O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ARCHIV - S ÚSMĚVEM YDIOTA - III. PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 květen 2008

Minule jsem se zamyslel nad tím, jak si ženy asi představují ideálního muže (shrnutí pro ty, co článek nečetli: divně) a teď navážu elaborátem na téma, jaký by měl takový ideální muž být ve skutečnosti. Shrnutí si udělejte sami. Nebo samy. A to ať už jste samy nebo jste ho už našly.

 

 

 

 

 

 

Ideální muž z pohledu muže

 

     Znám několik žen, které nějaký čas žily se svým ideálním partnerem. Po určité době ho nenáviděly natolik, že se s ním musely rozejít. Ti muži většinou splňovali velké množství požadavků, které jsem vyjmenoval výše. Nesplňovali ale požadavky, které si dovolím vyjmenovat níže. Jsou to vlastnosti, které v inzerátech neobjevíte. Ženy je mnohdy považují za natolik samozřejmé, že se nestačí divit, když je muž nemá.

 

 

Vzhled

 

     Ač je za ideál obecně považován muž vysoký, černovlasý, černooký a atletický, znám ženy, které tvrdí, že chlap, co z něj netrčí kosti, není chlap, znám ženy, které nesnesou, aby na mužském těle byly chlupy, znám ženy, které si považují především velkého nosu, pleši či vrásek kolem očí. Vím, že ženy hledají v mužské náruči pocit bezpečí, takže potřebují velkou a silnou náruč. Jenže k čemu je taková náruč, když patří dokonalému ňoumovi?

 

 

     Velikost muže nespočívá v jeho výšce. Vím o ženě, která mi to potvrdí. No vážně, ten její stošedesáticentimetrový chlap vůbec není malý. Strčil by do kapsy kdejakého habána. Je to tím, že člověka ostatní daleko více posuzují podle toho, jak se chová, než podle toho, jak vypadá. Když se malý člověk nechová jako trpaslík, bude vám připadat i fyzicky velký. Kurt Cobain měl 169 cm, Bob Dylan a Elijah Wood měří shodně 164 cm (oba jsou tedy stejně vysocí jako Napoleon) a Roman Polański, který si na nezájem žen nikdy nemohl stěžovat, jen 162 cm.

 

 

     Ideální muž by měl dělat všechno proto, aby se líbil i ostatním ženám, ale zároveň by nikdy neměl dělat nic proto, aby té své zavdal jakoukoli příčinu k žárlivosti. Většina mužů volí přesně obrácený postup, neboť není tak pracný a nevyžaduje tolik sebekázně, vůle a času.

 

 

     Četl jsem, že zásadní na mužském vzhledu je svůdný pohled. Žena to má jednoduché - stačí vyrazit do baru, upřeně se na svého vyvoleného dívat s pootevřenými rty a výsledek je zaručen (alespoň mi to takhle bylo vysvětlováno). Jak to dělají muži, nevím. Sám jsem cvičil svůdný pohled před zrcadlem tak dlouho, až se orosilo a mně se začalo chtít zvracet. Asi nemám na svůdné obličeje obličej. Pro takové z nás naštěstí platí pravidlo, že to, co nemáme, nějak okecáme. A vůbec, muž, který se neumí nic než jen svůdně tvářit, se stejně maximálně po dvaceti letech omrzí.

 

 

 

Vlastnosti

 

 

     Ideální muž by měl být pozorný. Nemyslím tím pozorný v tom smyslu, že si všímá, že žena zase přibrala tři kila nebo že má dneska kruhy pod očima, ani v tom smyslu, že by jí obden aportoval pugét růží. Myslím tím, že by si měl všímat, jak se žena cítí a umět odhadnout, z jakého důvodu se tak cítí, a zároveň na její náladu patřičně reagovat. Tuhle dovednost považuji za základ jakéhokoli fungujícího vztahu, ale je pravda, že ani ženy, ani muži svým protějškům příliš neulehčují ji rozvíjet („Je ti něco?" - „Ne, vůbec nic." - „Tak proč se tváříš, jako bych ti nějak ublížil(a)?" - „Já se tak netvářím. A dej mi ksakru pokoj, mně je úplně fajn!").

