O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PADÁ A PADÁ A JEŠTĚ JEDNOU PADÁ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 únor 2009

Ahoj "Kudlanky a Kudllánci"... posílám vám nějaké to zasněžené "pokoukání" na krajinu oblečenou v zimním hávu :-). Fotečky nafotil kamarád při první sněhové nadílce, ale určitě uznáte, že jsou stále aktuální.. Nafocena je tu řeka Divoká Orlice, hlavně v místech naučné stezky "Zemská brána". Prve se mi nepovedlo obrázky na kudlanku "vlepit", tak teď je nabízím i s nášupem....

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

Je to milý koutek, na který se k nám jezdí podívat lidé z daleka,

a teď v zimě je tam dokonce klídek pro krásný relax..

Tak neodolám

a podělím se s vámi o maličké "pohlazení po duši"..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Třeba na vás dýchne také trochu "ladovské" pohody..  A rádi se také podělíte o tu třpytivou nádheru i aktuálně z vašeho "místa dění".

 

 

 

Pochlubte se

- jak to vypadá teď u vás doma?

Už se moc těším....

 

 

Všem pěkné chvilky v přírodě,

nejlépe bez zmrznutých nosánků

 

přeje Justík

 

 

 

 

 

Komentáře (47)add feed
... : Vodoměrka
smilies/smiley.gif Krásné pohlazení po duši... Orlické hory jsou krásné v zimě i v létě, projeli jsme je na kolech všude možně, jen k Zemské bráně jsme se nedostali... ale bylo tam kráááááásně...
únor 17, 2009 22:51
Justíku, to je paráda! : ivanka
a docela závidím....
já su městská :-)
únor 17, 2009 22:54
Tak se du zkusit podělit... : Krakonoš
(a doufám, že to nepodělám smilies/wink.gif )
Takhle si teď s pesanem užíváme každej den:


A cestou se vždycky pozdravíme s tímhle krasavcem:


(Teď se jenom děsím, co za zrůdy se po vodeslání komentáře vobjeví smilies/shocked.gif)
únor 17, 2009 23:37
Nojo, : Krakonoš
mohlo mě napadnout, že 900px je trochu moc. Omlouvám se a příště dám vobrázky menší.
únor 17, 2009 23:38
Krakonoši, krásný husky. : Myška
Máš toho jednoho? My jsme měli seveřana, tedy samojeda, téměř 15 let. Ale neučili jsme ho tahat (tahal sám od sebe, ale když to zrovna nebylo potřeba), protože nám v roce málem zkolaboval, a vet nám tah nedoporučil. Stejně jsme ho měli jako společníka. Bohužel nemám žádnou sněžnou fotku.
únor 18, 2009 07:23
... : Justík
Jéé já myslela, že to je mamut na tom obrázku smilies/cheesy.gif Ale jinak už by se tu pesan bořil až po krk,po nočním bílém nadělení... smilies/grin.gif
únor 18, 2009 08:43
Nádhera ! : mamča
Obrázky od Justíka i Krakonoše. Nezbývá mi, než tiše závidět tu nedotčenou přírodu.
Každé ráno pozoruju venčící se hafany, jakou mají ze sněhu radost. Ladovskou zimu vymyslel Pánbůh zřejmě pro děti a pro psy. Jestli se to líbí i koním, nevím. Naše kočky ale navzdory všeobecnému názoru, sníh milují a norují v něm jako jezevčíci. Pak se přijdou nahřát ke kamnům, a zase hurá ven. smilies/cheesy.gif
únor 18, 2009 08:59
Romantika... : Míša šíša


a neromantika



únor 18, 2009 09:20
Hmm, tak nic : Míša šíša
smilies/smiley.gif
únor 18, 2009 09:20
Pokus č.II : Míša šíša



únor 18, 2009 09:26
supeeeeeer, šikovná holka!!! : d@niela
smilies/smiley.gif
únor 18, 2009 09:34
Moc šikovná holka : NČ
Takový krásný čtverečky s červenejma křížečkama.
únor 18, 2009 09:53
Já vidím fotky, : Myška
první romantickou, druhou neromantickou.
Pěkné Míšo.
únor 18, 2009 09:54
Míša šíša : mamča
Pěkné !
Já pamatuju ještě jednu situaci "neromantickou", a to na šumavské Kvildě. Tam ráno (mínus 20) začínalo tím, že ze stáje vyvedli pár koní, a ti napřed roztáhli Gazíka. Pak to pokračovalo podobně. Gazík roztáhl další, silnější vozidlo...atd.

