O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DETEKTIV SEDLINA - 7. PDF Tisk E-mail
Neděle, 22 březen 2020
Přejít na obsah
DETEKTIV SEDLINA - 7.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 Ano, on rovněž učinil přehmat. Filip Klecírek byl propuštěn – a Sedlina tak musí vyšetřovat nanovo. Ale tahle facka mu stačí. Teď už se unáhlit nechce. Teď hodlá případ dotáhnout tak, aby nade vši pochybnost byl souzen pachatel dvojnásobné vraždy. Sedlina jen doufá, že obětí nebude více.

 

 To mu na celé práci přijde nejhorší. Že zatímco hledá a bloumá v slepých uličkách – vrah má již možná políčeno na novou kořist. A udeřit může v podstatě kdykoli.

 

 V jednom bodě však Sedlinovi s Peckou štěstí přálo. Objevili deník Denisy Buřínské. A že bylo co číst. Zapisovala si tam různé postřehy – a schovávala ho u svých rodičů.

 

 „Koukni, Olivere, na tohle.“

 Sedlina vybral jednu pasáž z deníku oběti – a posunul ji Oliverovi doslova až pod nos.

 

Tam stálo: „Jsem blbá kráva.“ Tři vykřičníky. „Do Spodkovic už nejdu. Narazila jsem tam na magora, co si fotí mrtvá zvířata. Hnus. Ještě teď cítím, jak je mi z toho všeho blbě. Mám z něho strach. Doufám, že na tohohle tydýta už nenarazím.“

 „Neměl by být problém, Olivere, zjistit, kdo ve Spodkovicích či někde v okolí působí jako magor. Asi spíš samotář, možná chodí s fotoaparátem. Tohle by konečně mohlo být něco.

To ale není všechno. Vzadu má Buřínská seznam zkratek – předpokládám, že ta velká písmena znamenají jméno a příjmení – v závorce pak má data – a na konci řádku je číslovka a za ní křížek – předpokládám, že to jsou muži, s nimiž něco měla, data, kdy to s nimi měla – a kolikrát celkem.

 Sex s Havránkem si nezaznamenávala – ale koukej, jak o něm psala.“

 

Opět Oliverovi přistrčí Denisin text:

 „Uvažuju, že toho moulu pustím k vodě. Radila jsem se i s kartářkou – a tohle prostě nemá budoucnost. Ale nechci to uspěchat. Lepší vrabec v hrsti – a dokonce i mezi nohama…“ Tam byly rukou připsány tři smajlíky. 

 

 „A podívej se nyní tady“ – Sedlina zašustil stránkami – „a řekni mi, co vidíš.“

Pecka zkrabatil čelo. „Jé Es“ – četl nahlas – a podíval se na číslovku u jeho jména – a na celou řadu časových údajů.

 „To bude Jakub Slařík, co?“

 „Trefa – a všimni si, že tam už není záznam o jejich posledním kontaktu – to již nezaznamenala, protože byla zabita. A teď se koukni, jakou zkratku má ten den, kdy píše o magorovi.“

 

 „Á, cé, há“ – vyhláskoval Pecka.

 „Spíš á chá, pochybuji, že by měl dvě křestní – ale jo, vyloučit to nemůžeme. Tohle by ti při identifikaci magora mělo hodně pomoct.

 

 Potom tu píše o té kartářce. Měli bychom ji vyslechnout. A bude to chtít probrat seznam jejích trofejí. Byla aktivní víc než dost“, povzdychl si Sedlina, který napočítal za tento a minulý rok devatenáct různých zkratek. U většiny sice figurovalo pouze číslo jedno, jako i u zmíněného A. Ch., ale i tak považoval Sedlina za nutné jejich identitu odhalit. Kdokoli z nich mohl být Denisiným vrahem. A samozřejmě – ani jeden.

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]