O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZA HRANICE VŠEDNÍCH DNŮ - III. PDF Tisk E-mail
Neděle, 21 srpen 2011
Přejít na obsah
ZA HRANICE VŠEDNÍCH DNŮ - III.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

 

     U baru padla první a jediná zmínka o emigraci. Někdo se zeptal ruského barmana, jestli z lodi už někdy někdo utekl. Barman váhavě odpověděl, že ano. Dva hudebníci z lodního orchestru emigrovali v Hamburgu. Ale později oba spáchali sebevraždu. Na naše udivené otázky, jak to ví, odpověděl ten dobrák, že mu to řekl kapitán. A že soudruh kapitán je správný chlap.

 

 

 

     Pak loď přistála v Leithu, předměstí Edinburghu. Na molu už nás očekával dudák v kiltu, a krásné nám hrál na přivítanou. Vyloďování se trochu protáhlo; proslýchalo se, že nám budou vydány pasy, ale to se bohužel nestalo. Znovu jsme prošli mezi mohutnými námořníky. Já si tentokrát vzal zavazadlo; igelitovou tašku se svetrem, tranzistorovým rádiem a foťákem. V kapse jsem měl peníze a český řidičák. Při nastupování do autobusu jsem se nějak zdržel a s hrůzou zjistil, že většina mých známých z baru už prvním autobusem odjíždí. Stačil jsem ale jednomu z nich přes sklo posunky naznačit, aby na mě někde počkali.

 

      Druhý autobus mě konečně vyklopil na kopci nad městem, na plošině u pomníku admirála Nelsona. Kromě českých turistů a jejich autobusu tam nikdo nebyl. Soudruha, který nás měl hlídat, jsem nikde neviděl, Ondru a Katku bohužel také ne. Někteří moji přátelé stali v hloučku daleko od ostatních a o čemsi se rozčileně radili. V té chvíli jsem byl pořád ještě řádný socialistický občan, kterému byla dána důvěra k cestě na západ. Ale důležitá chvíle se blížila. Šel jsem rychle ke svým známým, kteří na mě už netrpělivě mávali.

 

 

      Snažil jsem se jít klidně, ale ve spáncích mi divoce bušila krev.

 

MIKIN

(pokračování za týden)

 

 

 

Komentáře (10)add feed
Teda Mikine! : Myška
V tom nejlepším přestat!
Píšeš moc hezky, těším se na příští pondělí smilies/smiley.gif.
srpen 22, 2011 07:19
Mikine : mia
je to krásně napínavé, těším se na další pokračování. Vyprávění četla i dcera a tak pozdrav i od ní, říkala, že si také ráda přečte pokračování.
srpen 22, 2011 15:50
našla jsem si ty předchozí, : Ilona (nezaregistrovaná)
moc se mi to líbí, hezky se to čte, je to napínavé!
srpen 22, 2011 20:58
... : bb2
tak tak, taky čtu a těším
srpen 23, 2011 01:38
moc pěkné : Kamila
sice nenapíšu nic originálního, ale snad to potěší... smilies/wink.gif
srpen 23, 2011 09:17
čtu, : Krakonoš
baví, těším! smilies/grin.gif
srpen 23, 2011 13:17
Vsem dekuji !!!! : Mikin
Mysko, to je tvoje vina. Minule jsi me napsala, ze napinam jak maly gate, tak v tom pokracuju......
A z Edinburghu uz budu mit nejake vlastni fotky.
srpen 23, 2011 15:22
A pokračuješ v tom hezky, Mikine :-) : Myška
Jak je na dalekém severozápadě? Brno hlásí slunečno, vedro, horko a zase vedro. V kanclu máme 31 stupňů a i když máme otevřená všechna okna a zapnutý větrák, teplota neklesá.
srpen 24, 2011 07:06
Mysko : Mikin
furt prehanky a uz zloutne listi na stromech. Ale v pristich dnech ma byt slunecno. Zadna vedra se uz ale asi tenhle rok na Yukonu konat nebudou......
srpen 24, 2011 08:51
Mikine, dík za info. : Myška
Přímo před zahradou máme javory. A ty se už zbarvují pěkně do červena. Šípky jsou červené a svítí ze zeleně jak korálky. Listí zatím nijak nežloutne. Opadávají jen kaštany, tedy jírovec, ale to je způsobeno napadením klíněnkou jírovcovou. Díky až dosud mokrému a studenějšímu létu je vegetace zelená. Dokonce trávník na zahradě, vždy v létě "vyšisovaný" a proschlý je zelený, hustý, radost pohledět (jen mamka nemá radost, neb ho dvakrát týdně seká, protože roste před očima).
srpen 24, 2011 09:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]