únor 18, 2009 10:04
Jo, pravdu má náčelník, teda Justík : Krakonoš
smilies/grin.gif
Je to malamut, neboli malej mamut, jak mu říkám. Mám jenom jednoho, na smečku bych neměl čas, tahá rád, i když letos už tahá každej den pomalu dva měsíce a trochu už ho to přestává bavit smilies/wink.gif. Taky je to dědek, bude mu dvanáct.
únor 18, 2009 10:06
Jinak padá a padá, : Krakonoš
takže dnes to bude ještě zajímavější, navíc přes den nemám čas, takže půjdeme večer s čelovkou. To ale asi nevyfotím smilies/smiley.gif.
únor 18, 2009 10:08
ach jo : alena puntíkovaná
musím jet do hlavního města, neb ve dvě učím. V deset čtyřicet mi jede bus. Tak mi držte palce ať opravdu jede ...tady jeden nikdy neví.....Sněšží už od včerejška od večera.
únor 18, 2009 10:08
Krakonoši, to se omlouvám, mě přišel na : Myška
malamuta moc lehký.
únor 18, 2009 10:11
Mamčo, : Míša šíša
na zachumelenou Kvildu mám vzpomínky z listopadu loňského roku. Byli jsme na víkend na Modravě, tam jsme dorazili OK, ovšem od pátku do neděle byla sněhová vánice, a tak už jsme v neděli ten kopec z Modravy na Filipovu Huť a následně Kvildu nevyjeli. Traktory zapíchlé u cesty - prostě se neprohrnovalo. Nakonec jsme museli jet opačnou (pro nás daleko delší) cestou přes Srní, abysme se z té sloty vůbec kdy dostali. No a přijeli jsme do Kašperských Hor a tam byl jen takový titěrný tající poprašek.
Ale bylo tam krásně!
únor 18, 2009 10:17
... : mia
Dík všem za fotografie je užasný,co dokáže příroda vytvořit!!Co se týče kobylky tak vídám,že mívají i takové teplé "přehozy" proti chladu ted v zimě.No tomuhle krasavci zdá se zima viditelně nevadí.
únor 18, 2009 10:46
Míša šíša : mamča
My jsme na Kvildu jezdívali dlouhá léta s partou a hejnem dětí. Vždycky tam byl sníh aspoň na běžky, a to úžasné ticho...
Auta jsme na začátku týdne zaparkovali, a na konci týdne jsme pod nánosy sněhu hledali to svoje. Jednou jsme ometli omylem tři cizí. smilies/cheesy.gif
Jednou jsme při odjezdu byli svědky toho "koňského" roztahování aut. Když jsme pod vrstvou sněhu našli naší Škodu 120, přinesl manžel baterii, kterou jsme měli po dobu pobytu pod postelí, zapojil kontakty, naložili jsme tři děti a bagáž, a za účasti přihlížejících starousedlíků očekávajících kdy půjdem žebrat o odtah, jsme nastartovali a odjeli.
Pominu fakt, že nám celou cestu až do Vimperka v chladícím potrubí lítal ledový špunt. Motor to přežil, a my taky. smilies/wink.gif

