O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DETEKTIV SEDLINA - 12. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 30 duben 2020
Přejít na obsah
DETEKTIV SEDLINA - 12.
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
 

 

 

 

Sedlina se rozvaloval ve svém křesle a upíjel horký čaj – necítil se totiž ve své kůži. Všude řádilo spoustu viróz, o angíny člověk zakopával víc než o psy – a změna teplot během dne, kdy ráno byla ještě pořádná kosa, a odpoledne teplota vystoupala někam k patnácti stupňům, vykonala rovněž své. Bolest v krku a kašel Sedlinovi na náladě nepřidal. A že ta byla už tak mizerná.

 

Sedlina si říkal, jak by asi mohl vypadat text psaný na Apríla. Tento den je sice již minulostí, ale stejně. Přemítá, že by napsal asi něco v tomto duchu: „Žijeme v míru a v sociálním blahobytu. Lidé se cítí šťastni a mají velké plány. Nezbrojíme, ale každý člověk má co jíst a kde bydlet. Zdravotní péče je kvalitní a dostupná ve všech regionech. Rodiče předávají svým dětem výchovou důležité hodnoty, které následně rozvíjí naše školství, oproštěné od ideologických pohledů a kladoucí důraz na historii jako jedno z důležitých pojítek národního uvědomění. Nemusíme si připadat jako žádný lokaj naši politici jsou na první pohled nezávislí a plní, proč jsme je zvolili. Máme ostatně na výběr mezi prosystémovými a prostisystémovými stranami, takže si každý najde to své.

 

 Chudoba neexistuje podobně jako vykořisťování. Pokud by třeba i velmoc chtěla prosadit bezpráví, všichni ostatní se tomu postaví. Máme kvalitní žurnalistiku, která nám přináší maximum relevantních informací a nesnaží se nás nijak manipulovat, natož, aby na někoho vedla mediální hony.

 

 Naše soudy soudí rychle a napomáhají konsensu ve společnosti. Kdokoli může mít pocit, že má před soudem šanci a pokud je nevinný, pravda se vždy ukáže.

 Lidé, kteří by tomu druhému přáli nejraději mor a choleru, v podstatě vymizeli. Projevujeme k sobě vzájemný respekt.

 Naši představitelé nám jdou příkladem a nemůže se tak stát, že by něco jiného kázali a jinak se chovali.

 Nic se neřídí primárně ziskem. Šetříme tak skutečně prostředí, v němž žijeme a nikdo na nikom nevydělává.

 

 Za názor už dávno nejenže nemůžeme přijít o práci ale nejsme zesměšňováni či uráženi jsme vyslechnuti a vede se s námi dialog.

 Pokud se objeví nějaká pře nehledíme na ni prizmatem ideologickým, za koho se postavit ale hledáme fakta a pravdu, byť by šla proti těm, kdo mají být spojenci.

 Práce nás baví a přináší nám uspokojení. Vedeme plnohodnotné vztahy naplněné láskou, kde nějaký kalkul nemá místo.

 

 Matky se nemusí bát, že vychovají své syny pro bitevní pole a dcery pro bordely. Všude se totiž rozlévá radost a klid."

 Bohužel, takovýto text je publikovatelný výhradně 1. 4. V jakýkoli jiný den by to byla ideologická masáž - ale na prvního dubna se tento text přesně hodí. Ukazuje, jaké hodnoty by Evropa hájit měla, kdyby nějaké měla a jaká je realita.

 

 Sedlina usrkne trochu čaje – a konstatuje, že už není úplně vařící – a za chvíli se bude moc napít více.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]