O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PODZIMNÍ ODPOLEDNE PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 listopad 2012
Přejít na obsah
PODZIMNÍ ODPOLEDNE
Strana 2
Strana 3
  

 

 

 

 

      Vyjdu ven a požitkem si zapálím cigaretu.  Zakloním hlavu a chvilku pozoruji hvězdnou oblohu, zdali uvidím letět satelit. Z rozjímání mně vyrušil divný zvuk - jako by někdo za rohem domu přelézal plot.

 

    “Kdopak nás jde tak pozdě navštívit?”, spustil jsem anglicky, abych neznámého návštěvníka upozornil, že není sám, a rázně jsem vykročil za roh vetřelce zpražit.  Vetřelec v podobě obrovského medvěda stál půl metru přede mnou. Můj mozek mi odmítl dát jakoukoliv informaci, co mám dělat. Jen jsem na něj koukal a nebyl schopen pohybu.

 

     Medvěd se k mému štěstí neuvěřitelně rychle otočil a prchal. Vyskočil na plot, ten se s praskotem povalil. Potom se prodral houštím velikého rododendronu a na chodníku pod uliční lampou se zastavil.  Zadíval se krátce zpět a potom již v klidu přeběhl ulici a zmizel mezi domy.

    

    Mám těch setkání s medvídky více, povím vám tedy ještě jeden. Dlouho mi nešlo do hlavy, proč na zahradách Kanaďané nemají ovocné stromy. Nakonec jsem se dopátral proč, díky vlastní zkušenosti. Před deseti lety syn koupil mamince k narozeninám švestku. Společně jsme jí tedy zasadili a radovali se z budoucích švestkových knedlíků a koláčů.

 

    A pak před třemi lety se švestka pochlubila prvními plody. Nebylo jich mnoho, ale byly. Radostně jsem rodině oznámil, že letos bude na koláč, co na koláč, i na dva. Čas od času jsem jednu ochutnal a dal vzorek i ženě. Vrtěla hlavou, že ještě tak týden. Konečně jednoho podvečera souhlasila...

 

    Dopoledne, po ranní kávě, jsem uchopil do jedné ruky proutěný košík a do druhé štafle, a vydal se na zahradu. První pohled na strom mě však přimrazil. Malé větvičky ulámané, na zemi plno listí a na vrcholku se na jedné větývce chvěly poslední tři švestky.

 

    Nejprve mne napadlo, že je to práce sousedovic hochů. Nemám také jako kluk čistý svědomí, ale takhle bych strom nikdy neponičil. Při podrobnější prohlídce jsem objevil navíc škrábance na kůře stromu. A byl jsem doma... Medvěd mně předběhl. Předběhl mě i rok následující.

 

     Dokonce letos ulomil jednu silnou větev a byl tak drzý, že na betonu příjezdové cesty ke garáži vykonal svou potřebu a v ní jako důkaz byly všechny pecky z našich lahodných švestek.

 

PEPA KOUBA

 

 

 

 

                                                                                                                                                   

Komentáře (9)add feed
Krasny clanek Pepo, : zdeni69/neprihlasena
docela me pobavil ten medveduv vymenny obchod, cim jinym ti taky chlupac mohl zaplatit za ty lahodne svestky. smilies/grin.gif
Mam medvedy moc rada (hlavne ty plysove), ale stat najednou tvari v tvar obrovskemu medanovi, asi by mi zvlhl textil...
listopad 28, 2012 03:20
Zdravím do Squamishe! : Aknela
Před několika lety jsme tam strávili několik pěkných dní, zašli jsme na jídlo do malého místního pivovaru a protože poskytovali i bydlení, zůstali jsme další tři noci. A tiše si snili, že se tam jednou odstěhujeme (tedy ne přímo do pivovaru smilies/smiley.gif . Tak možná za pár let. smilies/wink.gif
listopad 28, 2012 04:33
... : Mikin
No, ja si prochazku kolem reky (Cowichan river v Duncanu na ostrove Vancouver)pred dvema lety neodpustil a Billyho synacek Lubos se vratil od vody cely zluty. Tak dobre se mu podarilo ve shnilem lososovi vyvalet.
Nasledovala prvni nasilna koupel v ledove vode, cesta v kufru Toyoty a pak behem dalsich 4 dnu jeste dalsi 4 koupele. Ale smrdel jeste aspon 2 tydny......
listopad 28, 2012 08:25
... : deeres
Krásné fotky, krásné povídání.
Já medvědy naživo viděla jenom v ZOO, nebo cirkuse. Vlastně ne, jednou jsem na severní Moravě také na jednoho narazila. Byl krásný letní prázdninový den, koncem července, já stoupala s kbelíkem na sbírání malin do kopce zarostlého maliním, plným zralých plodů, kolem zázračné studánky, z Oskavy do Tvrdkova. Bylo krátce po poledni, slunce pálilo, nikde živáčka a ani ptáky nebylo slyšet. Napila jsem se ze studánky a ve stráni pomalu začala sbírat maliny. Ponořila jsem se do práce a do malinového houští, kbelík se rychle plnil, sáhnu po obzvláště krásných plodech a je tam něco živého, co se pohnulo a ozve se nějaké zabručení. Strašně se leknu, je tam medvěd. Omyl, jenom nějaký děda,stejně chtivý malin, jako já. Šíleně jsme se lekli oba,protože jsme o sobě navzájem nevěděli, od té doby si v lese, při sběru malin, raději falešně zpívám.
listopad 28, 2012 08:31
... : bb2
hezký, těším na další :-)
listopad 28, 2012 13:03
Moc pěkné, Pepo! : Magdalenka
nebýt těch fotek, tak myslím, že sis trochu zapřeháněl! U nás najdeš v potoce akorát tak zrezlou plechovku od konzervy... Jenom když byly povodně, tak se v korunách kaštanů u Vltavy houpaly staré židle a v řece plavalo všechno smilies/wink.gif
listopad 28, 2012 13:28
Kdepak, žádný přehánění, v BC je medvědů hodně : toulavej
Udělal jsem tam pár krátkých procházek v lese, tak vždycky max 3-4 km a měl jsem dost nahnáno, abych se s huňáčem nepotkal, zlatá Amerika, tam jich je přece jenom míň :-). Já byl docela blízko Squamishe, v Britannia Beach, když jsem vyjel z Vancouveru, abych někde našel spaní. V Britannia Beach byl kemp, ale v noci byl už zavřenej, tak jsme spali kousek poblíž. To bylo v r. 2001. Původně jsem plánoval jet přes Whistler, ale nakonec jsme se vrátili s kamarádkou do Vancouveru a dál pokračovali do Banffu po jedničce . . . Tam bude asi mírná zima, možná víc prší než sněží. A hory kousek, dobrý lyžování :-)
listopad 28, 2012 15:38
Pepo : -doktor-
....nemám slov a všechna slova jsou zbytečná.4tu s otevřenými ústy a fotografovi závidím.Díky.
listopad 29, 2012 14:12
... : Jaanna
Strejdo, a vy se mi divíte, že s vámi ve Squamish nechci chodit na procházky :-) Na své první setkání s medvědem zatím čekám, ale tentokrát mi čekání nevadí....uvidíme jak to dopadne v létě :-)
prosinec 06, 2012 10:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]