O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

O ZÁHADNÝCH PROMĚNÁCH SLEPIC A JINOCHŮ PDF Tisk E-mail
Středa, 18 prosinec 2019
V kruzích. Chodíme v kruzích jako slepice, když ji chytíš a zatočíš se ní. Pak ji postavíš na zem a ona bude ještě pěknou chvíli přepadávat na tu stranu, na kterou ses točil. Jako malí jsme z toho měli děsnou p*del. Je to sice krutý, ale zas vím, jak vypadá živá slepice, jaká je na omak a jakou konsistenci má slepičinec. Kluzkou. No, a dneska si spíš připadám jako ta nebohá slepice.

 

 

 

 

Celý generace ženských i mužských dělají pořád dokola ty samý chyby. Jako kdyby toho pořád nebyly plný časáky a můj vypečenej blog, že?!

 

Dneska jsem v metru vyslechla rozhovor dvou dívenek. Říkám dívenek, protože mi přišly jako miminka, ale bylo jim třeba něco mezi sedmnácti a dvaceti. Slyšela jsem jen opravdu kousíček a hned mi to v hlavě spustilo řetězec asociací a vzpomínek.

 

Jedna z nich řekla: "Ale musím ti teda povědět, že on se hrozně změnil, co je s tebou." Druhá se zapýřila jako kvítek bodláčku a špitla: "Já vím, všichni mi to říkají, že je z něj jinej člověk teďka."  

 

Vzpomněla jsem si, jak tohle říkali mně vždycky, když jsem si narazila nového jinocha. (Jinoch - je prý odvozen od významu "od jinud, jiný nebo v dnešní řeči mimoň, takže to perfektně sedí.) „Tys ho úplně změnila. Od té doby co s tebou je, je jak vyměněnej“, slýchávala jsem a pýřila jsem se úplně stejně, jako to děvče dneska. Získala jsem totiž pocit, že jsem mimořádná. Že náš vztah je mimořádný. Protože on se kvůli mně změnil. Jakože wooooow.  

 

Starýho osla změnil! Až zbytečně dlouho mi trvalo pochopit základní pravdu o vztazích, která zní: NIKDO SE NIKDY KVULI NIKOMU NEZMĚNÍ a už vůbec ne kvůli mně. To, že je člověk v první fázi zamilovanosti jako vyměněnej, je úplně normální. Je to nutná biologická podmínka k tomu, aby byl ochoten si nevzít kondom a bezhlavě se rozmnožit. Kdyby nebylo zamilovanosti, nebyli bychom nikdy s nikým a už dávno bychom byli vyhynulí.

 


 

Zůstal by po nás jen náčrtek v učebnici malejch marťanů:

Tyrannosaurus rex

Homo erectus Android

Homo sapiens iOS.

 
Jenže bohužel... Změna osobnosti pod vlivem hormonů vydrží maximálně půl roku. Poslední stopové množství oslepujícího koktejlu se z krve vytrácí nejdýl dva roky. A pak se teprve ukáže, jak dobře nebo špatně jste si vybrali. Kdyby holky nebyly blbý, a kluci nadržený, věděli by, že osel se prostě nikdy nemůže změnit v arabskýho plnokrevníka a slepice v labuť. A můžete na ně působit silou lásky nebo silou hrubou, ani se to nehne.

 

Výsledek obrázku pro young love pngA přitom stačí tak málo. Jenom si dát na začátku pozor kam saháme, nebo spíš si 10x rozmyslet, než někam sáhneme. Kluci. To platí hlavně pro vás Udělat si v hlavě takovej jako scan toho objektu zájmu, vyjet si svodku jeho vlastností a porovnat je s těmi svými.

 


Když chci jezdit půl života na kole, nevybírám si buchtu. Bude s ní pruda a NIKDY se to nezmění.

Když chci mít muže pořád za zadkem, nezačínám si s pilotem, protože bude furt v luftě.

Když jsem večer ráda doma s hrnkem čaje, nevybírám si pařmena, kterej chlastá první ligu.

Když nechci jíst kořínky, nevybírám si muzikanta.

Když chci doma ticho, nevybírám si cholera.

