O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JARO!!! VELIKONOCE!!! PDF Tisk E-mail
Pátek, 15 duben 2011

Slunce svítí, květiny rozkvétají a pod nohama nám křupají mrtvá ptáčátka, čerstvě vypadlá z hnízd. Větve stromu a zkažené potraviny na našem balkoně se zelenají. Vstříc slunci vylétají ze smrdutých popelnic chuchvalce mladičkých much, aby oslavily nejkrásnější čas roku a porozhlédly se po chutném výkalu. Většina lidí jaro miluje...

 

 

 

 

     Člověka fascinuje probouzející se příroda, a tak na oslavu jejího znovuzrození oškube keře zlatého deště, vytrhá ze země sněženky, bledule, oláme větvičky stromů, nařeže je a hodí do vázy s chlorovanou vodou. Zvláštní oblibě se těší rozkošné chlupaté kočičky, které za účelem zkrášlení svého příbytku uzurpuje zimou vyhladovělým včelám a připravuje je tak o první možnost obživy.

 

 

      Symbolem jara jsou bezesporu chlupatá žluťoučká kuřátka, nemotorně se batolící v zelené trávě. Člověk jim ovšem nedá příležitost k vylíhnutí, protože slepice připraví o možnost sexuálního života separací od kohouta.

 

     Na velikonoce jim navíc sebere vejce, uvaří neoplodněná kuřátka natvrdo a za pomoci chemických sloučenin jejich rakvičky obleče do barev, které slepice určitě původně neměly v úmyslu. Pak orve vrby a z jejich proutků uplete pomlázky, které lze zakoupit u starých babek na trhu mezi paneláky za 25 korun za kus.

 

     Ušetří se tak spousta času, který se dá strávit doma u televize.

 

 

 

    Obarvená vejce následně přecházejí do vlastnictví žen, zatímco pomlázky do vlastnictví mužů. Zvláštní je, že vejce mohou podle tradice přejít z vlastnictví žen do vlastnictví mužů za pomoci mírného fyzického násilí s použitím pomlázky, zatímco metoda pro transfer pomlázek do vlastnictví žen podle tradice neexistuje. Na závěr nutno poznamenat, že v poslední době člověk dává před skutečnými, přednost vajíčkům čokoládovým. Zvláště pak, pokud v sobě skrývají nějakou plastikovou ohavnost, ručně kolorovanou levnou asijskou pracovní silou.

 

     Nedílnou součástí jara jsou také koťátka. Kočky, vylákané teplou frontou, si v nočních ulicích zadělávají na mladé, kterými nás pak někdy uprostřed května potěší. Koťátka vypadají jako droboučká, roztomilá a bezmocná klubíčka a člověk se nad nimi mnohdy rozněžní natolik, že mu dá i několik hodin přemáhání, než je v zájmu přirozeného výběru druhu utopí. Topení koťátek je možno chápat jako součást velkolepého jarního úklidu, kdy se člověk zbavuje nepotřebných krámů.

 

 

 

 

     Poctivé hospodyňky oloupou z dětských židlí zaschlé žvýkačky a vyluxují pavouky, umyjí okna, naleští linoleum, zametou a ze skříní vyhodí oděvy, které jsou jim už malé. Vysokoškolští studenti si na kolejích otevřou okno a vynesou koš. Programátoři si rukávem otřou obrazovku monitoru.

 

     Obrovskou změnu zažívají na jaře lavičky v parku. Zatímco přes noc skýtají lože bezdomovcům, které teplo vyhnalo z kanálu a zatuchlých nádražních čekáren, přes den jsou zpovědnicí milencům, kteří se na nich objímají a mužská část do nich v záchvatu lásky ryje kosočtverce.

 

     Ano, málem bych zapomněl - romantika je, samozřejmě, dalším synonymem jara.