únor 18, 2009 10:55
Jo, mio, tak to ti můžu říct, jak to je s těma dekama: : Krakonoš
Koňové, co i v zimě pracujou, tj. jsou ježděný, mají na sobě tyhlety deky právě proto, aby nezchlupatěli jako huňáč na vobrázku. Protože pak by sice vydrželi zimu bez deky, zato při práci by se neúměrně zpotili a hrozilo by jim prochladnutí - je potřeba, aby měli chlupů co nejmíň, tak se dekou udržujou v teple, aby jim ty chlupy moc nerostly. Tenhle fešák v zimě vodpočívá, je celoročně venku, od jara do podzimu se na něm i jezdí, ale v zimě jenom vegetí a žere seno. Tak si může dovolit bejt chlupatej jak medvěd. A moc mu to sluší!
únor 18, 2009 11:07
krakonoš : mia
Mě to praštilo hned do očí jaký je to "hunáček".A jak se snáší s tím tvým psem?Našeho totiž a to je malé plemeno musím krotit,když jdou s kobylkou okolo vrátek,aby se nesplašila.
únor 18, 2009 11:57
... : mia
Napsala jsem to trochu nesrozumitelně-máme psa a jedni lidi ve vsi tu chovají koně,často chodí na vycházky kolem nás a pak trnu,aby ten náš Tulda jim koně nesplašil.
únor 18, 2009 12:01
nadhera : Sipicek
Fantasticke fotky!
únor 18, 2009 13:20
U vas krasne bilo, : Bara
u nas jaksi zeleno. Koukam jako blazen, fakt u nas se probouzeji krtkove, vsechny travove plochy krtina vedle krtiny, mit to me zahradce, tak me trefi slak. Prijde mi to jako krtci invaze. Ale to znamena, ze se muzeme zacit tesit na jaro. Krtecka v kalhotkach s velkejma kapsama miluju, ale ty ostatni mi uziraji nervy, priznam, ty nenavidim.
únor 18, 2009 15:10
Bara : mamča
Říká se, že když krtci dělají krtiny, že už je zima pryč. Asi si to letos krtkové nepřečetli, protože u nás na zahradě dělali "metro" s dvěma tucty větracích šachet už v půlce prosince. Pak proti všem pranostikám přišly mrazy.
Totéž tenhle víkend. Zahrada plná čerstvých krtinců, a v pondělí sníh a mráz.
Asi je "tam dole" nějaká špatná informovanost. smilies/grin.gif
únor 18, 2009 15:45
... : Bara v K.
Nekde jsem slysela, ze jeden krtek pry udela jen jednu krtinu, to bude ale asi nejaka blbina, protoze to, co vidim kolem, to je hruuuuza. Nojo, asi stavi metro....
únor 18, 2009 16:07
Snášej se, mio, : Krakonoš
docela dobře. Někdy zastavím, nechám pesa vlízt napůl ke koňovi do vohrady, pak se vočuchávaj, trochu po sobě chňapou, ale nikdo se neplaší. Ještě jsou v tý vohradě dvě kobyly a dvě kozy, kozy jsou na psa zvlášť zvědavý, dou si ho dycky prohlídnout, vony věděj moc dobře, že s tím košíkem je neškodnej.
únor 18, 2009 21:35
Krakonoš : mia
No oni zvířata jsou často snášenlivější než my lidi.Jak tu bylo to video pes a ty kuřátka tak ten pes jim taky neublížil.Pro 3 koně to už musí být docela dost sena nasušit.Jinak mě vždycky malinko přiučíš ted s kobylama posledně s mattonkama v Kyselce.Jsou to maličkosti,ale ráda se dozvím něco novýho.zatim nazdar
únor 18, 2009 21:45
Už nepadá. : strejda
Musím to zapít...
únor 19, 2009 09:41
U nás už ZASE padá : Míša šíša
Taky to musím zapít smilies/smiley.gif
únor 19, 2009 09:48
U nás taky padá, a : Myška
zapít to mohu leda kafem nebo čajem smilies/grin.gif.
únor 19, 2009 09:51
nedávno bylo v TV : alena puntíkovaná
jk leopardice chytila a zabila samičku paviána. Kousek dál zůstalo úplně malinký paviáňátko a jen vyjeveně koukalo. a blížily se hyeny. A ta leopardice vzala opatrně tu malinkou opičku, odnesla ji na strom a tam ji olizovala a chránila, aby ji ty hyeny nedostaly.
únor 19, 2009 10:13
Tak u nás už nepadá a svítí sluníčko. : Myška
Zapíjím čajem.
únor 19, 2009 10:17
Už opět padá... : strejda
Přestal jsem pít,
začal jsem klít.

Zas budu házet a hrabat a mrznout,
musím jet pro ženu, musím si vrznout.

Zas budu zápolit s tím bílým hnusem,
kdybych však nevyjel, jela by busem.

