O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÁSKY MÁMIVÉ, STESKY BLÁZNIVÉ - RETRO... PDF Tisk E-mail
Neděle, 01 květen 2011
Přejít na obsah
LÁSKY MÁMIVÉ, STESKY BLÁZNIVÉ - RETRO...
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

 

 

 

 

 

 

"Aha, no - tak si to uži. Máš dostatok mávatok?" uškŕňala sa Petra a dokončovala úpravu svojho tupírovaného vrabčieho hniezda pomocou Libaru do každého počasia.

 

„Nechaj si svoje múdrosti, dobre?"

„Ale prosím ťa, veď je máj - lásky čas, nemôžeš byť trochu príjemná?"

„Nemôžem. Ale ty skús dneska neotehotnieť. Ako ti určite neušlo v rámci prípravy na maturitu, ženy sú v máji plodné ako vlhká ornica."

„Ty si fakt neni normálna."

 

 

     „Máš sa lepšie učiť, to je predsa klasik," zasmiala som sa a napadlo ma, že by som mohla z toho sprievodu tak o desiatej zdrhnúť. Predtým sa samozrejme pozdraviť so Zárubňom. Aby ma neprehliadol. A potom utekať za Tomášom.

 

     Električka bola štandardne preplnená upotenými pracujúcimi, ale počasie nádherné, a cítila som sa skvele.

 

     Ani všadeprítomné červené zástavy a rezké pochody linúce sa z pouličných reproduktorov mi nemohli pokaziť náladu. Partiu som videla už z diaľky, sedeli na terase študentmi obľúbenej výletnej reštaurácie na začiatku lesoparku.

 

 

 

     Mávatko som hodila do najbližšieho koša a pobehla v radostnom očakávaní. Slniečko mi svietilo do očí, až dokiaľ som neprešla pod pergolou, ktorá tvorila vstup na terasu. Preto som ich uvidela až potom.

 

     Petra sedela Tomášovi na kolenách a bozkávali sa. Moja prvá  životná tragédia sa práve odohrala. A to som eště nevedela, čo ma čaká za pár rokov, kvoli mojej milovanej sestričke.

 

      Alebo ... že by kvoli mne?

 

ROMAN

 

 

Komentáře (10)add feed
Kladno, ty černé Kladno......... : ladybird
Romane děkuji za retro příběh a hlavně fotky z města, kde žiju, doufám, že kladenská ekonomka spojená s hornickou a hutnickou průmkou je nezamněnitelná......
květen 02, 2011 09:59
Fotky : romanB odjinud
jsou Daniely um, ale jinak ty hornický města obecně byly asi jedno jak druhý smilies/smiley.gif
květen 02, 2011 10:01
Romane, : Krakonoš
ta vazba
Ty si fakt neni normálna

je v pořádku? Mě to tahá za ušiska jako blázen. Ve druhý vosobě jsem to snad ještě neslyšel. Moh by nám k tomuhle typu záporu podat někdo, kdo má slovenčinu v malíku, výklad? Vďaka. smilies/wink.gif
květen 02, 2011 17:58
Ale jo Krakonosi : JaAlena
jsem napul Slovenka a i po desitkach let v zahranici jeste slusne ovladam oba jazyky. Ta vyse uvedena vazba sice neni gramaticky v poradku, ale je to vyraz, ktery se v normalni reci pouziva. Slovo "neni" se casto pouziva misto spisovneho "nie je". V tomhle pripade by to spisovne znelo "Ty fakt nie si normalna".
Mala jazykova chybicka se vloudila do vety "Generálny tajomník ÚV KSSS Michail Gorbačov s choťou". Tam by misto chotou bylo spravne s manzelkou.
Ale to prece neni dulezite. Ja si tyhle jazykove vymeny cestiny a slovenstiny vychutnavam. U nas se mluvilo michane, maminka doma mluvila jenom slovensky a tak jsme meli jazykovej "galimatyas", protoze cizejm jsme automaticky odpovidali v jazyku, kterym na nas mluvili. A tak kdyz byli v spolecnosti Cesi i Slovaci znelo to podivne.

květen 02, 2011 18:31
On to je : romanB
dokonce udajne blavsky zargon .. ale doufam, ze jsem to zformuloval ted spravne, uz je to dlouho, co jsem to slysel smilies/smiley.gif
květen 02, 2011 18:35
JaAleno, : Macesska
z takovéhle směsi jsem slyšela o výplodu dítka "Tatínku, nakřesli mi roušeň!" smilies/smiley.gif
květen 02, 2011 20:13
Rousen je dobry... :) : JaAlena
neni to zabavne jak clovek dokaze perlit v cizim jazyce? Treba muj emericky manzel se mne udivene pocas pobytu v CS zeptal, proc vsichni tak verejne a casto mluvi o penysech. Nemohla jsem pochopit proc si to mysli az do chvile nez do mne stouchl kdyz nekdo mluvil o penezich(peniz=penys). No a nemluve o mych breptech. Nektere z nich stali za to...treba kdyz jsem svou tchyni poslala do prdele, uplne nechtic. Nastesti pochopila, ze jsem asi prdel presne nemyslela, aspon ne otevrene... smilies/smiley.gif Rozdil byl jedno jedine vynechane pismenko.
Jeste se mi obcas povede neco zajimaveho, jde hlavne o vetni konstrukce, a manzel to miluje.

Slysela jsem, ze mnoho mladych lidi nebo deti nerozumi slovensky...prijde mi to neuveritelne. Za mych cs dob si vsichni rozumeli(aspon jazykove).

květen 03, 2011 17:41
A Romane : JaAlena
nepouzivej slovo "blavsky" pokud si nechces popudit blavaky smilies/grin.gif
květen 03, 2011 17:42
JaAleno, tomu : romanB
se stejně nevyhnu (zkušenosti z vojny, ze školy i ze života smilies/smiley.gif) oni TI blaváci (chlapi) jsou prostě nějaký proti mně zaujatý smilies/smiley.gif .. mimochodem .. větní konstrukce, to je taky krásný smilies/smiley.gif ale je fakt, že s tou slovennštinou u dětí mě to taky docela děsí a přijde mi to naprosto nereálný - oni fakt nerozumí.
květen 03, 2011 22:58
Myslim, že je to takovej trochu pesimistickej mýtus. : Krakonoš
Nerozumějí, protože nechtějí - jsou líný se namáhat. Ale v momentě, kdy je něco zaujme, rozumějí. Moje děti se slovenčinou kontakt nemají, ale když koukáme na film ve slovenským znění, rozumějí úplně v pohodě. A žádný géniové to nejsou. smilies/wink.gif
květen 04, 2011 09:47
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]