O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DIANINA FONTÁNA PDF Tisk E-mail
Neděle, 29 srpen 2010

Každému z nás se někdy zdá, že to co prožívá, by bylo dobrým námětem na knihu, že to zní, jako by to někdo vymyslel. Někdy jsou příběhy tak neuvěřitelné, že se člověk skoro diví, když vymyšlené nejsou - např. pohádka o princezně, která se vrací od oltáře se svým novomanželem, a koutkem oka plaše a smutně  zachytí v jedné z lavic kostela princovu "cizí kněžnu", jejíž existence jí pak nedá klid až do konce života, kdy se princ s onou „cizí kněžnou" nakonec i ožení. 

 

 

 

 

     Jistě už víte, že myslím Princeznu Dianu, tu nejvíce fotografovanou ženu světa, která do britské monarchie přinesla závan ‘čerstvého vzduchu' a byla milovaná jak ve Velké Británii tak i ve světě. Snad právě proto, že se snažila upozorňovat ne na svůj privilegovaný život, ale na život běžných lidí, na jejich utrpení a starosti. K tomu také vedla i své děti.

 

     V Londýnském Hyde Parku v roce 2004 odhalili pamětní fontánu Princezny Diany. V jejím typickém stylu - ta fontána nejde do výšky, ale do šířky. Je to velký žlábek proudící vody, který tvoří kruh. Taže v létě se v ní volně brouzdají děti i dospělí;  pro tento smysl byla tahle pamětní fontána vybudována. Je tvořena 545 individuálními kusy granitu, který byl rozřezán a kladen tak, že proudící voda vypadá jako zčeřená.

 

 

 

 

 

     Stála jsem tam jednou tak brzy ráno, že ještě ani vodu nepustili. Kolem bylo ticho, tu a tam ranní běžec nebo paní, rozhazující drobečky ptáčkům. Ticho a mír...  Ten koncept mne navzájem udivil i potěšil - jak jinak oslavit zesnulou osobu, jakou byla Diana, než dát její památník doprostřed života, k užití všem - ptáčkům, dětem i dospělým.

 

Hanka G.

 

 

 

Komentáře (4)add feed
... : HankaG
srpen 29, 2010 23:36
Ale to je vážně pěkné ! : wendy
Na tuto princeznu byly názory nejednotné. Přivdala se do královské rodiny, a to mimo bohatství a slávy nese i určité povinnosti, nudné a obtěžující. Nelze vybírat jen rozinky.
Když chci klidné manželství bez obtížných novinářů a muže, co by na mě měl víc času, zkusila bych si vzít někoho obyčejnějšího, tam by to mohlo vyjít. Tady teda určitě ne.
Taky vykládat do televize jak nasadila princi parohy nebylo nic moc noblesního.
Na druhou stranu byla charismatická a měla schopnost veliké empatie, vykonala mnoho dobrého a útěšného. Pak zahynula jak zahynula, vše odpuštěno a stala se z ní ikona, modla. Budiž jí země lehká.
Taky jsem četla, že to Charlesovi začíná s vévodkyní Camilkou nějak skřípat. Ach ti novináři
smilies/wink.gif
srpen 30, 2010 09:04
... : HankaG
Já myslím že problém byl hlavně v tom že ona se ke konci ani vdávat nechtěla, protože si uvědomovala že on bude i nadále pokračovat s Camillou. Ale bylo jí řečeno že už byly vytištěny ty” obličeje na všechno možné i nemožné” a že to zrušit nepůjde. Dívala jsem se včera na ty “tajné nahrávky” - ty věci co tam říkala byly opravdu závažné. Je jasné že měla v tom paláci značné psychologické problémy ale prý tam byla úplně “sama”.

Ona ale opravdu prolomila několik zastaralých “tabu” té zkostnatělé monarchie a v tom ji celkem dost lidí fandilo.
Hodně lidí si myslelo že šlo o to “vyklopit ty děti následovníky” někým ze staré šlechtické anglické rodiny kdo se k tomu bude hodit, čili mladá a bez “závad”. To se jim myslím povedlo ale ten osud nebyl záviděníhodný.

srpen 30, 2010 14:40
princezna Margareta : wendy
byla taky pěkný rebel - ale ta si vybírat nemohla vůbec, do toho hnízda se prostě narodila.
Královna Viktorie blahé paměti by teda zírala...

Ono je to těžké - monarchie sice zkostnatělá je, ale vezmi si, jak si každý zakládá na tradicích, zvláště teď. Jednou to asi skončí a tohle je možná začátek, neb nic netrvá v světě věčně, ani láska k jedné slečně, ani společenský řád.
smilies/wink.gif
srpen 30, 2010 14:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]