 

 

 

 

     V touze po romantickém vztahu některé dívky na svůj obličej aplikují kosmetiku a make-up za několik set až tisíc korun a natahují si sukně, které zakrývají jen ty části těla, za jejichž odhalení by mohly být stíhány pro mravní ohrožování nezletilých. To je s povděkem kvitováno jak stejně romanticky zaměřenými vilnými starci, kteří se celou zimu na příchod jara jen třásli a teď se vystavují riziku selhání srdce, tak ostatními muži, kteří se nestačí divit, co všechno přes zimu narostlo a zvou to do kin za účelem tmy.

 

(přišlo mejlem - od neznámého génia,

je před ním dlužno smeknout!)

 

 

Komentáře (36)add feed
... : katka *
smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
krásně napsáno... Po ránu jsem se pobavila. Díky!
duben 15, 2011 08:26
mě o připadá morbidní : Inka
smilies/cry.gif
duben 15, 2011 09:02
Budu offtopic, leč nejni tu vhodnej článek, tak se vomlouvám: : Krakonoš
Tohle jaro, jakkoli krásný, bylo bohužel poslední pro Zdeňka Šmída. Jméno tohoto spisovatele zná v český kotlině kromě úplnejch mláďat asi každej a předpokládám, že hodně z vás tady jste ho měli rádi. Moje první setkání s jeho krásnejma řádkama se odehrálo v podobě "povinný" četby - knížku Proč bychom se netopili mi vrazili kamarádi do pazoury 14 dní před mým vodáckým křestem s tim, že teprv až si to přečtu - a pokud pochopím, smím vzít pádlo do ruky smilies/wink.gif. Jasně, byla to nadsázka, ale chytl jsem se a už nepustil - ježdění na vodu i Šmídovo psaní mi navždycky přirostlo k srdci. A jak velkou radost mý muzkantský duši udělala knížka Miss Porta, která vyšla právě v tý době, kdy jsme se s nejrůznějšíma hudebníma uskupeníma pokoušeli zdolat názory porot všelijakejch voblastních kol týhle soutěže - festivalu! Zdeněk odešel a už se nedozví, kolik vlastně měl fandů; jsem si jistej, že takovejch, co mu to nikdy nenapsali ani neřekli, je nás většina. Zdeněk odešel a nechal za sebou dílo, který bude žít ještě dlouho dál. Zdeněk odešel, jeho srdce přestalo bít při šnorchlování v nádhernejch vodách pobřeží Seychelskejch ostrovů. Takže mi nezbejvá než říct - dobrá smrt, jakou bych si taky přál. Mějte se krásně, pane spisovateli!

duben 15, 2011 12:42
Jo, poslední jaro to bylo pro víc lidí, pro spoustu těch neznámých... : Myška
Třeba pro spolužáka mého syna, který se v jednadvaceti oběsil, protože něvěděl kudy dál, přišel o práci, z domu ho vyhodili...
Nebo pro jednoho kamaráda, který se v čtyřiatřiceti letech oběsil a zanechal manželce a dvěma malým dětem nemalé dluhy...
Nebo pro kamarádku mé maminky, které právě diagnostikovali metastázy na játrech s šancí na uzdravení nula nula nic...
duben 15, 2011 12:48
Akorát to topení koťat mi přijde hnusný... : opas
Já jim vždycky zlomil vaz, je to rychlejší, bezbolestné a nestudí to.
duben 15, 2011 12:58
Já bych volila : Myška
kastraci kočky, a nemusela bych zabíjet koťata.
duben 15, 2011 13:10
Podobně se rozjímáme : Linda1
nad jehňaty, a když si představím že je pak někdo zabije a sežere...To samé kůzlata, taková miminka..O topení koťat raděj ani nemluvě. Pořád nechápu, proč lidi nenechají kočky kastrovat. Pořád lepší řešení, než pak ty koťata topit, pálit nebo dát sežrat hadovi. Hnus.
duben 15, 2011 13:24
... : bb2
Zdeněk Šmíd měl aspoň krásnou smrt a za sebou pořádný kus života. Já ho moc neznám, mám a četla jsem jen řadu Proč bychom..., to je asi pět šest knih, první vodáckou pro Ofélii, byla jsem z ni na větvi:-) a to jsem jen odvar vodáka. Miss Portu jsem nečetla, chtěla, zapomněla, asi si pár jeho knih zase donesu na noční stolek z knihovny. V knize o Berounce si čteme na přeskáčku:-)
duben 15, 2011 13:48
Zdeněk Šmíd, to jsem netušil. Díky za info. : toulavej
Tak ty seš taky vodák Krakonoši :-). Jsem rád, že jsem zažil ještě tu pravou vodáckou atmosféru než ji pomalu a jistě smazala dnešní komerce a módní vlna mladých hloupých neznalých výletníků na řeku, kteří nedělají večer oheň, nepomáhají ostatním ani ve svojí partě, jezdí od hospody k hospodě a nepoznají v lese soušku . . .
Natočenej seriál Proč bychom se netopili byl slabej na rozdíl od knížky . . .
duben 15, 2011 13:53
zrovna si, : mura1
shodou náhod posledních pár dnů pouštím hoptropácký písničky
tahle pěkná je s textem zdeňka šmída:
http://www.youtube.com/watch?v=QqhkrZvbR5c
duben 15, 2011 14:20
proč : mura1
bychom se netopili a proč bychom se nepotili nemají chybu, páč jsou takový ze života. protože jsme taky jezdili na vodu a chodili po horách. miss porta je na mě trošku depresivní.

