O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ROZMARNÉ ZPŮSOBY NOVOROČNÍCH OSLAV PDF Tisk E-mail
Pátek, 30 prosinec 2016
Related imageUž víte, co si vezmete na sebe na oslavu Nového roku 2017? Pěkné šaty ženy, černou kravatu pánové? A jaké budete mít spodní prádlo? Velice důležitá otázka, žijete-li v Jižní Americe. Zářivé barevné prádlo je tam totiž nutností. Červené - hledáte-li lásku, žluté – jde-li o peníze. Každopádně, Nový rok symbolizuje nový začátek. Začít znovu, obrátit list. Začít to, co už dlouho odkládáte, plánujete, či na co se připravujete. Pryč se starým a ať žije vše nové!

 

 

 

 

Related image

 

 

 

 

 

 

Nový rok se slaví tradičně šampaňským, chlebíčky a ohňostrojem.

Někde ale oslavy či tradice probíhají jinak. Zvláštně, pro někoho až legračně či dokonce nebezpečně.

 

 

Inu: čtěte a pobavte se:

 

 

 

 

 

1. Bělorusko

Svobodné ženy před sebe nasypou hromádku kukuřice a mezi ně se vypustí kohout. Ke které kukuřici kohout přijde a začne zobat, ta dívka se v novém roce vdá.

 

2. Brazílie

Lidé se oblékají do barvy bílé, aby na nový rok zaplašili zlé duchy. Také se skáče přes sedm vln - jedna vlna pro každý den v týdnu - a při každém skoku vyslovit jedno novoroční přání. Pro ty, kteří nejsou v blízkosti pláže, je možné skákat třikrát na pravé nože. Brazilci také uctívají květinami bohyni vody Iemanja.

 

3. Bolívie

V Bolívii se zapéká mince do dortu. Kdo najde minci, bude mít v příštím roce hodně štěstí.

 

4. Chile

Kdo chce vydělat hodně peněz během příštího roku, musí sníst na nový rok alespoň jednu lžíci čočky. V chilském městě Talca tráví lidé novoroční noc na hřbitově se svými mrtvými.

 

 

5. Kolumbie

Chcete strávit příští rok na cestách? Zkuste to, co dělají Kolumbijci: obejděte jednou blok svého bydliště s prázdným kufrem.

 

6. Dánsko

Dánové rozbíjejí talíře před dveřmi svých přátel. Ten, kdo má před dveřmi hodně rozbitého nádobí, bude mít v příštím roce štěstí. Také je to známka toho, že dotyčný má hodně přátel.

 

7. Ekvádor

V mnoha zemích Jižní Ameriky (také Bolívii, Venezuele a Brazílii) je zvykem na Nový rok si obléci barevné spodní prádlo. Žluté pro hodně peněz, červené pro lásku.

 

8. El Salvador

Hodinu před půlnocí se rozklepne vejce do sklenice vody. Druhý den ráno se dle toho, jak vejce vypadá, předpovídá, co se v novém roce stane.

 

9. Estonsko

Estonci se snaží jíst na Nový rok sedmkrát, aby si zajistili sílu a dostatek potravy v příštím roce.

 

 

10. Finsko

Jako se u nás lije olovo, ve Finsku se používá cín. Dle tvaru cínu se pak předpovídá, co se stane v novém roce.

 

11. Irsko

Svobodné ženy si na nový rok dávají pod polštář jmelí, aby si v příštím roce nalezly manžela

.

12. Japonsko

Lidé se převlékají do kostýmů dle zvěrokruhu (2017 je rokem kohouta) a navštěvují chrám, kde se zvoní 108 krát – což je šťastné číslo

 

13. Panama

Spalují se obrázky/fotky/podobizny slavných lidí. Smysl je ten, že slavné postavy - zvané „mu-ecos“ představují starý rok a tím, že se spálí, otevírají začátek něčemu novému.

