O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DETEKTIV SEDLINA - 13. PDF Tisk E-mail
Středa, 06 květen 2020
Přejít na obsah
DETEKTIV SEDLINA - 13.
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

 

 

 

Tu a tam pozval k sobě Sedlina Pecku na partii šachu – ale ta pak neměla nikdy delšího trvání. Z desítky partií, co už spolu sehráli, jen třikrát remizovali – a v pouze jediném případě, byť dlužno říci, že s černými figurami, dokázal Pecka Sedlinu porazit.

 Sedlinovi docházelo, že tím, že se Pecka oženil – a bude mít rodinu, se jejich návštěvy silně zredukují.

Možná vymizejí zcela.

 Tentokrát Sedlina pomyšlení na šachovou hru neměl. Rozhodl se pro jinou hru. Také ji už párkrát s Oliverem absolvoval.

Sedlina vybral nějaký světový dosud nevyřešený případ vraždy – a s Oliverem potom rozvíjeli teorie, koho by tipovali jako vraha a proč.

 „Víš, Olivere, chci s tebou probrat ten mord na Slovensku. Toho novináře a jeho snoubenku.“

 Oliver vypadal překvapeně.

 „Ale tam už je to vyřešeno, ne?“

 „Někoho zatkli a obvinili – ale řada věcí se mi tam nezdá. My to samozřejmě nevyřešíme – ale můžeme se na to celé podívat z jiného úhlu, nemyslíš?“

„Jako jak jiného?“

 

 „No“, začal Sedlina rozvíjet svou teorii, „mně to celé totiž připomíná naši kauzu. Tružanová jde od první chvíle po Chlopinovi. Na Slovensku mají také od začátku jasno, kdo že si měl najmout na novináře vraha. Připadá mi to umanuté. Proč se nesoustředit i na jiné stopy?“

Sedlina si zívl.

 

 „Já si nemůžu pomoct – ale vždy si vybavím jedni hlášku poručíka Columba – jak ho hraje Falk. Bylo to tuším v dílu nazvaném Obrácený negativ. Tam fotograf – Paul Galesko se myslím jmenoval, zastřelí svou ženu a poté jejího údajného únosce. No a Columbovi nejde do hlavy, že by ten údajnej únosce byl totální pitomec. Ta hláška je nějak ve smyslu: Řekněte mi, je v těch jeho papírech něco o tom, že to byl úplnej hlupák? A přesně tenhle pocit mám z toho vyšetřování dvojnásobnýho mordu u našich sousedů.

 Prý mají důkazy – možná jo – ale z toho, co jsem si přečet – a jasný, noviny nejsou bible – ale zase něco se z nich vyčíst dá – i mezi řádky – když se člověk snaží – zkrátka, z toho, co jsem se dozvěděl, vůbec nejsem moudrej.

Olivere, já jsem si tu poznamenal takových deset bodů, deset pochybností, jež mě vedou k přesvědčení, že oficiální verze, jakkoli posvěcená všemi americkými super týmy, kulhá doslova na všechny čtyři – a že má tolik trhlin, že je, aspoň z mého hlediska, neudržitelnou. Takže postupně:

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]