O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Próza a poezie

KONCE I ZAČÁTKY - 2. PDF Tisk E-mail
Pátek, 09 prosinec 2022
Nikdy by mě nenapadlo, že bolest zubů může být fajn. Probudil jsem se ráno s nateklým obličejem a po dlouhé době moje myšlenky po ránu nepatřily Mileně. Plným právem, když jsem se viděl v zrcadle, málem jsem se pozdravil. Tohle žádný prášky nerozchoděj, tohle chce zubaře. Jenže kde vzít zubaře ve městě, kde člověk ještě ani netrefí do bankomatu... ach jo. Jenže - vzpomněl jsem si, že právě tady jsme měli jednoho z klientů, pár let si už od nás pravidelně objednával aktualizace…
 
KONCE I ZAČÁTKY - 1. PDF Tisk E-mail
Neděle, 04 prosinec 2022
Dnes vám, drazí přátelé, otvíráme knihu jednoho našeho dlouholetého kamaráda, kterého mnozí z vás také znají - Romana Borkovce. Budete si ji v následujících dnech číst na pokračování - berte to jako takový hezký - už předvánoční - dárek. Je to záležitost "vztahová", tedy o tom nejběžnějším trápení, jaké se málokomu z nás vyhne. (Má mě rád/a? Je mi věrná? Nezahýbá mi? Mám s ním být? Co mám teď dělat...) Inu, nechte se překvapit...
 
AS THE RUIN FALLS ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 31 říjen 2022

Clive Staples Lewis (1898 – 1963), známý též jako C. S. Lewis, je irský spisovatel, jeden z nejúspěšnějších autorů moderní britské historie, známý díky svému dílu z oblastí středověké literatury, křesťanské apologetiky, literární kritiky a beletrie. Jeho nejznámějším dílem je série knih Letopisy Narnie. Lewisova díla byla přeložena do více než 30 jazyků včetně češtiny a každý rok se jich prodalo více než milion výtisků. Knih ze série Letopisy Narnie se dosud prodalo více než 100 milionů výtisků a mnohá jeho byla zpracována jako divadelní nebo filmové adaptace.

 
Z KONCENTRÁKU DO SSSR PDF Tisk E-mail
Pondělí, 04 červenec 2022
Evelina Merová, autorka knihy Opožděné vzpomínky, se narodila v roce 1930. Jenže koncem třicátých let dostávaly politické události rychlý spád: první měsíce nacistické okupace znamenaly pro Židy rostoucí diskriminaci, ztrátu majetku, ponižování a nejistotu. Deportace do Terezína a posléze do Osvětimi. "Jedenáct mi bylo v Praze, dvanáct v Terezíně, třináct v Osvětimi, čtrnáct na pochodu smrti," shrnuje své dětství jednou větou.
 
DÁVNO, DÁVNO TOMU ... 1. PDF Tisk E-mail
Středa, 22 červen 2022
Praha je plná pověstí. A pokud možno co nejhrůzostrašnějších. Snad každý dům v centru města byl podle legend místem podivuhodných a tajemných příběhů, z nichž naskakuje na zádech husí kůže a smrtelný pot. Dům U Zlaté studny v Karlově ulici, v centru Prahy měl být svědkem dvojnásobné vraždy. V 18. století se domu říkalo také U Zlatého slunce kvůli překrásné výzdobě sochaře Jana Oldřicha Mayera.
 
TULIPÁN PDF Tisk E-mail
Středa, 13 duben 2022
Kdo nepamatuje, může si pustit. Ale nejni to to vono. Lepší je pamatovat si a připomínat… Bylo mi nějak kolem šestnácti let. Písnička mě moc nezaujala, měl jsem od nich dvou radši charlestony, třeba Marnivou sestřenici, nebo Vyvěste fangle, nebo rock - Mister Rock a Mister Roll. Ale dvojka Suchý - Šlitr, skvostně doplněná Matuškou a Pilarkou, to bylo prostě NĚCO. Dokud jsem neslyšel Elvise a pak Beatles, byl pro mě Semafor přímo Olympem muziky.
 
RASOVÁ KOREKTNOST PDF Tisk E-mail
Neděle, 10 duben 2022
Aneb z Nedělní chvilka poezie Miroslava Macka. Ano, jedná se o americkou dětskou říkanku, kterou světově proslavila Agatha Christie ve svém románu „Deset malých černoušků“. Jestlipak víte, že ta říkanka původně jmenovala „Deset malých Indiánů“? Ta byla zhudebněna roku 1868 Septimem Winnerem, a o rok později ji Frank J. Green přejmenoval na „Deset malých černoušků“. Jeho pěvecká skupina ji učinila populární i za hranicemi Spojených států.
 
HORORY PRO VŠEDNÍ DEN PDF Tisk E-mail
Středa, 09 březen 2022
Vím, že lidé, co čtou hodně knih, si připadají tak nějak lepší, zkušenější a moudřejší než ti, co knihy nečtou. Není divu, děti jsou k tomuhle dojmu vedeny od malička – už ve škole se učily, že za všechno, co v něm bylo dobrého, vděčil Maxim Gorkij knize. Život bez knihy by si nedokázala představit dokonce ani kráva, i když té to někdy trvá, než si to přežvejká.
 
VŠECHNO NEJLEPŠÍ K SVÁTKU! - 1. PDF Tisk E-mail
Neděle, 30 leden 2022
Zobrazit zdrojový obrázek„Láska, dej si říct, je počasí, bouři duha doprovází. Láska, dej si říct, je bílý dům s vrátky k touze a zázrakům..." Jestlipak znáte tuto písničku Hanky Zagorové? Ano, láska je jak počasí. A počasí je nevypočitatelné. Nezvyklé počasí už přilákalo ze zimovišť první opeřené cestovatele. Ornitologové jejich návrat letos ohlásili dokonce o čtrnáct dnů dříve než loni a předpovídají tak velice blízký příchod jara. Ale jiní zas varují před mrazy a vichry. A vichry - ty tedy nám dávají setsakra zabrat! Pomalu zfoukly kus Evropy...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 27 - 39 z 633
[CNW:Counter]