 

14. Peru

Obyvatelé provincie Chumbivilcas v Peru slaví festival Takanakuy. Festival probíhá 25. prosince - zahrnuje nejen tanec, ale hlavně rvačky. Lidé tak mají možnost si vyřídit staré záležitosti, aby začali nový rok s čistým štítem :-)))

 

15. Filipíny

Na Filipínách se považuje za přivolávání štěstí, když na Nový rok jedí kulaté potraviny. Důvod je ten, že kulatý tvar reprezentuje mince; takže čím víc kulatého sníte, tím více peněz v příštím roce budete mít... Další zvyk je na Nový rok skákat - to platí především pro děti, aby v příštím roce hodně vyrostly.

 

 

 

16. Rumunsko

Podle 2 000 let staré tradice se mladý muž obleče do kostýmu medvěda a tančí, aby zahnal zlé duchy.

 

17. Skotsko

V Hogmanay točí lidé kolem hlavy zapálenou koulí, neboť oheň přináší slunce a očištění v novém roce. Skotové také věří, že první člověk, který překročí práh domu, přináší štěstí. Vysoký, tmavý muž nosí nejvíce štěstí, muž zrzavý či blond a ženy nosí štěstí méně. První člověk by také měl do domu přinést whisky a chléb.

 

18. Srbsko

V Bělehradě je východo-ortodoxní tradice, že kněz hodí do ledového Dunaje krucifix. Ten, kdo poté krucifix najde, bude požehnán silným zdravím po celý rok.

 

19. Španělsko

O půlnoci se musí sníst jedna kulička vína za každý úder zvonu. Každá kulička symbolizuje jeden měsíc v následujícím roce.

 

20. USA

Nejvíce univerzální tradice - o půlnoci někoho políbit. Může to být velmi pěkný zážitek, pokud máte vedle sebe drahou polovičku. Nebo taky právě ne…

 

 

AŤ BUDETE SLAVIT JAKKOLIV - UŽIJTE SI.

JEN POZOR, AŤ OSLAVY VE ZDRAVÍ PŘEŽIJETE...

 

VÍTEJTE V ROCE KOHOUTA!

 

 

GRETA

 

 

 

 

 

 

Komentáře (4)add feed
Co na sebe na oslavu nového roku? : opas
Tak nejlíp snad na sebe nějakou super babu, popřípadě chlapa, podle vkusu každého soudruha, ne?

Já si nevezmu nic, sice hlásím že ze špitálu už mě vykopli po hromadě infuzí, ale ksicht mám furt napůl mimo provoz a v neplánovaných okamžicích mi i ta slina koutkem vyteče. Tím se stávám pro společenské akce zcela nepoužitelným.

Ostatním tedy přeji veselého silvestra s tím, co si vezmou na sebe smilies/grin.gif
prosinec 31, 2016 17:55
... : Bara
V Holandsku jsem nic podobneho neslysela, tim myslim neco typickeho pro tuto zem, snad od vseho kousek, cocka pro penize, stripek pro stesti, atd.....
Ale na Silvestra memuzou chybet na stole Oliebollen, to jsou takove pevnejsi koblihy smazene v oleji, plne rozinek a sukade, pocukrovane. Tak jako kapri v kadich na kazdem rohu v Cechach, tak tady zase kramky s oliebollen. Ale domaci jsou lepsi! No, a k tomu se popiji sampanske....
Take vam preji hezkeho Silvestra, ale priznam se, jsem rada, ze v pondeli zacne obycejny den!!
prosinec 31, 2016 19:41
Už se vidím : Zdena
jak mě někdo rozbaluje z mých stahovacích bombarďáků, tak to se řežu smíchy smilies/cheesy.gif
leden 01, 2017 12:09
... : doktor
Vše nejlepší v novém roce 2017 nám všem !!!!!!!!Bublinky a jednohubky a pusa .Rachejtle raději ne,nedělá to dobře pejskům.Tak ať je ten rok šťasný!Zda veselý ,to se uvidí.Ahoj.
leden 02, 2017 13:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]