O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÁSKY MÁMIVÉ, STESKY BLÁZNIVÉ - 12. PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 prosinec 2010
Přejít na obsah
LÁSKY MÁMIVÉ, STESKY BLÁZNIVÉ - 12.
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

 

 

 

 

 

 

 

    Štastné a veselé. Pozdě po půlnoci jsem seděl u stromku a přemýšlel jsem si. Zažil jsem letos hodně věcí, ale tenhle večer... tenhle večer byl prostě na mně moc. Cítil jsem, že jsme zvládli něco, co se asi nemusí vždycky podařit. Cítil jsem nádherný  krásný Vánoce všude kolem.

 

 

ONA

 

     Tak a je to. Raz k tomu muselo prísť. Nešťastné a neveselé. Ale môžem si za to sama. Prečo som sa vlastne toľké roky neozvala? Prečo som znášala všetky jeho nálady, absurdné obvinenia a nezáujem tak dlho? Pretože som sa nevedela zbaviť svojej predstavy o tom, že manželský sľub je na celý život?

 

     Alebo skôr preto, že som sa bála, aby to nebolo všetko ešte horšie? Bála som sa, že mi urobí zo života peklo? Bála som sa, že zostanem úplne sama?

 

   Teraz je to už fuk. Sviatky sú v prdeli. A tak som sa snažila... Vôbec si nevšimol, ako som vylepšila výzdobu, vôbec neocenil, čo všetko som urobila, vždycky si nájde dôvod, prečo vyrobiť dusno. Dlho som sa ovládala, ale nakoniec som sa neovládla.

 

     Skončilo to hroznou hádkou na Štedrý deň kvôli poleným mandliam a viem, že teraz sa so mnou pár dní nebude rozprávať. Zase budeme chodiť okolo seba ako cudzí... už toho mám dosť, už toho mám fakt plné zuby.

 

 

     Ešte šťastie, že sme sa nakoniec udobrili s Petrou. Pred sviatkami som jej povedala, že ju tu nechcem, pretože som na ňu bola hrozne naštvaná, a ona mi vyrazila dych tým, že o to vôbec nestojí, pretože predsa ona „bude Vianoce tráviť so svojím novým partnerom. S Jirkom!" 

 

     S JIRKOM! Chrstla mi to do tváre... úplne fyzicky ma zabolelo srdce. Ale tak mi treba, za to si tiež môžem sama. Nemala som ho odmietnuť... možno by som bola mohla Vianoce s ním tráviť ja... on by si možno všimol, keby som mu vyzdobila byt... s ním by sa možno dalo bozkávať pod imelom...  Pavlína, preber sa!

 

     Nakoniec to Petruške nedopadlo, prišla s plačom, že žiadne sviatky s Jirkom nebudú. Vraj jej dal jasne najavo, že občasné schôdzky sú fajn, ale momentálne vôbec nemá v úmysle sa viazať. Bola z toho úplne hotová, to som ešte nevidela. Vždy bola nad vecou, vždy to bola ona, čo rozdávala kopačky a lámala srdcia. Ako to, že zrovna tento ju tak zblbol? No to sa pýta tá pravá, že. Mňa predsa zblbol tiež... takmer. Nakoniec sme obe plakali spolu, zblížil nás pocit, že nám ublížil obom. Chrapúň.

 

Roman

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Romane : Bara
V polovine se mi zamlzily oci a konec me rozesmal. Parada...
prosinec 26, 2010 13:02
Trochu mám v tom guláš, : Petronila
nečtu to od začátku - takže Myška je manželka, Petra a Pavla jsou přítelkyně, a on s nimi všemi na střídačku spí....?
prosinec 26, 2010 20:04
Mala technicka otazka mistre :) : Alena P-H
Pisete v cestine i slovenstine nebo mate prekladatele? Oboje je totiz napsano velmi nazivo. Ja jsem castecne Ceska, castecne Slovenka a jazykove to mam smichane, nemam bariery mezi obema jazyky.
Moc hezky se to cte. Tenhle vanocni pribeh je ze zivota jak vysitej, uplne vidim sestricky jak spolu placou a nadavaj na "chrapuna" no a tatinek s dcerou mne dojali taky...ten vanocni pocit tam je.
Takze podle meho autor clanku je vlastne manzelsky tandem, protoze to potrebuje chlapa i zenu, aby takhle presne vyjadrili pocity zenske i muzske a krome toho je to smisene manzelstvi(cesko-slovenske), to by zase vysvetlilo jazykovou brilianci psaneho. smilies/smiley.gif)
prosinec 26, 2010 20:24
Petronilo ano : romanB
je to skoro tak .. jen .. Myška je dcera, Petra a Pavla jsou sestry a spí jen s Petrou. A snad mi neutrhneš hlavu za tu radiojerevanskou odpověď smilies/smiley.gif Hezký večer. A milá Aleno P-H .. máš skvělé dedukční schopnosti, jen je tam pár nepřesností..dej mi trochu času, já to pak někdy všechny upřesním smilies/smiley.gif
prosinec 26, 2010 21:43
romane, : Petronila
díky, takhle už je to mnohem přehlednější smilies/wink.gif
prosinec 26, 2010 21:48
tak ja, : octomilka
tipuju prekladatelku nebo poradce, nebot ta slovenstina se od prvnich dilu dost vylepsila smilies/wink.gif
prosinec 26, 2010 22:18
octomilko : Inka BZH
jezkovy oci, tohle bych zase az tak neresila, vzdyt je to tak pekne cteni smilies/wink.gif
prosinec 30, 2010 07:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]