O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MILIARDÁŘ - KINO ZA VŠECHNY PRACHY PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 říjen 2009

V sobotu večer jsem měla velmi  „easy" náladu. Čerstvě jsem se vylízala z nepříjemné podzimní angíny a plný počet mých dětí byl na návštěvě u tatínka. Zvládla jsem proto poobědní spánek na jedničku a rovněž se mi povedlo vyhrabat se ze sebelitovacího režimu. Prostě bylo vše ok, na správné cestě. Švarně oblečena a vymalována jsem vyzvedla  kamarádku kolem sedmé hodiny večerní.

 Vzhledem k tomu, že už i k nám, na náš konec světa, do vyhnálkova ve Zlíně, dorazilo multikino, dovolily jsme si vymoženost, vybrat si film až na místě.

 

 

 

     Ještě teď se ale biju do hlavy, že jsem celých 140 korun českých neinvestovala do nabízeného Almodóvara, Q.Tarantina, či orosené plzeňské dvanáctky, ale jako správný patriot do našeho českého Vorla.  Těm méně znalým, do nejnovějšího filmu režiséra Tomáše Vorla „Ulovit Miliardáře". Podotýkám, že „vorloviny" mi nevadí, neviděla jsem jich sice moc, ale třeba taková „Cesta z města" je pro mě příjemným, inteligentním, svébytným filmem.

 

     Měla to být satira, alespoň podle tvůrců... O tom, jak je dnešní smetánka prohnilá a zkažená, o tom, jak jsou všichni mocní a bohatí navzájem propojení, o prostředí, kde ruka ruku myje a kde hlavně a především jde o peníze a  o moc. Děj filmu v kostce si můžete přečíst v závěru článku, já sama, ač to ještě není 24 hodin, co jsem kino navštívila, si mnoho nepamatuju. Ne že bych trpěla předčasnou ztrátou paměti, ale něco tak hloupého, pomotaného a nejasného člověk buď raději rychle zapomene, nebo si prostě není schopen uchovat v hlavě.


     Jak jsem psala, film začíná jako satira, a možná, kdyby se jako satira tvářil v průběhu celého filmu a nerozpliznul se do dalších různých žárů, možná, že bych nevyšla z kina tak hluboce rozhořčena. Např. zabloudíme do problémů etnických a sexuálních  menšin, dotkneme se love story, objeví se trocha psycho problémů  atd. Vše je kořeněno typickými vtípky pana Vorla, ovšem v tomto díle naprosto nevyniknou.


  

     Tomáš Matonoha hraje onoho miliardáře, který v sobě obnoví lásku ke svému židovství a to i díky své milence v podání Ester Janečkové, dále se objeví spousta sklepáků - Šteindler, Vávra a další. Docela se mi líbil Jirka Mádl v roli slizkého lobisty. Kateřina Sedláková jako hloupá blonďatá rosnička je opravdu hloupá a podle mě docela i špatná.  U zmíněné Ester Janečkové jsem se nemohla zbavit dojmu, že v nejbližším okamžiku začne hledat někoho v Poště pro tebe.


A tady je stručně děj filmu:


      Žil byl jeden miliardář a stal se trnem v oku zakrslému lobistovi. Ten neváhá využít všechny prostředky proto, aby ho potopil... samozřejmě typicky legračním způsobem vycházejícím z poetiky divadla Sklep. No - a dále škoda slov. Blbost nad blbost. Fakt, zbytečně vyhozené peníze. Bohužel.

 

A ještě jeden poznatek:     Matonohu v erotických scénách viděti, nikdy více šu.ati nechtěti.

 

Paula

 

 

Komentáře (22)add feed
no vidíte, : alena Bodka
a když hrál Pepana v ulici, tak se mi moc líbil...
říjen 13, 2009 23:44
Ale jestli chcete vidět fakt kvalitní český film : alena Bodka
jdeěte na "Líbáš jako bůh" - ale nevím, kde to dávají. Já na tom byla s kamarádkiu Hanou tady na Smíchově a byla jsem unešená.
říjen 13, 2009 23:46
Začínají mi asi vadit : wendy
nízkorozpočtové filmy, kde může každý hrát v civili ve své kuchyni a řeší se dokola stále totéž, takové konverzačky o ničem. Stýská se mi po Rösnerovi.
Námět na Miliardáře by se dal zpracovat skvostným způsobem, škoda toho. Snad není konec kvality. Pelíšků, Velryb a zlobivých tatínků. Líbáš jako Bůh nebyl špatný film, takový zlomyslný český kousek...
Já mám taky úžasný zážitek - a to vážně. Divadelní inscenaci Picasso, s Vilmou Cibulkovou a Milanem Kňažkem. Ono je lepší jít někdy do divadla než do kina.
Paule přeji brzké zotavení - něčím to přetluč!
smilies/wink.gif
říjen 14, 2009 07:58
... : mia
Matonoha si na fotce není vůbec podobný. V kině jsem byla naposled na filmu Gejša a to už je bratru 3,5 roku. Ovšem divadlo mám ráda a už se těším, že si k padesátce nadělím lístek do Národního. smilies/smiley.gif
říjen 14, 2009 08:16
český fim : Milene
je v úpadku ale snad právě proto, že na filmy jsou obrovské dotace. Vloni se natočilo 38 filmů. Letos asi 40. To je na tak malou republiku strašně moc. A potom klesá kvalita. Někteří režiséři točí i 2 filmy za rok. Tomáš Vorel mě velice zklamal, že vůbec takový film natočí. Mimochodem ten film stál 27 mil. korun. Poslední Hřebejkův film U mě dobrý je taky úplná slabota. A prohlásil to dokonce sám režisér. Děs běs. Ale doporučit můžu film Protektor. Není to sice komedie ale naprosto perfektně natočený film. Pro mne to byla lahůdka. smilies/wink.gif smilies/wink.gif