 

     Muž by rozhodně neměl být domácí televizní typ. Měl by mít nějaký pěkný aktivní koníček, například starost o děti, domácnost nebo společné nakupování za jím vydělané peníze. Na sex by měl mít chuť ve stejnou chvíli jako žena a pokud možno s ním neotravovat, když žena chuť nemá. Případné ztopoření by si měl schovat na chvíle, kdy se ženě bude chtít také (a kdy mu často schází). Samozřejmostí je topořit se výhradně v reakci na krásu své partnerky a ne někoho jiného.

 

     Ideální muž by neměl být ženatý s nějakou jinou ženou. Někteří muži jsou zdánlivě ženatí se svou maminkou, ale to se jen tak chovají. V našem státě takový vztah není uzákoněn a nepočítá se s ním ani při registrovaném partnerství.

Měl by vydělávat přesně tolik peněz, aby se o ně nemusel moc starat. Když je někdo solventní a finančně zajištěný a veškerý svůj čas věnuje péči o peníze, nezbývá mu čas na péči o cokoli a kohokoli jiného.

 

     Ideální muž by měl být schopen řešit problémy ve vztahu, ne je do něj vnášet, případně být hlavním problémem a vyčítat to ženě. Měl by být schopen přijmout názory a přání své partnerky a ne je jen poslouchat a považovat je přitom za lehké konverzační téma. Neměl by se jim ale ani podřizovat. Myslím, že by měl být dokonce schopen si případně vyslechnout, jaký je debil, a chvíli se nad tím i zamyslet, než partnerce opáčí, že je kráva.

 

     Muž by měl dělat něco, za co by ho žena mohla bezmezně obdivovat, něco, v čem ostatním tzv. natrhne prdel, ovšem tato činnost by mu samozřejmě neměla zároveň zabírat žádný čas, protože ten je třeba věnovat své partnerce a jejím potřebám.

 

 

     Je jistě spousta dalších krásných vlastností, jež by měl muž splňovat, ale už bych jen opakoval, co řekli jiní. Jen bych rád poznamenal, že ideálního muže není třeba hledat. Ideální muž, stejně jako ideální žena, neexistuje - i to už zmiňovalo tolik lidí, že mi je trapné to znovu opakovat, ač je opakování matka moudrosti. Pokud jste i navzdory tomu nějakého ideálního muže potkaly, pak se vám zdál ideálním jen proto, že jste s ním nebyly dost dlouho.

 

 

     Na závěr bych chtěl všem ženám popřát, aby nenašly ideálního muže (už podle příslovce jde o muže smyšleného), ale aby narazily na toho pravého. Přeju si to zcela sobecky. Kdo má totiž pořád poslouchat ty vaše stížnosti?

 

 

Jeník Flaška 

 

 

 

Komentáře (4)add feed
Ideální muž existuje : opas
Jenže opravdu nemá cenu ho hledat, neboť jsem již rok šťastně ženat smilies/wink.gif
květen 27, 2008 13:15
... : bb
doposud jsem soudila, že Opas = žena
takže ano, jediné možné vysvětlení - jsi dokonalý muž

květen 27, 2008 13:25
Jeniku, : Cesky
diky za to pohlazeni po dusi! smilies/smiley.gif
květen 27, 2008 19:38
Ideální muž????? : Cen
No dovolím si podotknout, že asi neexistuje. Neexistuje proto, že NIKDO není zcela dokonalý. Pokud chceme hledat někoho naprosto IDEÁLNÍHO meli bychom se asi podívat nejdříve do zrcadla, jak obrazně, tak reálně. Já jsem hledala tak dlouho, až jsem našla a možná není ideálem krásy ani extrémně inteligentní ( je normálně inteligentní smilies/wink.gif), ale vyhovujem si navzájem. Musela jsem upustit od hledání krásy, neboť ta je velice pomíjivá. Navíc co bych dělala s krasavcem po kteém mi budou ženské koukat, kde se objeví, že smilies/grin.gif
Pravda je taková, že je ... veliký, prostě 2metrový 140ti kilový drobeček. Je hodný a je s ním legrace, je to chlap do nepohody, nic ho jen tak nerozháže a je mi s ním dobře. A také je to konečně chlap, který když mě obejme já se ztratím a to nejsem žádná vyzáblá modelka, do toho mám opravdu daleko smilies/wink.gif
Samozřejmě, že má také své chyby, ale proti těm, co jsem měla před ním, je to vlastně nic.
Ono vždy záleží na tom, jaké má kdo hodnoty. Někd yje potřeba přehodnotit ten pomyslný žebříček a pak....se začnou dít věci smilies/grin.gif
květen 28, 2008 11:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]