O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Próza a poezie

DARMOŽROUTI - X. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 září 2018
Plavec a obranář   -  Celý duben jsme s Jolankou strávily v Brně. Michal mi často volal, ale vůbec to nevypadalo, že by se za námi v dohledné době chystal. Řekla jsem si, že se domluvím s Natálií, která mi nabízela, ať s nimi jedeme v květnu do Chorvatska. Vlastně jsem si mohla vymyslet cokoliv. Zpět do redakce jsem měla nastoupit až v září, tak nás vlastně doma nic nedrželo.
 
DARMOŽROUTI - IX. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 září 2018
Cecilka    Uprostřed noci se ozval zvonek. Za moment zase a pak ještě několikrát. Oliver se rozštěkal. „Hoří snad?“ bručel Michal a hledal potmě pantofle. Opatrně jsem nakoukla na Jolanku, jestli ji zvonění neprobudilo, když v tom vrazil do ložnice Jarmilin manžel Vladimír a začal mě tahat za ruku. „Heleno, pojď honem k nám, prosím tě, rychle!“ „Co se děje?“ „Žena vyhrožuje, že skočí z balkonu a nechce mě k sobě pustit. Visí přes zábradlí a volá tebe!“
 
ZAŠLÁ SLÁVA – POZNAMENÁNÍ OSCAREM PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 srpen 2018
Výsledek obrázku pro ivan jandl photosJsou lidé, kteří ve svém životě mnoho nedokážou, a přesto jsou s pompou oslavováni. A pak jsou nebo byli tací, kteří jsou opakem, a přesto umírají v zapomnění a jejich jméno zná jen hrstka zasvěcených. Takovým příkladem je i muž, o němž bude dnešní povídání. Psal se 24. leden 1937, když se manželům Jandlovým z Prahy narodil syn, jemuž dali jméno Ivan.
 
DARMOŽROUTI - VIII. PDF Tisk E-mail
Neděle, 12 srpen 2018
8. Jak se Oliver vybarvil      První dny v novém bytě byly opravdu dobrodružné. Řemeslníci si u nás podávali dveře a v rámci svých činností vyráběli neskutečný nepořádek. Nebylo jednoduché udržet čistý koutek, ve kterém bych mohla v klidu pečovat o našeho potomka. Stále jsme se s Jolankou stěhovaly z místnosti do místnosti. Naštěstí byla až neuvěřitelně klidná, tak se nám celkem dařilo tuhle zběsilou situaci zvládat. Michal se snažil. Přivážel, odvážel, stěhoval a ostřížím zrakem dohlížel na všechny dokončovací práce. Také přivezl ty pytle, které jsem v atelieru na poslední chvíli nabalila. Uložila jsem Jolanku a rozvázala první pytel. Pak rychle druhý a třetí.
 
DARMOŽROUTI - VII. PDF Tisk E-mail
Úterý, 07 srpen 2018

7. Jak jsem to málem nestihla    Michalovi se podařilo oddálit stěhování z atelieru o čtvrt roku, což bylo štěstí, protože rekonstrukce našeho budoucího bytu se trošku protáhla. Zatím ještě všechno vycházelo. Děťátko mělo přijít na svět v polovině dubna a byl teprve začátek března. Ještě pár dodělávek a mohli bychom se přestěhovat, aby bylo do porodu všechno pěkně připraveno.

 
TICHÝ VEČERY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 srpen 2018

Tichý večery, kdy ironický humor dojde i těm nejstatečnějším a nejneohroženějším ženám. Ticho zavře každej nevymáchanej zobák. V tichu je pravda. Mám ho ráda. Většinu času je to můj přítel. Nechává mě odpočinout. Přemýšlet. Uklidí bordel v hlavě. Je jako hebká, teplá deka, do který se zabalím a usínám.

 
DARMOŽROUTI - VI. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 srpen 2018

6.  Svatební dáreček    „Měli bychom se vzít, než to na tobě bude vidět,“ prohlásil Michal nad smaženými tvarůžky, které zrovna večeřel. Takovou žádost o ruku bych si nedokázala představit ani v tom nejhorším snu. Brambora mi uvízla v krku a do očí se mi začaly tlačit slzy.  „Co brečíš?“ zeptal se tak nějak blahosklonně, protože si zřejmě myslel, že jsem celá dojatá štěstím. Dojatá jsem sice byla, ale hlavně z něj.

 
DARMOŽROUTI - V. PDF Tisk E-mail
Neděle, 29 červenec 2018
5. MATÝSEK    Podzim s sebou přinesl spoustu změn, které nám obrátily život úplně naruby. Michal se dozvěděl, že bude muset opustit svůj atelier a tím pádem i byt, který byl jeho součástí. Naštěstí ne okamžitě, ale dostal půlroční lhůtu. Do toho jsem mu oznámila, že bude tatínkem. „To bychom měli dát pryč kočku, protože přenáší toxoplasmózu, ta prý je pro těhotné ženy strašně nebezpečná,“ začal se strachovat Michal, když se vzpamatoval z bohatýrské oslavy na počest svého budoucího potomka.
 
DARMOŽROUTI - IV. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 červenec 2018
4. Kočka Čenda    Něco se mihlo za oknem našeho přízemního ateliérového bytu a hned to zase zmizelo. Chvíli nic a najednou sedělo na parapetu odrostlejší mourovaté kotě a mňouklo na pozdrav. Skočilo do místnosti a zvědavě se rozhlédlo. Vůbec mu nevadilo, že tam stojím a šlo prozkoumat misky, které měl Šmolek pod oknem. Ten ležel na křesle stočený do klubíčka a nevěděl o světě. „Vstávej lenochu, máme návštěvu,“ dloubla jsem do kocoura. Líně se protáhl a pak uviděl vetřelce.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 118 - 130 z 633
[CNW:Counter]