O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POJÍTKA S DOMOVEM PDF Tisk E-mail
Úterý, 07 srpen 2012

Jako každé ráno při příchodu do školky jsem slíbila klukům, že jim ještě zamávám do okna. Podupávala jsem na chodníku a čekala, až se objeví za sklem. Za chvíli na mě vykoukla zoufalá a uslzená hlavička. Přestože okno bylo pootevřené, chvíli mi trvalo, než jsem z trhaných vzlyků a pláče porozuměla tomu, co mi můj starší chce sdělit:

 

 

 

 

     "Rozlila se mi lahvičkaaaaa!" štkal.

 

     Každé ráno jim do dětských pítek naředím džus s sebou do školky. A tahle lahvička mu při úprku k oknu spadla na zem. Moje skoro pětileté dítě řve kvůli loužičce vody? 

 

     "Nebreč, nic se nestalo, nic se nerozbilo, paní učitelka ti tam naleje nový pití," snažím se ho uklidnit přes sklo.  "Ale já chci tvojeeeee!" úpí dál dítě.

 

     A pak mi to došlo. Ta lahvička s džusem neslouží primárně jako zdroj tekutin v případě žízně. Je to pouto s domovem, jistota, že si pro něj v poledne přijdu. Měřítko času, protože vypít ji trvá asi tak čtyři hodiny a jak se pomalu začíná objevovat dno, blíží se ta chvíle, kdy se objevím ve dveřích.

 

     Taky mám taková pojítka s domovem.

 

     Fotky dětí v peněžence. Kámen, který mi mladší syn nepozorovaně strčil do kapsy u bundy. Použitý lístek na MHD, který nezahodím, protože z nějakého absurdního důvodu má pro mě těžko pochopitelný význam, že se vrátíme do Čech, domů.

 

     Jsou to pro mě důležité drobnosti. A pokud je ztratím (kamínek vypadne, lístek vyhodím s účtenkou za nákup...), vždycky podvědomě čekám, že se něco stane. Nepřihodí se samozřejmě nic, přesto si znovu tvořím, nalézám a ztrácím pojítka s domovem a ten pocit, že se jedná o něco velmi důležitého mě neopouští.

 

     Rozlitý džus paní učitelka utřela a do lahvičky určitě nalila nové pití. A já se po obědě objevím ve dveřích školky, jako by se bylo nic nestalo. Samozřejmě.  

 

.
Komentáře (1)add feed
to je krásné, : endymio
Vaši synové mají báječnou maminku - a to mě těší hlavně při pomyšlení na jinou maminku, která na ulici řvala na plačícího synka " co čumíš jak péro z gauče!" skoro se mi chce plakat, když si na to vzpomenu
srpen 10, 2012 12:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]