O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÁSKY MÁMIVÉ, STESKY BLÁZNIVÉ - RETRO... PDF Tisk E-mail
Neděle, 01 květen 2011
Přejít na obsah
LÁSKY MÁMIVÉ, STESKY BLÁZNIVÉ - RETRO...
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

 

 

 

 

 

 

 

 

      Hornický orchestr spustil další nářez, teď se pochodovalo pro změnu přes krvavé řeky, už přesně netuším kam. Ale bylo to s velikou armádou. Loni jsem s ní absolvoval sedmitýdenní cvičení, jak říkal Werich, byla to hlína. Nejdřív jsme tři neděle krumpáčema uplacávali pole, by se na něm daly stavět stany .. pak na to pole přijely družstevní sečky a my jsme šli plácat jinam. Prostě armáda.

 

 

     Na rohu nábřeží jsem zahléd sedět Míru Jabčáka, takovej místní chartista. Řekli jsme si sotva několik vět, nějak jsem politiku neřešil. (Za pár let na tom byl v podstatě stejně, jen se mi moc nevybavuje, kterou chartu zrovna v té době pak podepisoval.) Ostatně v tomhle kraji se dělila buď na soudruhy nebo na samostarajici se instalatéry, řezníky atp.

 

     Kupříkladu paňmáma volila jednoho ženatého elektroinstalatéra - pro lásku ji stačilo to, že jí jednou za měsíc přivez nakradený okapy, a občasnej výlet do nějaké chaty zadarmo. Ne nadarmo se říká, jaká matka, taká Katka.

 

     Jenže jak tomuhle má člověk lehce po dvaceti věřit?

 

x x x

 

     Kdysi dávno, ještě na gymnáziu, jsme den před průvodem přemalovali transparent s nápisem No Neutron Bomb na Yes. Byli jsme blbí, s politikou to nic společného nemělo. Ten záběr na našeho tělocvikáře, který se přihnal na poslední chvíli, chmatl po transparentu a hrdě ho nesl vztýčený nad hlavou, byl nezapomenutelnej.

         

 „Moravec, Hrdinka!!!", zaznělo dost často, než náš třídní došel ke katedře. Ale teď to bylo přece jen výhružnější. „To je vaše práce, s tou neutronovou bombou?" No jo no. Co s tím může člověk udělat, když celá třída ví, že  jsme si opět neodpustili se předvést. „Víte vy vůbec, co jste udělali málem profesoru Vykoukovi za průšvih?" Hrdinka mi šeptl: „Teď ho za trest  nevezmou na vojnu, imperialistu."

 

    Vyprskl jsem smíchy, dál nemělo smysl cokoliv říkat. Třídní nás vypakoval na chodbu, přislíbil rázné řešení a my měli doma zaděláno na standardní rodičovský přednes. Byly to stejně krásný doby. Kluci byli malí, Milena fajn ... a celej život jednoduchej, jak facka. I kdybych se mohl vrátit zpátky, neměnil bych.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]