Jsem rád, že jsem zažil ještě tu pravou vodáckou atmosféru než ji pomalu a jistě smazala dnešní komerce a módní vlna mladých hloupých neznalých výletníků na řeku, kteří nedělají večer oheň, nepomáhají ostatním ani ve svojí partě, jezdí od hospody k hospodě a nepoznají v lese soušku . . .

na vodě je pořád krásně, jen nesmíš jezdit v sezóně a nesmíš bydlet v kempech...
duben 15, 2011 14:35
toulavej : erika
podepisuju komplet, ač jsem taky jen odvar vodáka a ty řeky mám spíš v nohách, jak v pádlech. A musím říct, že jak nenávidím starej režim, tak je mi jasné, že my, co jsme zažili jisté věci kdysi (vodu, tramping, Porty, pololegální koncerty písničkářů atd.) jsme obohaceni o něco, co dnešní mladí neznají, občas mi je jich z tohoto hlediska líto, i když moje dcera si o víkendu místo do osady skočí do Londýna a celkově mají možnosti nesrovnatelné. A zjistila jsem, že se jim ta zkušenost ani nedá sdělit, je nepřenosná.
duben 15, 2011 14:47
Linda, Myška : opas
polodivokou kočku nechytíš, koťata jo. Kočka asi po dvou letech pochopila že u náš mladý nevychová a odstěhovala se.

Dva úhly pohledu na jehně (hezký milý zvířátko a chodící řízek) se navzájem nevylučují smilies/wink.gif
duben 15, 2011 15:05
... : bb2
přesně, eriko
duben 15, 2011 15:40
... : bb2
No, dnešní večer ukončí blízinec tohoto týdne a o víkendu nechci lidi, počítače a mobily ani vidět, ani slyšet. I za cenu, že mi v pondělí přijde deset smsek "už zase vypínáš mobil? co kdyby mě klepla pepka?".

