O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZLOMY A PŘELOMY - IV. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 říjen 2012
Přejít na obsah
ZLOMY A PŘELOMY - IV.
Strana 2
Strana 3
Strana 4

Konečně jsem přišel na to, proč si mám šetřit na penzi. Křečkodlak mi při obědě vysvětlil, že to vůbec není z toho důvodu, abych si pak odpočinul, měl bydlení a vůbec si užíval svých pochybných staromilných libůstek.

 

 

 

 

 

 

            „Houby kamaráde,“ zavrtěl hlavou.

            „Myslím, že už jsem nejlepšího ministra financí ve viditelném vesmíru pochopil.“

            „No to nám popiš,“ přidal se Přemek.

            „My musíme spořit na důchod, abychom měli z čeho splácet, pánové. Protože až my budem v důchodu, budem dostávat složenky, nikoliv poukázky. A z čeho to pak chcete platit, když teď nebudete spořit, ha?“

            Jo. To má logiku.

            „A říká se tomu čtvrtej důchodovej pilíř.“

 

 

            Zas tak veselo přes den nebylo. Už mi ta práce leze drobet na hlavu, je toho prostě moc a hlavně dlouho. Teď už chodím do práce za tmy a zpátky taky. Ještě měsíc a bude fajn. Na půl ucha poslouchám Milana, jak si stěžuje na to, že Soňa koupila úplně pitomý křesla bez domluvy, že to jsou vyhozený peníze a já si v duchu gratuluju, že s Pavlínkou máme tyhle věci vyřešený, a že už docela jistě nikdy nebude důležitý věci řešit beze mě. Stejně, jako já bez ní.

 

 

 

 

ONA

 

Začalo sněžit. Sice v souladu s předpovědí, ale stejně moc brzo. Sníh miluju, ale na horách... ve městě je nahouby. Obzvlášť když máte mimino v kočárku. Nicméně jsem to padající bílo chtěla ukázat Majdě, určitě bude valit kukadla, to bude sranda.

 

                A taky že valila, dokonce to i okomentovala nějakým mimořádně dlouhým a mimořádně nesrozumitelným slovem. Ale po deseti minutách usnula a mě se myšlenky vrátily do soudní síně.

 

Stání o vypořádání SJM netrvalo dlouho. Soudkyně odklepla můj původní návrh, se kterým jsem před rozvodem byla za manželem, ale on ho tenkrát odmítl. Chtěla jsem pouze svoje auto. Soudkyně se mě ptala, jestli si to nechci rozmyslet, normálně by mi patřila ideální polovina baráku, jenže já mám své zásady. Jednou jsem řekla, že po Hořkém nic nechci, tak to přece nezměním jen proto, že náhodou umřel.

Hlavně teď když vím, že by to bylo na úkor jeho dědice.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]