O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DETEKTIV SEDLINA - 7. PDF Tisk E-mail
Neděle, 22 březen 2020
Přejít na obsah
DETEKTIV SEDLINA - 7.
Strana 2
Strana 3
Mojmír Koňařík založil organizaci na pomoc dívkám, které jsou na ulici – fetují, šlapou – a které by rády tento způsob života opustily. Organizace nese lehko zapamatovatelný název Přerod – a našla si své sponzory. Mezi nejvýznamnější patří multimilionář Fustr, jehož fetující dcera se díky Mojmírovi k němu vrátila. Tento příběh získal podobu legendy – a trůní na čelném místě internetových stránek Přerodu.

 

 

 

 

 Pravda je mnohem střízlivější. Holce došly peníze – a Mojmírovi se nabídla. Ten příležitostí nepohrdl – ale přišel na následující nápad. Vrátí se domů, bude jako sekat dobrotu – a on jí bude dodávat zboží. Jen to nesmí přehnat – a musí držet dekor.

 Kromě toho Mojmír založil se svou ženou spolek pro pozůstalé po obětech násilných činů – Fénixova křídla. 

 

 Mojmír je pohublý – ale dbá o sebe. Barví si zbylé vlasy na hnědo a stříhá si knírek. Na svůj věk docela sportuje. Běhá, jezdí na kole, plave.  Má, na co si v podstatě může vzpomenout. Výbornou kondici, peníze, ženské by mohl přehazovat vidlema.

 

 Jenže současně ho cosi sužuje. Kdo by čekal, že úmrtí dcery, mýlil by se. Sužuje ho pud vraždit. Když tak vidí ty děvky, co se nabízejí komukoli za pár šupů – cítí nutkání je sprovodit ze světa. Přehodit jim smyčku kolem krku – a řádně utáhnout. Vychutnat si, jak z nich vyprchává život. Zatím se ovládá. Ale jak dlouho mu to může vydržet?

 

 V myšlenkách se najednou – proti své vůli – dostává k Denise. Pro něj to také byla děvka. A spal s ní. Nejraději by tyto vzpomínky pohřbil spolu s její mrtvolou. Ale nedaří se. Zrovna jako nyní.

 

 Zjistí policie, že s ní něco měl? Bude se ho na ni vyptávat?

 Na čele mu vyraší krůpěje potu. Vytáhne složený kapesník, aby se otřel. Ne, teď na sebe nesmí nijak upozornit. To by totiž bylo velice nemilé.

 

 

 

 Sedlina s Peckou ve vyšetřování příliš nepokročili. Výslech Ctibora Havránka nikam nevedl. Na dobu vraždy mu poskytla alibi jedna dívka, s níž měl trávit noc. Sedlina jí sice příliš nevěřil – ale rovněž nebyl přesvědčen o tom, že by sériovým vrahem měl být zrovna Havránek.

 

 Chvíli se oba kriminalisté točili doslova v kruhu. Výslechy, které žádnou užitečnou stopu nepřinášejí, tápání ve tmě.

 

 Do toho Sedlinovi nadřízení přišli s tím, že je třeba povolat odborníky – a že Sedlina bude spolupracovat s jistou Veronikou Tružanovou. Od vidění ji znal. Dvaatřicetiletá ambiciózní vyšetřovatelka, přírodní středně vysoká blondýna s mandlovýma očima, která si udělala jméno na případu trojnásobné vraždy. Došlo jí, že třebaže každý z mladých mužů byl zabit jiným způsobem – jeden byl umlácen, druhý udušen a třetí ubodán, něco ty zločiny spojuje. A to profil obětí – mladí, sportovně založení muži, kteří podvádějí své manželky či partnerky – a kteří vyhledávají služby speciálně vybavených žen. Zkrátka chtěli sado-maso.

 

Toho využila jedna prostitutka, která měla trauma z dospívání. Zneužívali ji prý otec i bratr. Co spustilo její vražedný běs, však nebyla schopna přesně popsat. Kromě toho, že své oběti zabíjela – je i okrádala. Dostala doživotí – ve vězení pak spáchala sebevraždu oběšením.

 Tružanová byla dokonce na nějaké stáži ve Státech. Její kariérní hvězda září víc a víc – a tohle bude pro ni další příležitost.

 

 Sedlina si povzdychne. Nebude to snadná spolupráce, to je mu více než jasné. Tružanová bude chtít výsledky – a rychle. Pro ni je to otázka prestiže. Pachatele dostat musí za každou cenu. A právě z té ceny má Sedlina strach.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]