisťuji, vytahuji a doplňuji a postrádám. Takže psaníčka nepřicházejí v úvahu. Mám doma dvě takové mrňavé, které jsem si určittě pořídila v době, kdy jsem byla bez práce, neměla jsem děti a žádné koníčky a peníze, jsou stále zachovalé, protože je nepoužívám, neboť se do nich nic nevejde.

Na kabelky si potrpím a ráda si kupuji takové co se mi hodí k botám a kožené, vydrží déle. Nyní jsem na konci léta jednu podědila a protože je doba krize a navíc se mi hodila k jedněm lodičkám a kozačám, tak jsem jí nepohrdla. Ovšem to je černá díra jakou jsem já v životě nazažila, já která jsem si vždy v neděli večer kabelku uklidila a vyndala jsem z ní přebytečné veci a papíry, které jsem už vyřídila. Tenhle model snad musel šít někdo se smyslem pro tajuplno! Má jednu velkou kaspu uprostřed, která splňuje zasadní požadavek vlezení složky papírů A4 v destičkách, z každé starany má také velkou kapsu, leč s menším vstupním vlezem, ale ty jsou delší než ta prostřední, což v reálu znamená, že všechno těžší a větší co tam spadne zaleze pod tu prostřední a ve chvíli kdy to potřebuješ se to jeví, jako že to tam není ani omylem. Ty dvě postraní velké kapsy mají unvitř dvě malé, vytlemené do kterých cokliv dáš, tak vypadne do těch velkých co všechno schovají, takže jsou úplně na prd. Ovšem zvenku má ta kabalka jednu malou kapsu na zip, ve které všechno najdeš a zapneš, takže se to nevytratí ovšem pouze jen do toho okamžiku, než se v podšíce udělala díra. Což ovšem ty netušíš. Kabelka navíc není vyztužená, je to takový měkký pytlík, který jak se mele, tak se tam ty veci schovávají a vylézají jak se jí zamane. Podle naplněnosti se různě nafukuje splaskává.

Dá se v ní najít, mimo dvou mobilů, asi destery klíče, brýle občas i manželovi, sirky i když jsem nekuřák, zapalovač, plechovou krabičku od čokolády Maxim´s de Paris, velikosti mobilu, kde mám po zničení vizitkáře vizitky ve dvou hromádkách vedle sebe, čímž se dá říci, že mám velkou zásobu třeba na veletrh, nůžky, pilník, šroubovák, pásmo, metr, foťák, nabíječky, fleshky, čtečku karet, náhradní silonky, diář ..... no a když zjistíte úplnou náhodou, že je v podšívce díra, tak tam najdete peníze v cizích měnách, cizí náušnice několikery, náhradní klíče od auta, klíče manželovi, za které mu hubujete už 6 měsíců a museli jste přidělat další, krém na uce....

Paráda
únor 01, 2013 15:51
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]