O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HUDEBNÍ KOUTEK - LOCH LAOMAINN PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 březen 2010
Přejít na obsah
HUDEBNÍ KOUTEK - LOCH LAOMAINN
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

 

Český text k písničce

napsal Ivo Fišer

a je mnohem optimističtější než originál:

 

 

 

 

 

madainn mhath

Můra

 

Komentáře (16)add feed
jeeee, : Aloda
to je hezky, moc se mi libilo. A prestanu slovo loch pouzivat ve smyslu vezeni, davam si zavazek. Mne, absolutni hudebni drevo oslovila ta pisnicka, a je moc fajn, ze k ni byl komentar - ja za sebe moc moc dekuju
březen 22, 2010 22:50
Můro, : Michal
tolik krásy najednou, to se snad nedá vydržet. A ještě k tomu jsem na něco omylem kliknul, zjevilo se mi to v U-tube a tam jich je, ajajaj.
březen 22, 2010 22:53
Ano, krasa..... : Mikin
ja mel pri ruznych verzich te pisne slzy v ocich.
Nekde jsem cetl, ze Cesi a Skotove k sobe maji blizko. Ze se v ceske a skotske hudbe vyskytuji stejne synkopy, stejne varianty v rytmu a melodii. To nemuzu posoudit, vim toho o hudbe prilis malo. Ale snad je tu nejaka pribuznost v keltskych genech.
Vy se me kudlanky a kudlaci mozna budete smat a budete me povazovat za blba, ale ja se povazuji za polovicniho Skota.
Ve Skotsku jsem emigroval, ve Skotsku jsem dostal azyl, Skotove me pomohli, 6 mesicu zivili a mnoho piv me koupili. Scotch whisky ne, ta je ve Skotsku drazsi nez v Kanade nebo v Cesku.
A ja se jim tady v Kanade odvdecil tim, ze jsem se prizenil do Skotsko-Irske rodiny Bell, ktera nalezi do klanu MacMillan.
I svatbu jsem mel v kiltu ( neutralni nightwatch) s prezkou klanu MacMillan na opasku. Sporn vyrobeny z losi kozesiny.
A svou starsi dcerusku jsem vedl k oltari ve stejnem kiltu, se stejnym spornem ktery je zavesen tak, aby chranil "family jewels" pred sipy nepratel. smilies/smiley.gif
A hudba hrala "Scotland the Brave".
březen 23, 2010 04:02
můro, Dani : mia
v jednoduchosti je krása. Dík, že vkládáte takovéhle příspěvky.
březen 23, 2010 06:54
mikine : Aloda
nevim vcelku nic o Skotsku, ale fakt je ze whisky miluju:-), a ta jejich staveni(hrady mne spolehlive oslovily vzdy, kdyz jsem je nekde na obrazku zahledla - asi to potdvrzuje onu spriznenost, A momentalne mam obrovske dilema s chalupou v mistech vyskytu Keltu, nejsem schopna se ji vzdat a nedostava se ni penez, zvazuju vzdat se bytu a jit tam, ale zase pohodli panelu a pribyvajici leta hraji problem se rozhodnout ... je to tezke....Babo rad:_)
březen 23, 2010 09:08
Díky za krásný článeček se vším všudy : wendy
z místa bitvy mám doma uschlý kousek vřesu, tenhle suvenýr nikde nekoupíte...Je to velice působivá krajina, tohle Skotsko.
Koukám, že Mikin má velmi silné zážitky z této krásné drsné země. Že se ta tradice ale udržuje, což ?
smilies/wink.gif
březen 23, 2010 09:50
... : bb2
teď jsem to jen prolítla a už se těším, vychutnám si to jako zákusek ke kávě po poradě, díky Můro
březen 23, 2010 09:54
... : Mikin
Ja si diky Mure a jejimu clanku nejen pripomel stare casy, ale naucil se hrat i dalsi pisnicku. Jen me trapi skotsky slang posledniho radku : "Tho' the waefu' may cease frae their greetin' ".
Dik Muro.
Ja mam na Skotsko jednu krasnou vzpominku. Byl jsem tam 6 mesicu a kdyz jsem mel konecne vyrizene papiry coby imigrant do Kanady, tak jsem zjistil, ze musim cekat jeste dalsi 3 mesice na britsky cestovni dokument.
Jisty pan James Dey ktery nam uprchlikum pomahal zatelefonoval do Londyna, kde mu sam vedouci pasoveho oddeleni rekl, ze je naprosto a uplne vyloucene, abych ten dokument dostal treba jen o den driv.
Pan Dey se zachmuril a rekl:
"vy jste podle prizvuku Skot. Muj pritel prijel za svobodou do SKOTSKA. A potrebuje nasi pomoc."
Tim konverzace prakticky skoncila a ja letel do Kanady za 3 dny.....
http://www.youtube.com/watch?v=HsCp5LG_zNE