Když to vše odhrabu, přestanu klít,
spokojen s dílem svým, začnu zas pít.


únor 19, 2009 10:52
U nás je to, jako když policajti kontrolovali, : Myška
jestli autu svítí blinkry - svítí, nesvítí, svítí, nesvítí. A u nás padá, nepadá, padá, nepadá...

Strejdo, pěkná chvilka poezie.
únor 19, 2009 11:04
strejdo : mia
Ty šibale šibalská nepřeháněj to s tou ohnivou vodou nebo ti neukáže tvoje paní ten sedmej div světa.Vyhodí tě na mráz pak si nevrzneš a ještě omrzneš.Budeš jen klít neb to nebudeš mít.
únor 19, 2009 11:19
Je to stále ještě humor nebo mi z toho sněhu už hrabe? : strejda
Když čekám manželku, nemohu pařit.
Musím ji přivítat, musím též vařit.
Vždyť přece víte, čím láska prochází.
Pak je tu další fakt - vodka mi dochází.
smilies/grin.gif
únor 19, 2009 11:34
strejda : mia
Ty jsi snad potomek básníka a pravnuk Retigové,takhle spojit poezii s takovou prozaickou věcí jako je dlabanec.Tak si to s paní vychutnejte obojí.Hodně sluníčka v duši i na obloze všem ahoj
únor 19, 2009 11:44
Zvláštní hlášení šmoulího rozhlasu : Justík
Pastvinská přehrada i její tokolí pokryla už asi milióntá prvá vrstva snížku. Výška závějí je veliká tak, že se v nich pohodlně schová můj cca 60cm vysoký pes a pořád tu vytrvale chumelí smilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gif.. Konec hlášení..
únor 23, 2009 10:15
Justíku : mia
šumava hlásí opět nový sníh.Takže když nemůžu ven vyklízím kuchynskou linku.Vymývám police,přebírám koření.A čtu starší články z kudlanky.Už jsem se tak dlouho nezasmála jako u toho jak Alena P.a strejda popisují boj s krtkem a Alena vůbec má "hlášky".Dík za hezké čtení Danielo a vy co sem chodíte.
únor 23, 2009 10:30
mia : Justík
jee tak tenhle hovor o "boji s krtkem" mi teeda unikl smilies/sad.gif nevadí že nemůžeš ven, na tohle bílé nadělení se stejně kouká nejlépe z okna.. Jinak jsou ti nahoře stateční, vydrží sněžit bez přestávky smilies/grin.gif
únor 23, 2009 11:16
Justíku, jestli jsem si to správně vyložil, tvůj pes chodí pořád po dvou, jako kocour Mikeš, že :-))) : toulavej
aby byl vyšší . . .
Ty bydlíš někde nahoře na kopcích, nebo dole pod kopci . . .
únor 23, 2009 13:51
Toulavej : Justík
nejsem úplně na vrcholku, ale spíš ve vrchnějších patrech.. Neříká ti něco přehrada Pastviny na Divoké Orlici? Jinak kdyby to moje chlupaté dítě chodilo po dvou jako Mikeš, tak nezmizí do snížku celý.. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 23, 2009 15:29
Justíku, našel jsem přehradu na mapě . . . : toulavej
Tak, nejblíže poblíž jsem kdy byl, když jsem byl rok na vojně v HK a občas jsme dělali spanilé jízdy náklaďáky přes Opočno, Třebechovice, Chrudim, Chrast apod., abychom najeli předepsané kilometry asi každý čtvrtletí . . . A OH jsme plánovali projít s kamarádem, ale nějak to nikdy nevyšlo. Ale Divoká Orlice by mohla být divoká, co :-). Škoda, že už na ni asi nemám . . .
únor 23, 2009 17:22
Toulavej : Justík
je tu krásně a určitě by jsi "to dal". Sjezdíky jsou trochu divočejší,ale divoká řeka je jako divoká žena,když se s ní správně zachází krotne,podřídí se a přinese NESKUTEČNÉ ZÁŽITKY smilies/smiley.gifJo Hradec je cca 60 km..To už jsi byl skorem tu smilies/smiley.gif
únor 23, 2009 21:54
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]