O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BOBBY McFERRIN PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 červen 2008

Slavný americký zpěvák  Bobby McFerrin je jednou z nejpozoruhodnějších osobností hudebního světa. Jeho hlas nezná hranic a stereotypů. Desetinásobný držitel Grammy Award kombinuje jazz, lidovou i klasickou hudbu a celou řadu prvků world music s vlastními „ingrediencemi".

 

 

 

 

 

 

     Ve slavné písni Don't Worry, Be Happy! nehraje žádný hudební nástroj; všechny hlasy, různé rytmy, basy i perkuse vznikají „pouhým" rozezníváním zpěvákova hlasu a těla.

 

     Poslechněte si jeho provedení slavné Ave Maria.. poslechněte si, jak to s publikem umí... Tradiční "Ave Maria" (Gounod/Bach), kdy Bobby zpíval podklad a lidé melodii. Zde mám podezření, že vypomohli vyškolení sboristé z řad diváků, či mezi diváky usazený sbor BONI PUERI, avšak nijak to dojem z této nádherné melodie nekazilo, naopak.--

 

 

 

 

     Na koncert, který měl v pražském Kongresovém centru, si přizval na pódium zpěváka Dana Bártu, kvarteto Clarinet Factory a chlapecký sbor Boni Pueri. Vidět na pódiu muzikanty, které spojuje čistá radost z hudby, je v dnešním světě už poměrně ojedinělý případ. Jejich zpěv se prolíná, doplňuje, podkresluje a vám jde mráz po zádech, protože tušíte, že to je ta nejsdělnější a nejemotivnější komunikace, jaká kdy může mezi dvěma lidmi vzniknout. A především tento aspekt udělal z koncertu Bobbyho McFerrina něco víc.

 

     Něco, na co si vzpomenete s úsměvem vždy, když si ve velkoměstském shonu jen tak zanotujete nebo zapískáte.

 

 

Flori@n

 

 

Komentáře (3)add feed
jéééé - Danielo, : alena puntíkovaná
kdes tohle splašila? Von je úžasnej. A má takový veselý vočíčka. Díky.
červen 25, 2008 05:32
byla jsem : endymio
na pražském koncertě a bylo to úžasné. Kongeniální improvizace se skvělým Danem Bártou, s výbornými klarinetisty, a hlavně s publikem. Nechal držet diváky jeden tón a sám svými dlouhými tóny různě měnil harmonii, až jste jako diváci měli pocit, že ten váš jediný tón rozechvívá stěny sálu... a to, co zahraje "na hubu", to člověk nestačí zírat. Lístky jsem měla už čtvrt roku předem. Namíchly mě komentáře typu " to už dneska dělá kdejakej beatboxer...". Úplně mimo mísu. Miluju Bobbyho!
červen 25, 2008 08:58
Je geniální : wendy
syn mé kamarádky zpívá v Boni Pueri a byl mezi těmi vybranými, co s ním zpívali. Zážitek na celý život.
červen 26, 2008 09:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]