Takže přeju pěkný předvelikonoční víkend, jdu se zmobilizovat na večer a zítra budu spát asi až do neděle.
duben 15, 2011 15:43
chtěla bych opět připomenout...hlavně pánům!!!! : alíček puntíček
že slovo POMLÁZKA pochází od slova POMLADITI ...tedy šleháte-li někoho - tedy ženu - vrbovými proutky plné jarní mízy, omladíte ji. Tekže opakuji P O M L A D I T I......nikoli POMLÁTITI!!!!
duben 15, 2011 16:28
Ježíš to je krásný slovo, Bíbí - : alíček puntíček
blízinec.....to vypadá, jako když jste celý týden buď blízali zmrzlinku, nebo jinou dobrotu, nebo jste se oblizovali navzájem, kočičky oblizovaly koťátka, papoušci oblizovali paouščátka, kravičky oblizovaly telátka....je to nádhernej překlep...tohle slove se zaručeně ujme!!!
duben 15, 2011 16:32
Poslední kniha Zdeňka Šmída vyjde 5.května : Míša šíša
Viz http://www.iolympia.cz/product_info.php?cPath=105&products_id=610&osCsid=5e8e2a7b8f3dbd7fe437069bbf3f0f10

Rozloučení se Zdeňkem Šmídem bude v pondělí 18. dubna ve 13 hodin v kostele sv. Václava na Proseku.

Á propos, když už jsme u toho vodáctví, sjezd horního toku Vltavy je letos opět o něco více omezen. Rada Národního parku Šumava pod vedením nového ředitele Stráského odhlasovala změnu Návštěvního řádu, který je přísnější, než byl ten loňský, již zpřísněný oproti minulým rokům. Jedná se hlavně o omezení splouvání řeky Vltavy v úseku Soumarský Most - most u Pěkné: v období od 1.5. do 31.5. se bude moci splouvat jen o sobotách a nedělích při výšce hladiny od 50 do 61 cm, nejvýše 63 registrovaných plavidel denně, nad 61 cm je počet plavidel neomezen. V období od 1.6. do 31.10. může splouvat nejvýše 63 registrovaných plavidel denně po všechny dny v týdnu za podmínek, kdy výše hladiny toku je od 50 do 61 cm, nad 61 cm není počet lodí omezen. A příští rok možná bude i hůř - pracuje se s variantou, kdy lodě budou smět vyjet jen při hladině vyšší než 61 centimetrů, což v této lokalitě bývá akorát tak v době jarního tání a při mimořádných záplavách.
Nu což, hlavně že kácet v 1.zóně NP Šumava se bude moci bez omezení.
duben 16, 2011 23:40
bibia puntíček : -doktor-
Bibi a puntíčku jste opravdu moc milé kočičky,mám vás rád.papa i ostatním -doktor-
duben 17, 2011 14:34
Jaro : Sidon
(přišlo mejlem - od neznámého génia, je před ním dlužno smeknout!)

Já jsem tu povídku dostal už loni, nebo možná ještě dřív, a původce, vlastně autoři snad prý mají být "ajťáci" z AVG z Brna. Ale potvrzené to nemám.