Když se chci vdát, mít děti a nechci skončit v pekle, nezačínám si proboha nic s ženáčem.

 

 

A takhle bych mohla pokračovat do nekonečna... Když si to tak po sobě čtu, napadá mě, z jaký pozice já k vám vlastně promlouvám. Z pozice chytřejšího - ? - to určitě ne. Sama jsem exemplárním příkladem stokrát opakované chyby. Ale protože vás mám ráda, podělím se s vámi o tyto své zkušenosti. Třeba někomu pomůžou, a nebo se alespoň zasmějete. Zjistila jsem totiž, že pořád ještě jsou na světě ženy, které věří, že muž se musí obrábět jako diamant. Vybrousit do vysokého lesku a dokonalého lomu světla. Zaprvé bych chtěla zpochybnit to podobenství muže a diamantu. Mám doma pár diamantů a hele fakt ne-e-e. :-))) Vůbec si to není podobný.

 

No a pak bych vám ráda řekla jedno tajemství. Nenarodily jste se proto, abyste chlapa přizpůsobovaly k obrazu svému. Abyste napravovaly to, co nezvládli jeho rodiče, abyste překrývaly jeho vady charakteru. Nejste náhradní matka, ani záchranná stanice nebo diagnostický ústav. Partner není váš projekt. A když to není dobrý na začátku, nebude to dobrý nikdy.

 

Nehledě na to, že s tím převychováváním jde ruku v ruce nevyhnutelně ztráta úcty na obou stranách. A podle mého názoru úcta a respekt je ve vztahu dvou dospělých lidí nepostradatelná ingredience, překvapivě mnohem důležitější, než u řečníků a psychologů tolik oblíbená tolerance.

 

L. Y. A.
 Vaše neohrožená žena

 

 

 

 

Komentáře (8)add feed
... : Míša šíša
Perfektní.
prosinec 19, 2019 07:03
... : *deeres*
Celý generace ženských i mužských dělají pořád dokola ty samý chyby.Jako kdyby toho pořád nebyly plný časáky a můj vypečenej blog, že?!


Dokud si to sám, nebo sama nevyzkouší na vlastní kůži, tak nevěří. Řídit se takovými bláboly, když je vám dvacet, to přece ani není normální. Teprve, když si párkrát narazíte čumec, tak už pro vás nebude prioritou exteriér partnera, ale to, co je uvnitř. Také já jsem exemplární případ a to jsem hodně racionální, jenomže když on vypadal jako Delon a všechny holky mně ho záviděly. A nemusely, dal každý.
prosinec 19, 2019 08:19
... : NČ
"Dal každý". Dost dobrý, Deer. Si mi připomněla mý ranný mládí, kdy jsme s přítelem Milánkem měli úsloví, vlastně přímo zásadu:
"Hezká holka je každá, která mě chce."
A hodnocení jsme taky měli podle tý zásady: Stačilo říct "je hodná" a hned nám bylo jasný, že o krasavici nejde.
prosinec 19, 2019 08:43
... : *deeres*
Teprve, když se mládí vydovádí, dostane rozum, tak to bylo vždycky. Někdo ho nedostane nikdy.
prosinec 19, 2019 09:57
... : kyttka
Já vždycky říkám, že si mě manžel vzal, aby už měl od všech ostatních ženských pokoj. Vydováděl se víc než dost. Já sice ne, ale to už je jiná kapitola.
prosinec 19, 2019 10:41
... : mamča
Moje maminka razila heslo, že každá holka se má vyblbnout do pětadvaceti, pak si najít toho pravýho a rozpustit svůj Fanklub.
Nechat si nakonec z toho Fanklubu jedinýho úžasnýho krasavce, je jako trempovat v minovým poli.
Totéž co o krasavcích, platí i o muzikantech. S těma se potěšit a pak pustit jak horkej brambor.
prosinec 19, 2019 11:46
... : NČ
A což takhle, dát si knedlík, neohrožená ženo?
prosinec 20, 2019 18:18
... : doktor
No,myslím si,že každý to může mít trochu jinak.Ahoj a hezký den §
prosinec 21, 2019 13:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]