O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PTAČÍ HOROSKOP * 22. ZÁŘÍ - 22. ŘÍJNA PDF Tisk E-mail
Neděle, 25 září 2011

A máme tu dalšího ptáka - tentokrát je to ten nejmenší na světě, zvaný také "létající drahokam". Představte si, že s výjimkou hmyzu mají kolibříci nejrychlejší metabolismus ze všech živočišných druhů. Důvodem je zejména velmi rychlý a pro tělo značně vytížující tlukot křídel.

 Za minutu jeho srdíčko vykoná až 1260 tepů! A ještě jedno: jako jediní zástupci ptačí říše dokážou létat pozpátku... Ale teď už horoskop:

 

 

 

 K O L I B R Í K

od 23. septembra do 22. oktober 

 

 

  

 

     Tento malý, farbistý vták symbolizuje vďačnosť, šťastie a životný úspech. Je stotožňovaný s bohyňou lásky, vďaka čomu dávno predtým zohrával významnú úlohu v milostných čaroch. Jeho drobné kosti slúžili ako amulet, prinášajúci vzájomnú lásku a vernosť.

 

      Zo spôsobu jeho letu v deň svatby veštili novomanželom ich budúci osud. Mesiac kolibríka bol považovaný za jediný mesiac, vhodný k uzatváraniu manželstiev a osoby narodené v jeho znamení sa tešili povesti dokonalých životných partnerov, ako tí, ktorí sa dokážu postarať o teplo domova a vnášajú do manželstva lásku a radosť.

 

      Človek - kolibrík je srdečný a úprimný. Má láskavú povahu. Je mu cudzia zloba a egoizmus. Jeho pozitívny postoj k životu mu zabezpečí množstvo priateľov.

 

 

 

     Miluje komfort, dobré jedlo, pekné šaty a veselú spoločnosť. Snaží sa uniknúť ťažkej práci. Nestará sa o zajtrajšok, žije pre dnešok a jeho príjemnosti.


věřte - nevěřte, milé kudlanky ...

zaslal SIDON

 

 

Komentáře (6)add feed
Kolibriky, ty ja rad : Mikin
Kdyz jsem videl po svem prichodu do Kanady v Alberte prvniho, povazoval jsem ho za nejaky druh cmelaka....
Mame tady krasnou legendu, poveru, konspiracni teorii.... ktera je zalozena na tom, ze nikdo nevidi kolibriky tahnout na podzim na jih.
A proto tahle "urban legend" tvrdi, ze kolibrici tahnou na jih na hrbetech jinych ptaku, nejcasteji Kanadskych hus.
Ale ornitologove ani husy o tom nic nevi.....
září 26, 2011 05:42
Podle nadpisu komentáře jsem čekala, že to bude pokračovat následovně: : d@niela
Kolibriky, ty ja rad - na smetaně, s houskovým knedlíkem...


smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 26, 2011 15:19
Hm,, : Ivča
tak kolibřík? Škoda že ten metabolismus nemám tak rychlý...asi budu muset zrychlit mávání končetinami, sákryš... smilies/wink.gif
září 26, 2011 17:57
Kolibrici jsou nadherna stvorenicka : Alena P-H
u nas doma, teda v Kalifornii jsme jim zmenili i migracni zvyky. Nasi "domaci" kolibricci prestali migrovat protoze maji krmitka(teda spis napojitka) vsude kolem, lide jim nabizeji cukrovou vodicku i pres zimu a tak tu zustavaji. Byla jsem prekvapena, kdyz jsem to videla v jednom prirodopisnem programu. Faktem je, ze jenom my mame tech krmitek 5 a sousedi snad jeste vic. A tak je to vsude naokolo.yxg Takze to dava smysl. Ale stejne, kdyz je tu zima a prsi a clovek vidi ta malinkata stvorenicka nekde volne v prirode je to neuveritelne, co vsechno umi zvladnout. A pak ze ledske telo je dokonale. Kolibrici je lepsi.
září 26, 2011 19:23
kazde tělo : Manul
je relativně dokonale k tomu, co potřebuje (když jsem byla těhotná, obdivovala jsem zastaralý model "klokan" - krátké těhotenství a velmi malé mládě)
Mikine, nejsem nějak zkušený ornitolog, ale myslím, že spousta ptáků táhne, aniž by si toho někdo všiml - aspoň jsem si nevšimla, že by se pěnice, rákosníci, budníčci, lejsci, kukačky a pod. někde houfovali.
A nakonec se ještě přiznám, že na mě spíš sedí ta stará dobrá váha než kolibřík. Snad kromě toho, že se nestarám o zítřek, tj. neumím plánovat a nevidím za roh. Ani v tomto přízpěvku není žádné velké pozitivum...
září 26, 2011 20:56
... : Olina
Bydlim na severu Fl , pry tu jsou taky, vidam, ze lidi maji krmitka, ale popravde za tech dvanact let jsem jeste ani jednoho v mem okoli nevidela. Skoda, je to nadhera. Kdyz jsme byli na Kostarice, tak v jednom parku jsme je krmili, tu rychlost letu je nadhera pozorovat, vydrzeli jsme u nich snad pres hodinu, bylo tam nespocet druhu tehle krasavcu. Drzela jsem krmitko v zubech a oni letali tesne kolem oci, no proste zazitek na ktery asi opravdu do konce zivota nezapomenu.
září 27, 2011 02:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]