O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NÁVOD NA PŘEŽITÍ VÁNOC PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 prosinec 2012
Přejít na obsah
NÁVOD NA PŘEŽITÍ VÁNOC
Strana 2

V dnešním světě se míchají starobylé tradice s trendy a požadavky moderní doby. Nejkrásnější ukázkou souboje těchto dvou sil jsou Vánoce. Podle tradic bychom měli dobu adventní prožít v klidu, v kruhu svých blízkých a pomalu se přitom připravit na svátky klidu a radosti.

 

 

 

     Vynález kreditních karet a teleshoppingu však dodal Vánocům novou dimenzi. Jak se s touto dimenzí vyrovnat a i v moderním světě zachovat svátkům jejich původní funkci se vám teď pokusím poradit.

 

 

Uklízíme

 

      Strašákem každé hospodyňky je předvánoční úklid. Četl jsem o tom v časopise. Z reklam lze sice usuzovat, že zakoupením vhodného saponátu se byt uklidí víceméně sám, ale nenechte se mýlit. Celý minulý víkend jsem strávil úklidem jediné poličky a na konci neděle jsem zcela vyčerpán spočítal, že pokud bych měl uklidit celý byt, musel bych s předvánočním úklidem začít sedmnáctého května.

 

      Má rada, jak snadno uklidit, proto zní: Na začátku prosince se rozhlédneme po bytě, zda v něm nejsou nějaké věci, které se tváří jako nepořádek. Tyto věci tajně shromáždíme ve sklepě a týden počkáme. Pokud věci nikdo nezačne shánět, jde skutečně o nepořádek, který ze sklepa vyneseme do kontejneru. Máme uklizeno.

 

 

Pečeme cukroví

 

     Jedním z prvních znaků, že svátky klidu už klepou na dveře, je vůně pečeného cukroví. Již dva týdny před Štědrým večerem je cukroví plný špajz, pro samé plechy se nedá chodit po bytě a kvůli pečení dlouho ponocujeme a spíme jen tři hodiny denně. Po celé svátky se na cukroví nadává, tloustne se po něm a kazí se zuby. Na konci ledna se ztvrdlé cukroví vyhodí do popelnice a začne se držet dieta. Navíc je pečení namáhavá a zdlouhavá činnost.

 

      Proto si místo cukroví uděláme popcorn. Hotový je raz dva, netloustne se po něm a když do másla přidáme hřebíček a skořici, bude vonět jako Vánoce.

 

 

Nakupujeme


     Všechno, co potřebujeme k životu, najdeme v supermarketu. Před Vánoci je v nich narváno k prasknutí. Lidé před sebou tlačí vrchovatě naložené vozíky. Místo po ostatních lidech se dívají po regálech se zbožím a kupují hromady masa, bedny alkoholu, sušenek a sladkostí, laciné boty, ponožky, ručníky, povlečení, kabelky, CD přehrávače, televize, plyšové žirafy, balkánské sýry, počítačové hry atd. atd., takže to vypadá, že na Štědrý den přijde apokalypsa.

 

      Do jejich řevu a nevrlých nadávek se z reproduktorů linou koledy, zpívané něžnými, procítěnými hlasy:

 

 

 

"Jak jsi krásné, neviňátko, vprostřed bídy nebožátko…
A co my ti nuzní dáme, darovati co nemáme…
My ti zadudáme, písně zazpíváme…"

 

 

     Samozřejmě, i ty koledy si můžeme koupit.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]