duben 18, 2011 01:27
. : toulavej
Pokud jde o splutí Vltavy před Lipnem, z vodáckého pohledu to zase není nic moc. Samé meandry, línej proud, ze řeky nic nevidíš přes vysoký břehy, popadaný stromy v řece, na břeh nemůžeš vystoupit kvůli rezervaci, pod Lenorou jsou velké mělčiny, vždycky jsme tam přetahovali lodě po suchu. A pak se musí převést lodě pod Lipno, protože píchat 40 kiláků přes přehradu je nejen hovadina, ale i docela nebezpečná věc. Když je vítr, dělají se velké vlny, takže když jdou z boku, jet dál od břehu není moc bezpečné. Ale hlavně, je to volej, je to volej, je to volej . . . to v lepším případě, když není protivítr :-) Ale chápu, že pro ty, co to nejeli, je to navíc omezení administrativní k tomu normálnímu přírodnímu, že tam není v létě voda. Na druhou stranu, když člověk vidí, co dneska jezdí na vodu a hlavně, jak se to chová mezi sebou a k přírodě, možná bych byl ještě pro větší omezení přístupu hlupáků k vodě . . .
duben 18, 2011 10:57
... : bb2
Hm, bohužel musím úplně souhlasit s toulavým, ta s prominutím hovada, co se dnes vyskytujou kolem řeky, by měla o dovolené zůstat někde v oploceném kempu a pak se zase vrátit zpátky ke svým počítačům a dát řece a lidem kolem ní pokoj.
Loni v létě jsme se náhodou dostali jeden večer o prodlouženém červencovém víkendu do kempu u Berounky. Měla jsem stejný pocit jako před 25 lety, když jsme přestali jezdit do Krkonoš na lyže. Akorát že tehdy to byla hovádka německá, dnes u našich řek jsou to hovádka česká.
Všichni se nechají dovézt silnýma autama až do kempu, značkový trika a bermudy do půli lejtek (nelíbím:-), tam se vožerou, celou noc řvou, dělají bordel, další řev se line z přehrávačů, kytara nemá šanci. Dopoledne chrní, kolem 11 dají snídani na vidličku v kempové hospodě, pak se sbalí, auto pošlou napřed do dalšího kempu, kam se pomalu po řece doplácaj opět s velkým hukotem, po přistání se bijou v prsa jako king kong, teda skoro:-) všechnu tu slávu natočí nafotí na mobil, pak rozešlou mmsky do všech stran a ještě plný endorfinu ze sjezdu děsně divoké Berounky :-) ("volej, houby volej, ses posral, si neviděl ten jez, vole??") volaj kámošům, dvacet metrů kolem všichni slyší detailně průběh jejich dobrodružství. Jdou tu náročnou šichtu spláchnout a objednat si grilovanou krkovici k večeři. Večer zapařej, ráno sbalí krámy do aut a odjedou domů, kde fofrem hodí fotky a videa na počítač, aby si to kámoši ráno v kanclu stáhli a ohodnotili...

duben 18, 2011 12:15
To jsou takoví ti, : wendy
co taky chodí "fandit" na fotbal, co ? Myslím si, že mají moc energie a času, a to není dobré. Nahnala bych je spravovat silnice a uklízet binec kolem.

Zdeněk Šmíd - to jsem taky nevěděla...a zrovna nedávno jsem dočetla jeho Starce na Aljašce...další kouzelný věc - znáte ?
smilies/wink.gif
duben 18, 2011 12:25
... : bb2
neznám:-( a teď ani nepoznám, není čas číst beletrii - nedá se nic dělat, milé děti a vnoučata, babička Bb musí nutně do penze již v 50 smilies/smiley.gif
duben 18, 2011 12:27
... : bb2
těch zbývajích 7 let jsem ochotna makat a šetřit, ale ani o minutu víc :-)
duben 18, 2011 12:28
jo, silnice, Wendy : bb2
kdysi jsem se naivně těšila, že peníze z mýtného a dálničních známek skutečně půjdou, aspoň částečně, na údržbu silnic tak, jak bylo slibováno. No, a dnes cestou v rádiu jsem slyšela, že první vlaštovky, tedy kraje, si budou brát miliardové úvěry na opravu silnic, které jsou v katastrofálním stavu. Kam jsme to došli...
duben 18, 2011 12:38
Protože jde mýtné kam? : Myška
Přece do kapsy Kapschovi, milé děti...
duben 18, 2011 13:11
Tak bb po silnicích, když se ptáš, nejen že nedojdeme, ale už ani pomalu nedojedeme, pro jejich nezpůsobilost, asi nikam : wendy
příliš jsme otevírali náruč cizím investorům, že, Myško, aby nám prý ukázali, jak se to dělá. Tak nám to teda ukázali.

Dálnice nám má dělat Čína. A lidi se hrozej. Proč ? Takovou jízdu, jako na vzduchovém polštáři, jakou jsem zažila na čínských silnicích, bych přála každému.
smilies/wink.gif
duben 18, 2011 14:28
Wendy, : Míša šíša
Starce na Aljašce znám, je to poslední kniha od Šmída, kterou jsem četla.

