O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŽONGLOVÁNÍ S OHNĚM PDF Tisk E-mail
Pondělí, 09 listopad 2009
Přejít na obsah
ŽONGLOVÁNÍ S OHNĚM
Strana 2

Měli jsme v sobotu večer v naší yukonské knihovně, v Dawson City, malou oslavu u příležitosti vydání druhé knížky mé manželky Joanne. Knížka se jmenuje "Juggling Fire" (Žonglování s ohněm). Všechno to, co poté do knížky napsala, Joan napadlo, když pozorovala naši mladší holku Mary, jak v noci žongluje s hořícími pochodněmi. A tak za tři roky práce, následných oprav a diskusí s nakladatelem (Orca Book Publishers), je knížka na světě. 

 

 

 

 

 

 

 

     Atmosféra setkání byla velmi příjemná, nechyběl ani reportér a fotograf z místních novin „Klondike Sun". Joanne přečetla na ukázku několik stránek a poté hodně dlouho odpovídala na dotazy. Závěrem se konalo občerstvení a jak jinak - všechno skončil neformální pokec. Knížka je vlastně určena pro mládež od 12 - 18 let, ale je psaná tak, že se bude líbit i dospělým.

 

     Je to příběh šestnáctileté dívky Ráchel, která prožije část svého dětství se svými rodiči a starší sestrou Becky v odlehlé oblasti hor severního Yukonu. Život v přírodě ale skončí, když začnou u jejího otce depresivní stavy a rodina se následně odstěhuje do města. Otec se později vydá sám zpět do hor, kde pak beze stopy zmizí.

 

     Když Ráchel po letech dokončí střední školu, vydá se i přes odpor matky do hor sama. Tuší, že otce nenajde, ale doufá, že možná najde odpověď na otázku, proč se nevrátil. A že najde i sama sebe, když překoná trauma, které v ní jeho zmizení vyvolalo. 

 

     Cestou zahání úzkost vzpomínkami na pohádky, mění si i jejich děj a vzpomíná na své dětství. Při několikadenní cestě přes lesy, tundru a horské průsmyky ji z povzdálí sleduje velký medvěd, s podivným pruhem na zádech. Příběh graduje, když medvěd těžce zraní jejího psa Brookse a chová se čím dál agresivněji.

 

     Ukázka, kterou jsem se pokusil pro vás přeložit, je ze chvíle, kdy už je Ráchel v cíli své cesty: nedaleko srubu, kde našla pušku svého otce. A kdy se znovu střetne s oním „starým známým" grizzlym.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]