O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÁNOCE S PŘÍCHUTÍ ZLÉHO PDF Tisk E-mail
Středa, 12 prosinec 2018
Přejít na obsah
VÁNOCE S PŘÍCHUTÍ ZLÉHO
Strana 2

 

 

 

Sejde se katolický kněz, mohamedánský imám a židovský rabín. Baví se o víře a začnou se také bavit o síle modlitby. 

Katolický kněz říká: To jsem jednou šel zaopatřovat nemocného do vzdálené vesnice. Jdu přes les, pole a louky, naráz se přihnaly mraky, šílená bouřka, průtrž mračen, nebylo kam se schovat. Tak kleknu, prosím Boha o ochranu. Naráz - všude okolo liják, nade mnou modrá obloha a já jsem v suchu došel až k cíli.

Mohamedán na to: To je nic, tobě šlo jen o zdraví, mě šlo přímo o život. Jel jsem na velbloudu pouští. Naráz se přihnala písečná bouře, nebylo kam se schovat. Padnu k zemi a prosím Aláha o ochranu. Naráz - všude okolo bouře, nade mnou modrá obloha a já jsem v bezpečí dojel k cíli.

Židovský rabín na to: Pánové, to není nic proti tomu, co jsem zažil já. Jdu v sobotu v Paříži po hlavní ulici a naráz uvidím na zemi plnou peněženku. Chci ji zdvihnout, ale naráz si uvědomím, že je sobota - šabat a já se nesmím dotýkat peněz. Přece tam ale tu peneženku nemůžu nechat ležet. Pozvednu oči k nebi, modlím se k Hospodinu. Naráz - všude okolo sobota, jen nade mnou je úterý...

 

 

 

V malém šetlu kdesi v Haliči musí přespat inkasista. Dobře. Jenže má u sebe dvacet tisíc zlatých a bojí se, že by mu to v hotelu mohl někdo ukrást. Tak jde za rabim, jestli by mu to u sebe nenechal přes noc. " No dvacet tisíc zlatých, to už jsou pěkný peníze. Vědí co, já pošlu šámesa pro dva svědky, aby měli jistotu."

 

Za chvíli šámes přivede Loeba a Horowitze, rabi před nimi spočítá peníze a dá je do sejfu. Dopoledne přijde inkasista k rabimu, že si jde pro těch dvacet tisíc.

 

"Jakých dvacet tisíc, co mi to povídaj, kde já bych vzal dvacet tisíc?" diví se rabi. Inkasista na to, že tu byli dva svědci, Loeb a Horowitz. Tak pro ně rabi pošle šámesa. Přiběhne Loeb. "Kouknou Loeb, tady ten člověk tvrdí, že mi dal do úschovy dvacet tisíc zlatých a voni tu prej měli bejt jako svědek.Viděli něco takovýho?" Loeb že si ni takového nepamatuje, celý večer seděl v kavárně a vidělo ho tam spousta lidí. Odejde, dorazí udýchaný Horowitz, a také všechno popře. Když odejde, rabi otevře sejf a vysází dvacet tisíc na dřevo.

 

Inkasista je štajf, kroutí hlavou: "Rebeleben, no co voni jsou to za člověka. Nejdřív si zavolaj dva svědky, pak si od nich nechaj odsvědčit, že jsem jim nic nedal a teď mi vysázej peníze na dřevo. " "Nic, nic, to je v pořádku. To jen aby viděli, jakýmu xindlu tu musím dělat rabiho."

 

 

 

 

Související obrázek Rabi Šmúle sedí a študuje, když tu – a všichni v šúlu jsou toho svědky – se objeví anděl.

„Rebe Šmúle, záři Israele, tys všech ctností nádoba. Naprosto nesobecký, chování vzorného, s výbornými studijními vlastnostmi. Co do charity, příkladnost sama. A takový ‚menš‘, rozhodl náš Nejvyšší, budiž pochválen, zaslouží odměnu, tedy ten ‚menš‘. A tak tě čeká odměna podle vlastního výběru. Nekonečné zdraví, nekonečné bohatství nebo nekonečná moudrost. Tak jakou, rebe? Co řekneš, hned se stane!“

Bez jakéhokoliv otálení byl rebe Šmúle rozhodnut: „Uvítal bych tu moudrost bez konce.“

Anděl se zaradoval: „Mazltov, rabi, užij si své moudrosti!“ A zmizel.

V templu bylo chvíli úplné ticho. Pak si přítomní začali protírat oči a štípat se do tváří. Nespali jako obvykle. Věřit tomu ale bylo zatěžko.

Jeden z nich se konečně osmělil. „Rebe Šmúle, rebe Šmúle, nezdálo se nám to všem?

Neměl bys trochu otestovat něco ze své nekonečné moudrosti?

Řekni nám, rebe Šmúle, řekni nám něco opravdu moudrého!“

Rebe Šmúle usedl, hlavu v dlaních: „Ojvajvojvaj. Že si já blbec nepřál ty peníze...“

 

 

 

Komentáře (1)add feed
... : doktor
Danielko děkuji!Ahojky a klidné dny adventní.
prosinec 14, 2018 13:46
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]