O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MĚSÍC JEN PRO KOZOROHY - JACÍ JSOU? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 leden 2020
Následující tři týdny jsou vyhrazeny Kozorohům - ovšem ve starém horoskopičinci Inků patří tato doba divukrásnému a tajemnému ptáku, bílé - či sněžné - sově. A co podle Inků patří do charakteru „sovích lidí“? Sova v nich prý zrcadlí moudrost, životní zkušenost a opatrnost v jednání. Diskrétní a málomluvná, budí dojem nepřístupné osoby. Není náchylná do unáhleného uzavírání známosti, či bližších vztahů. Ve výběru životního partnera je mimořádně opatrná, detailně zvažuje pro i proti. Nesnáší lidi, kteří jsou hloupí, nebo vypočítaví. Když už řekne své "Ano" je věrná, pozorná a loajální.

 

 

 

 

 

 

SOVA je dokonalý pracovník. Ambiciózní a pracovitá, dokáže uspokojit každého, byť i toho nejnáročnějšího šéfa, někdy je však také velkým pedantem. Přesto, že nepřikládá žádnou váhu hromadění majetku, nevede se jí špatně. Vděčí za to své pracovitosti a skromnému způsobu života. Přitom není skoupá. Pro Sovu je velmi důležitá rodina, nicméně, podobně jako v práci, i zde má náchylnost přehánět. Někdy ji bližní posuzují jako despotickou a panovačnou osobu. Tyto vlastnosti jí však lze prominout, protože vše, co dělá, dělá především z ohledu na své blízké.

 

Známější horoskopové určení pro děti přelomu roku a prvních týdnů lednových jim dává do vínku ZNAMENÍ KOZOROHA.  

 

 

Kozoroh     22. 12. - 20. 1.

 

 

Živel:           Země

Planety:       Saturn

Barva:         šedá, tmavě hnědá, černá

Kameny:     malachit, onyx, zelený turmalín, černé korály, černé perly

 

 

Jako dítě bývá Kozoroh poměrně vážné a předčasně vyspělé, působí tak spíš dojmem malého dospělého. Hravost a veselost se pak u něj postupně objevuje až s jeho přibývajícím věkem. Bývá to pořádné a pečlivé dítě, které se většinou dobře učí, nezlobí a s poslušností a disciplínou nemívá žádný problém. Malý Kozoroh mívá vzhledem ke své dřívější vyspělosti potíže zapadnout mezi ostatní děti a pak se někdy uzavírá do sebe.   

 

 

Pro Kozorohy je typická ambiciózní a cílevědomá povaha. Toto znamení je pod vládou živlu Země, úspěch je pro jeho zrozence velmi důležitý. Touží po uznání. Myslí dlouhodobě a dokážou se pro své cíle ledasčeho příjemného zříct. Jsou spolehliví a odpovědní. Svou povahou jsou introverti a hloubky jejich duše zná jen pár blízkých přátel, před ostatními skrývají své zranitelné nitro pod pevnou slupkou.

 

Kozoroh bývá ve společnosti trochu plachý a většinou se drží spíš v pozadí, ale na druhou stranu je rád, když může své okolí pobavit. Za svými názory si dokáže stát a nemění je. Je to běžec na dlouhé tratě, který ví, co chce. Vyniká spolehlivostí a záleží mu na tom, aby s ním byli lidé spokojeni.

 

Své skutečné pocity a trápení ukrývá pod tlustou slupkou a málokdo ho doopravdy zná takového, jaký je v hloubce duše. Stabilita je pro něj velmi důležitá a zakládá si na svých zažitých zvycích. Umí ocenit hezké věci, umění a literaturu. Dá se říci, že někdy i je trochu snob…

 

Agresivita a násilí nejsou jeho šálek kávy, ve hrách a sportech se taky příliš nevyžívá. Nerad se zříká své důstojnosti. Je tím pravým mužem pro dlouhodobý láskyplný vztah a jako partner je opravdu spolehlivý.

