O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TO SE VÁM JEN ZDÁ... PDF Tisk E-mail
Středa, 07 červenec 2010

Do říše snu vcházíme každou noc a vědci říkají, že sní každý, že tenm co tvrdí , že nikdy nesní, si své sny jen nepamatuje. Jako nezletilou mne toto odvětví velmi imponovalo a mívala jsem přítelkyně, které byly schopny mi okamžitě vysvětlovat význam mého snu. Stačilo jen říci, o čem se mi zdálo, hned "šly do snáře", zjistily význam a bylo to.

 

 

 

 

 

 

 

 

       Myslím, že jsem tomu hodně věřila. Pro psychoanalytiky jsou sny zlatý důl - a svým způsobem dává smysl, že pro každého jedince nabývají symboly význam pouze v kontextu jeho životní poutě a jeho založení.

 

     Jsou samozřejmě univerzální významy, např. když se nám zda o lejnu neboli o h*vnu. Prý to je znak štěstí a hojnosti. Ještě jsem ale takový sen neměla. Když se někomu zda o nutnosti jít na záchod,  tak je většinou "chvilku před mokrými cejchami", had zase je skoro vždy známka nepřítele, u vody je důležité,  jestli je v našem snu čistá, zakalená, klidná, rozvířená, atd. atd. Není to prý tak jednoduché.

 

      Na každý pád se někdy ve snech dostáváme do situací, kdy  intenzivně cítíme, ať je to úzkost, strach, nebezpečí, překvapení. Někdy máme pocit padání, nebo neschopnost pohybu.

 

     Někdy ve spánku potkáváme lidi, na které jsme dvacet let nemysleli, a ještě také v absurdních situacích; jindy nám naše podvědomí navrhne vyřešení toho, nad čím jsme celý den bádali.

 

 

 

 

      Příště nás naše podvědomí nebo nevědomí upozorní, že jsme třeba něco udělali špatně, že to, co jsme říkali, vůbec nebyla pravda, nebo "že ta paní, na kterou se neustále usmíváme, je vlastně nenáviděná baba". A čímž jsme starší, tím více sníme o minulosti...

 

      Každý máme ten svůj svět, do kterého večer odcházíme a někdy i očekáváme, "co to asi zase bude". Někdy se vzbudíme vyburcováni a zoufale se snažíme svůj sen zachytit. Říkají, že po pěti minutách uniká polovina, po delší době skoro všechno. Také se říká, že máme mít u postele tužku a papír a okamžitě si sen snažit zapsat. Mně to ale vůbec nejde. Většinou zachytím sen, přemýšlím nad ním (pokud mne nerozrušil a nemusím se uklidňovat), ale to psaní mi nějak nejde. Pak vkročím do reality a sen se pozvolna ztrácí.

 

     Možná, že za to nestál... ale nikdy se to nedovím .... nebo ano?

Hanka G.

 

 

Komentáře (3)add feed
V dobách, kdy lidé ještě neztratili svůj tzv, šestý smysl : wendy
se výkladům snů přikládal velký význam. Stejně jako věštění z vnitřností nebo rozhozených kůstek. A kdo nám dnes poví, jak to fungovalo ?

Když se vám zdá sen, ve kterém létáte ve vzduchu a radujete se z toho, je to prý to nejlepší relaxování pro naši mysl. Zdává se vám to ? Mně ano, ale čím dál tím méně - nebo to zaspím...
smilies/wink.gif
červenec 08, 2010 09:34
Mně se často zdá o lidech, který zemřeli : alena puntíkovaná
- teda žádnej horror, prostě se mi zdá o mámě, o babičce, o Peroutkovi...nemá to žádnej děj - jen si tak povídáme. Ale jsem z toho vždycky hrozně smutná
červenec 08, 2010 09:53
... : mamča
Mně se zdaj sny na pokračování. smilies/wink.gif Mohla bych je vydat knižně. smilies/cheesy.gif
červenec 21, 2010 21:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]