Kdo se chce vyhnout těm "hovadům" na řece, tak toho bych právě poslala na horní tok Vltavy. Jsou tam sice samé meandry, stromy popadané v řece - jak píše Toulavej - ale zase se tam nestahují davy ochmelků, kterým jde akorát o to se pořádně zlinkovat.
Ovšem nesouhlasím s tvrzením, že přes vysoké břehy není nic vidět. Naopak se valnou část projíždí 1. zónou národního parku a člověk tak vidí místa, do kterých by se suchou nohou vůbec nedostal. Jenom úsek, kdy se projíždí Mrtvým luhem, stojí za to vidět. A kdo nemaká, aby už-už byl zase někde jinde, má možnost pozorovat vzácné druhy rostlin a živočichy, které jinde neuvidí.

Toulavej, říkáš "línej proud"? A zkoušel sis to tam projet po týdenním vytrvalém dešti? smilies/tongue.gif
duben 18, 2011 14:55
Po týdenním vytrvalém dešti : wendy
podrazil proud vody v potůčíčku pod chalupou nohy i urostlému sousedovi, který se na něm snažil naistalovat mlýnek.
Zdravím všechny vodáky Ahoj ! a jdu asi domů.
smilies/wink.gif
duben 18, 2011 15:58
Už jsem tam dlouho nebyl, ale Mrtvý luh mě nijak neoslnil. : toulavej
Párkrát jsme to jeli ze Soumaráku nebo z Lenory a jednou z Horní Vltavice, tak tím je daný stav vody :-). Samozřejmě, jsou tam místa, kde tě silnej proud v zatáčce dobře vyzkouší, jestli projedeš těsně kolem vrbiček nebo přímo vrbičkami :-), ale když je hodně vody, zasahuje zase vzdutí Lipna moc daleko proti proudu a tam je ten hroznej volej. Když už malou řeku, mám radši horní Ohři z Tršnice. Samozřejmě, po týdenním dešti to bude něco úplně jiného, to věřím. I deset čísel udělá z líný vody dravce . . .
duben 18, 2011 18:05
hoj! : Krakonoš
Jeli jsme to tenkrát z Lenory, Lipno nám převez za flašku rumu týpek s Avií, ten úsek Lenora - Lipno byl kouzelnej a nezapomenutelnej. Leč bylo to v 87', to se ještě hovada na českejch řekách skoro nevyskytovaly. Dnes už bych na Vltavu nejel - je to moje krásná vzpomínka na první vodu (a první lásku smilies/wink.gif) a já vo to nechci přijít.
Pak už jsem se věnoval řekám jinejm - Berounka, Sázava, Lužnice, Otava, ale hlavně Ohře, jarní Ohře, ta neměla chybu, z Lokte nebo z Varů do Klášterce je to krása, a v tu roční dobu hovadama prakticky vopomíjená smilies/cheesy.gif.
Starce na Aljašce jsem dostal loni vod našich pod stromeček, po letech jsem si zase Šmída užil. Jasně že von nebyl žádnej Hemingway, ale psal dostatečně krásně vo věcech, který jsem měl a mám taky rád. Zdravim všechny, kdo aspoň jednou v životě proseděli noc u vohně a sám ten fakt jim přinesl pocit štěstí. smilies/wink.gif
duben 18, 2011 23:04
Proseděli.... : wendy
je zajímavé a krásné, jak dlouho dovede člověk čučet do ohně nebo na vodu.... nic víc k tomu v dané chvíli nepotřebuješ.
smilies/wink.gif smilies/wink.gif
duben 19, 2011 07:53
... : bb2
tak některé letní noci je hřích prospat, natož v prošívané peřině s damaškovou cejchou :-) to se zkrátka v červenci nesluší
duben 19, 2011 13:10
wendy : erika
tu pravou společnost, jinak to není ono
duben 19, 2011 13:25
No já to dokážu i sama... : wendy
když lidičkové zalezou do postelí nebo do spacáků, kolikrát jsem u dohořívajícího ohníčku seděla úplně sama. Ovšem - společnost která odešla byla vždycky dobrá, oni ti co je tohle baví bývají fajn...
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
duben 20, 2011 08:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]