 
 

Kozoroh je motivovaný kariérista, u kterého se zdá, že jeho ducha nemůže nic zlomit. Jeho Achillovou patou je závislost na okolnostech nebo lidech. V tomto směru je nejohroženějším znamením zvěrokruhu. Jeho nebezpečný zvyk trpět a záviset na druhých ho ničí. A trošku nepříjemného: - téměř všechny známé osobnosti ve znamení Kozoroha opakovaně prodělaly těžkou depresi. Ty neznámé osobnosti rovněž... jen se to o nich neví.

 

 

 

 

JAK KE SVÉMU JMÉNU KOZOROH PŘIŠEL:

 

     Ve starém Řecku byl bohem lesů, polí, stád a pastýřů Pan (v Římě Faun) a protože svým zjevem naháněl lidem strach, chodil raději sám po horách a údolích a hrál na píšťalu.

Pan byl symbolem pohody a klidu, ale přesto se ho lidé báli a octne-li se někdo sám v lese, podléhá často bezdůvodnému strachu, kterému se dodnes říká podle tohoto boha - strach panický. Je to strach, kterým zaháněl Pan nevítané návštěvníky z lesa. Na starých hvězdných mapách býval Pan znázorněn jako kozoroh s rybím ocasem, kterouž podobu prý na sebe brával, když prchal po souši i po vodě před svým nepřítelem obrem Tyfónem.

 

     Protože kozoroh dobře skáče po skalách, dostal se až na oblohu jako symbol stoupajícího Slunce - návratu delších dnů a předzvěstí jara - Slunce ve znamení Kozoroha.

Zajímavostí tohoto souhvězdí je hvězda α Cap, která je optická dvojhvězda, což znamená, že její složky α1 a α2 vidíme blízko sebe jen náhodně a ve skutečnosti jsou od sebe příliš daleko, než aby mohly vzájemnou gravitací vytvořit skutečnou dvojhvězdu. Pohybují se zcela nezávisle do různých směrů.

 


doporučení kozorohům:

 

 

Ohledně zdraví - jestliže máte nějaké zdravotní problémy nebo pocit, že se vracejí staré bolístky, možná byste měli ve svém životě leccos přehodnotit. Zapomeňte na to, že musíte být vždy perfektní, dokonalí. Udělejte si malou inventuru, zamyslete se nad tím, jak se stravujete, zda si umíte udělat dostatečný čas na odpočinek, co vám v životě vadí, co můžete změnit. Nezapomínejte, že psychika jde ruku v ruce s tělesnou schránkou.

 

 A pokud se jedná o lásku? Někdy se zbytečně držíte při zemi a pečlivě si střežíte jen to, čeho jste dosáhli. Nebojte se pro lásku vyjít z ulity, snažte se porozumět druhým, neodmítejte nové výzvy. Pokud jste utržili nějaké bolestné rány, je nutno se oklepat, vzpamatovat a vykročit za novým cílem. Odvaha, schopnost někdy zariskovat i otevřenost v lásce se vám určitě vyplatí.

 

 

Hodně štěstí do Nového roku, Kozorozi!

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
... : kyttka
Vidím svého kozoroha. Nikdy jsem horoskopům nevěřila, dokud jsem neměla děti. Jeden lev, druhý kozoroh. Pekelná kombinace.
leden 03, 2020 15:07
... : andrea
už se těším na příští měsíc, co se o sobě dozvím.
Asi takhle:
ničemu z toho nevěřím. samozřejmě.
Ale udělá mi dobře, když se dozvím, jak jsem dokonalá smilies/grin.gif
Což je nenápadný návod, jak by měl ten příští horoskop vypadat...
leden 04, 2020 15:12
... : *deeres*
Tak já se narodila do rodiny, kde všichni byli ve znamení Kozoroha, jenom já ne.
Kozoroh zemní a pevné znamení, já vzdušné a proměnlivé, pro moje nápady vůbec neměli pochopení. Lev to má s Kozorohem ještě horší, ten je rovnou znamení ohnivé.

Jo, taky na to nevěřím, ale mám pak alespoň důvod ospravedlňovat svoje průsery, nemohu za to já, ale konstelace hvězd. Může za to ten syčák vládnoucí Merkur, co mně tehdy stál o kolíbky.
leden 05, 2020 09:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]