březen 23, 2010 18:36
Mikine, : Michal
já na Skoty nedám dopustit. Hádám se a moc, když někdo řekne jak jsou lakomí. Poprvé jsem je potkal jako řidič zájezdového autobusu, to jsme žili v San Diegu. 11 dní jsem s nimi jezdil, vypil jsem po večerech snad desetinu whisky co mi vnucovali. Kdybych vypil vše, ještě třetí den bychom se nehli z místa. Milejší a přátelštější lidi těžko najdeš. Asi na to něco je, když se říká, že chudí vědí co je bída a podělí se o to co mají ochotněji než bohatí.
Když zájezd skončil na Fisherman Wharf v San Francisku, dávali mi obálky i peníze. Pak jsem přijel domů do San Diega, ve tři ráno a s Aničkou jsme počítali. Bylo to přes 1800 dolarů. Protože jsem jezdil pro podnik jen když potřebovali, často jsme sháněli grošíky na jídlo.
Takže nejen tobě, ale i nám, zachránili Skoti život.
Z vděku ještě jednu co se mi moc líbí http://www.youtube.com/watch?v=v15wEsHg3gY
březen 23, 2010 19:13
Ale to jsem ráda, že slyším pěkné věci o Skotech : wendy
Já tu zemi jen proběhla letem světem takže nemohu noc posuzovat. Kromě toho jsem byla úplně pohlcená zvláštní krásou jejich hradů, kostelů, zahrad a kamenných vesniček.
smilies/wink.gif
březen 24, 2010 07:45
Wendy a Mikine, : Michal
závidím vám. Mé veliké, a asi nesplnitelné přání je nahlédnout do Skotska. Ne podívat se, nahlédnout tam. Naše turistování není jen tak, my musíme vidět - a cítit- jak lidé žijí, co dělají po práci, jak se baví, co jedí. Zatím je pro nás nejdostáupnější Mexiko. Vyhýbáme se pastem na americké turisty jak jen můžeme, a je nám dobře.
březen 24, 2010 14:59
Michale : Mikin
urcite tam nekdy zajedte. Treba na ceste do Ceska. Z Britanie se ted da letecky dostat do Ceska velice levne.
Ja tam byl naposledy asi pred 10 lety. Navstivit zname a pochodit po horach. Pak jsem jel autobusem do Yorkshirre, odkud pochazi svagrova.
Ridic zastavil v poslednim skotskem mestecku a ja se dal do reci s ridicem traktoru znacky Zetor. Zeptal jsem se ho, jestli je to dobry stroj a on lakonicky odpovedel, ze neni.
Nojo, ale treba to ani nebyl Skot. A kdyz tak, tak lowlander. Highlander by kvality Zetoru jiste dokazal ocenit.

březen 24, 2010 20:28
Zcela evidentně tomu stroji ten dobrý člověk nerozuměl... : wendy
pokud vím, tak naše traktory a náklaďáky si dost chválí a v mnoha,i exotických zemích, ještě jezdí.
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
březen 25, 2010 07:29
... : Mikin
No vzdyt rikam - byl to lowlander. Ti neumi ani poradnou whisky. Az pojedes Wendy do te Kambodze, podivej se na tamni ceske lokomotivy. I kdyz zdratovane, porad jezdi. Co jim taky chudinkam jinyho zbyva..... smilies/cool.gif
březen 25, 2010 15:14
Jasně ! Jsem patriot země České : wendy
Hele Miki když tě mám na drátě - to nikoho nezatíží - seženou se tam ty krásný lahve s hady a dalšími exoty macerovanými v alkoholu ?
smilies/wink.gif
březen 26, 2010 08:40
Wendy : Mikin
tak to ti nepovim. Ja si pamatuju lahve s hady a ruznymi koreny a bylinkami v alkoholu na trzistich v Thajsku. Ale vetsinou to byly spis lahve jako od okurek a na prodej byl jen ten alkohol. Dal jsem si frtana a chutnalo to dost hrozne...... Skotska whisky to nebyla....
březen 27, 2010 16:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]