Wendy - Picasso je jedna z nejlepších her divadla Ungelt. Viděla a super. I když v Ungeltu jsem snad nic blbýho neviděla. Výborný ja taky Ledňáček (Kostka, Němec, Vránová). Jo, dííííívadlo, to já můžu.
říjen 14, 2009 09:46
navštěvuju pražská divadla pravidelně každý měsíc : wendy
a vnímám s radostí, že krize nekrize, vždycky je plno. A že jeden lístek stojí i 400 peněz.
smilies/wink.gif
říjen 14, 2009 14:44
wen : mia
já jezdím do města na zájezdová představení, v Krumlově jsem byla na Krásce a zvířeti, v Karlíně na Producentech. Petr Štěpánek tam podával fantastický výkon. Pro mě to byl zážitek už sám o sobě, budova krásná, opravená po povodních. Už se zas těším na něco. Ten Ungelt už jsem zkoukla. Šla bych na představení Cibulková, Etzler docela by bylo zajímavé je vidět hrát spolu. Jsou myslím manželé. Za lístek mi není líto dát peníze v žádném případě.
říjen 14, 2009 14:51
Mia : Milene
Zkus Láskou posedlí v Ungeltu. Viděla jsem i Všechno do putyk ale to je představení složené z veršů fracoise Vllona, takže bez děje. V obém hraje dvojka Cibulková, Etzler. smilies/wink.gif
říjen 14, 2009 15:27
Tomáše Vorla ale vopravdu už nikdy ne. Ten chlapec na víc nemá. : toulavej
I ta Cesta z města je pěkná slátanina, která se jenom „tváří“, hraje si na hlubokomyslné myšlenky, ale je to moc moc slabý. Člověk nemusí být nutně za každou cenu patriot.
říjen 14, 2009 16:45
Toulavej, : Míša šíša
až mě to překvapuje, ale musím s tebou bezvýhradně souhlasit. smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 15, 2009 09:36
I já souhlasím s toulavým. : Myška
Miliardáře jsem neviděla, a netoužím po tomto kulturním zážitku, Cesta z města se mi nelíbila.
říjen 15, 2009 11:15
Todle vypadá ještě líp. To musim vidět! : NČ
říjen 15, 2009 13:31
ježíš, já na to vidím všude plakáty : alena Bodka
- já myslela, že je to poučný film určený školní mládeži...jako třeba "Jan Hus", "Proti všem", Atentát", "Vyšší princip" nebo "Němá barikáda"....a koukám ono ne....
říjen 16, 2009 09:15
To bude paskvil !! : Milene
NČ ale lístek stojí 170 Kč, není lepší pivko?
říjen 16, 2009 10:03
Milenko : NČ
Že bych já, potomek bratra Jana z Trocnova, měl litovat 170,-Kčs za Jiráska??? Toho bohdá nebude!
říjen 16, 2009 10:05
Jen jestli ten scénář byl fakt psanej podle Jiráska : alena Bodka
jestli ho nenapsala ta německá pornoherečka s tou nafouklou tlamou, co je původem ze Strašnic...nemůžu si vzpomenout, jak se jmenuje. Ta Jiráska stopro nečetla, ani když to měla nařízený jako povinnou školní četbu.
říjen 16, 2009 11:26
Asi jsem vadná, : alena Bodka
ale cesta z města se mi líbila a byly tam pasáže, kdy jsem se opravdu bavila
říjen 16, 2009 11:28
NČ : Milene
To jseš fakt potomek Žižkův, páč shlídnout ten film vyžaduje asi velkou statečnost. smilies/wink.gif
říjen 16, 2009 11:33
Alčo - myslíš Paulu Wild : wendy
nebo jak se ta star píše...?
smilies/wink.gif
říjen 19, 2009 07:34
Wendy, : Míša šíša
Alča určitě myslí Dolly Buster. smilies/wink.gif
říjen 19, 2009 09:39
no, já si Milenko asi raději počkám : NČ
až to bude zadara na Nově. Fakt máš pravdu, že neporovnatelně větší rozkoše si užiju se svym kozlem.
říjen 19, 2009 12:24
Nojo, já se v těch kyprotinách sekla : wendy
Paula je naše, že ? Jen byla v Němcích aktivní. A nedávno byla taky hostem u Krause a říkala, že se stydí. Už vím ! Horší je, že jsem zcela nedávno vyšla na chodbu, v tu ránu zapomněla jméno klienta, a tak jsem si vypomohla berličkou slovy řka : Tak prosím ta paní objednaná ná deset třicet ! Hrůza.
smilies/wink.gif smilies/shocked.gif
říjen 19, 2009 14:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]