O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Próza a poezie

NÁVRATY JSOU RŮZNÉ PDF Tisk E-mail
Pátek, 04 červen 2021
Někdy je dobře, když se člověk vrací. Někdy je lépe se nevracet. Návraty do míst vašeho dětství jsou ale úplně jiná kategorie. Je zvláštní, jak člověk stejná místa vnímá naprosto jinou optikou. Těch několik desítek let je už silná čočka a díky tomu hodně věcí vidíme úplně jinak.
 
I LÁSKA MÁ SVÉ DNY ... PDF Tisk E-mail
Pátek, 04 červen 2021
Dneska jsem zažila něco krásnýho. Naskočila jsem u Masaryčky do patnáctky a posadila se vedle skleslého mužíčka. Byl úplně do sebe zhroucený. Bledý. Smutný. Respirátorem přidušený. Seděl a když jsem si přisedla, zvedl sice oči, ale pak se zase vrátil do své pozice zbořeného hradu z písku. Vpíjel se do sedadla. Svět ho netěšil.
 
KAREL PLÍHAL: ŠPÍNA PDF Tisk E-mail
Neděle, 25 duben 2021
Karel Plíhal, český kytarista, zpěvák, skladatel, textař, básník, hudební režisér a aranžér, tvoří neopakovatelné texty plné poetiky, hledá a nachází zajímavé rýmy a slovní spojení. Poté je s lehkostí doplňuje příjemnými melodiemi, a tak vznikají jeho písně, které spíš pohladí než nakopnou. Při poslechu jeho studiových alb je zřetelně cítit postup směrem k jednoduchosti.
 
DĚDICTVÍ ŽEŽULČINO PDF Tisk E-mail
Středa, 24 březen 2021
Jen málokdo si uvědomuje, jak významnou roli hrála v dějinách lidstva poezie. Jak asi víte, historie se po tisíciletí předávala orálně a teprve mnohem později se začala zapisovat do análů. A podobně jako si my dnes pamatujeme ty nejstupidnější reklamní slogany a písničkové texty jenom proto, že se rýmují, pamatovali si dávní lidé příběhy vyprávěné ve verších mnohem lépe než ty, které byly pravda. Kalevala, Beowulf nebo Kodžiki nejsou vlastně nic jiného než opravdu hodně staré fake news.
 
MODRÉ Z NEBE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 04 březen 2021
"Snesu ti modré z nebe," řekl můj velký obdivovatel. A snesl. Vyzobávala jsem bonbony z modré krabice a myslela jsem si svoje. "Dovedu tě do sedmého nebe," sliboval můj obdivovatel. "Až nad mraky." A dovedl. Rozhlížela jsem se z Petřínské rozhledny a vítr mi cuchal vlasy. Můj ctitel se dožadoval odměny a já si stále myslela to svoje a nevěřila mu. "Koupím ti, na co si vzpomeneš," šeptal mi do telefonu a já si vzpomněla na celý svět...
 
OPUŠTĚNÁ NEOHROŽENÁ PDF Tisk E-mail
Středa, 03 únor 2021
Můj blog na FB si zakládá na tom, že si na nic nehraje. Jak to je, tak to je. Když jsem v p*deli, tak s plnou parádou. A já jsem velká parádnice. Jak si velectěné obecenstvo už ráčilo pošimnout. Celejch pět let už píšu o svých pádech a povstáních z popela a upřímně jsem doufala, že už se z toho bordelu nebudu muset nikdy hrabat. Jenže myslím, že dokud se člověk definitivně nevyhrabe z toho brajglu, kterej má v sobě, to smetiště, popeliště strachů, masek a obran před světem, nikdy, nikdy, nikdy to nebude dobrý.
 
MÝ KRISTOVY DRAHÝ ROKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 31 leden 2021
Bylo mi třiatřicet, byla jsem ošklivá, tlustá a cítila jsem se na umření. Každé ráno cestou do práce jsem byla připravena vrhnout se pod první rozjetý vlak. Jediným problémem na této skutečnosti bylo jen to, že v širokém okolí se nenašly jediné vlakové koleje. Několikrát denně mě napadaly šílené scénáře mé tragické smrti, jako například, že mě na chodníku srazí cyklista, který tam nemá co dělat a já upadnu tak nešťastně hlavou na obrubník…
 
ÓDA NA MUŽE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 14 leden 2021
Tak tedy sedám za PC a zvedám Masterem hozenou rukavici. Přemýšlím, jak nejlépe napsat ódu na muže. Jak vymalovat muže v těch nejlepších barvách, v barvách duhy, abych nevynechala jediný odstín. Stavím tedy muže před sluneční paprsek jako skleněný hranol a nechám ho vrhat duhu na bílou zeď proti sobě a v odrazu jednotlivých barev hledám jeho obraz.
 
VÁNOČNÍ DÁREK PRO MALÉ ČTENÁŘKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 prosinec 2020
Asi víte, že já knížky mám nesmírně ráda, a kupuju si je, i když ve čtečce jich mohu mít víc, než v mé obsáhlé skutečné „papírové“ knihovně doma. Teď se mi dostala do rukou jedna překrásná, kterou si schovám, až budu mít věkem jí odpovídající vnučku. Ta má současná už knížku přerostla… Kupodivu je o spisovateli, kterého bych na kamarádství s dětmi absolutně netipovala – o Franzi Kafkovi. Jmenuje se Franz Kafka a panenka cestovatelka.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 40 - 52 z 633
[CNW:Counter]