O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ABSURDNÍ ZÁKONY PDF Tisk E-mail
Středa, 30 březen 2011

To, že u nás zákony jsou občas jak v absurdistánu, to víme asi všichni. Ale nejsme v tom sami, přátelé... Například v té úžasné Americe mají taky pěknou sbírku zákonů, které vypadají, jako když byly schvalovány buď pozdě večer na Silvestra, nebo na apríla... Je jich úžasně moc a nechápu, proč si je tam stále ještě uchovávají v platnosti. Asi z piety - vždyť všechno, co je starší než padesát let, je tam vlastně starožitnost... :-) No, tak se pobavte...

 

 

 

Nicholas County: Sex se zvířetem, které má více než 18 kg, je zakázaný.  *  Pískání pod vodou je zakázáno.

Zákony státu Wisconsin: Legislativa tohoto státu koncem 70. let schválila zákon, dle něhož ženy po 21 letech nemusí oznamovat, kolik jim je let. V případech, kdy zjištění věku požaduje zákon, může žena odpovědět například „více než dvacet".   *  Občané města mají zakázáno vraždit své nepřátele.

 Connorsville: Muž nesmí střílet z pistole, pokud má zrovna jeho žena orgasmus.  *  V tomto státě se můžete legálně oženit se svým domem. * Jedete-li v tomto státě po třetí hodině ranní autem, musíte každou míli vystřelit k nebi světlici.

 

 

 

 

 Kenosna: Muž nesmí být na veřejnosti vzrušený.

Newcastle: Sex u mrazáků s masem v obchodních domech je zakázaný.

 Zákony státu Tennessee: Je zakázáno řídit auto v momentu, kdy spíte.

Zákony státu Jižní Dakota: Pokud je na Vašem pozemku více než pět původních obyvatel Ameriky, můžete je zastřelit. * Sioux Falls: Všechny hotely musejí být dvoulůžkové., mezi postelemi musí být mezera alespoň 60 centrimetrů a navíc je zakázán sex! * S koněm můžete do Fountain Inn až poté, co mu oblíknete kalhoty.

 

 

 

 

Memphis:  Chytání ryb lasem je nelegální.  *  V jednom domě smí bydlet maximálně osm žen, neboť větší počet by připomínal nevěstinec.

Newport: Šimrání ženy prachovkou od jejího krku níže je zakázáno. 

Bremerton: Louskání oříšků na ulici je zakázáno.

V Texasu můžou mít kuřata legální sex s člověkem, opačně to ale nefunguje.

 

 

 

Zákony státu Utah:  Jakmile je muž se svojí ženou, je zároveň odpovědný za všechny trestné činy, které manželka spáchá. *  Ptáci mají ve vzduchu přednost před letadly. *  Jakmile v tomto státě člověk dosáhne 50 let, může se vdát/oženit se svou sestřenicí/bratrancem.

Salt Lake City:  Chození po ulici s papírovým pytlíkem, ve kterém jsou housle, je zakázáno.  

Trout Creek: Lékárnící nesmějí prodávat střelný prach na léčení bolesti hlavy.  * Je zakázán prodej alkoholu, který obsahuje více než 3,2 % alkoholu.

Seattle: Do autobusu je zakázáno nosit akvárium, neboť šplouchání vody může vyrušovat ostatní pasažéry.

 

 

Komentáře (22)add feed
jo jo : není třeba chodit daleko
No a v Itálii si každá oblast může dávat svoje vlastní zákony platné v ní, a vláda to toleruje. Jelikož mám na mysli věci se vztahem k turismu a pokud máte smůlu, opravdu vás za porušení skásnou, tak je dobré se před dovolenou pobrouzdat netem. Týká se to už vesele severovýchodu, kde je spousta letovisek. Nepovím už přesně, ale někde se nesmíte večer s partnerem líbat, jinde žvýkat, a nejblbější snad je že zas jinde si nesmíte stavět hrady z písku a..podržte se: věšet mokré ručníky na balkon. Protože tyto absurdní zákony byly vyprodukovány za účelem nafouknutí městských pokladniček, tak se nedivme, že jsou absurdní a že jejich dodržování se hlídá a trestá peněžní pokutou. To je jediný účel.
březen 30, 2011 22:40
Copak zákony, : strejda
to mají přece i Francouzi takovou pikantérii, že ženy nesmějí chodit v kalhotech od roku já nevím od kdy.
Daleko horší, až úsměvné a s poklepáním si na hlavu, jsou však návody a upozornění spotřebitelů při koupi jakékoli blbosti. Přitom normálě uvažující člověk, půjdu ještě dál a řeknu rovnou, že český člověk, by nikdy neudělal takovou blbost, před kterou je varován letáčkem ve výrobku.
Cokoliv blbého si vymyslíte, to tam jistě najdete. A je to prý jen z důvodu vyčůranosti Amíků, aby se firmy vyvarovaly žalob.
Důrazně Vás varuji, abyste nezapínali třeba takový fén ve vaně a také pod vodou. A myslím to smrtelně vážně...
Neuposlechnete-li našeho varování, také se nic nestane. Kde není žalobce, není ani soudce.
smilies/grin.gif
březen 31, 2011 00:34
Absurdnbí zákony... a což teprve absurdní soudní rozhodnutí... : Myška
Na to jsme tu, v ČR, specialisti... Bohužel.
březen 31, 2011 07:53
Chyba - : Myška
absurdnbí rovná se absurdní smilies/wink.gif.
březen 31, 2011 07:53
No nazdar bazar s tou severní Itálií : wendy
tam letos směřujeme s malušenkou na dovolenou. Pokud se nebudou smět stavět hrady z písku, jedem domů...kdo to proboha vymýšlí ??! a ručníkům NE na balkony...
smilies/wink.gif
březen 31, 2011 09:28
Absurdistán? : NČ
Jak jinak nazvat stát, ve kerym je člověk trestanej za ochranu svýho života či majetku?
A nějakej pravdoláskovej blábol vo tom, že život hajzla je nejvyšší hovnotou? Bla bla bla.
Pro mě ne! Mně jsou daleko bližší i mý kýble na zalejvání, než zlodějskej šmejd.
Vždyť von, ten podřadnej dobytek, když si svýho života tak cení, nemusí krást.
březen 31, 2011 10:33
... : bb2
Ano. Jsem ráda, že ho prezident omilostnil, ale to je spravedlnost lidská a jeden lidský osud, stále je tu stát, který není schopen ochránit svého občana, slušného poctivce, před nebezpečím, a navíc mu znemožní se chránit sám!

Po sametu, v džungli 90.let jsem měla trochu obavy, kam se to zvrhne. Že dopadneme jako v americkém krimi filmu, kde si svůj pozemek, dům každý chrání nabitou puškou. Že se mi zaběhne pes na pozemek souseda, se kterým se nemusíme a on mi "plným právem" zastřelí psa a prostřelí nohu...Naštěstí se nestalo, ale že dojdeme k opačnému extrému, kdy oběť - pána, o kterém je řeč poslední měsíce, považuju za oběď - oběď je trestána, oběť má vydání, oběď se stresuje možnými následky!! a hajzl zlodějská ještě požadoval náhradu škody na střelbou poškozeném autě.
Neviděli jste reportáž Klímy, Kroupy na Primě v tom jejich staronovém pořadu? Nevlastní otec zloděje požadoval "papouchy" za případné informace, když neuspěl, vyhrožoval, že Klímu, kterému od začátku suverénně tykal, příště vezme lopatou po hlavě.
A tuhle lůzu stát chrání, zatímco oběď ve vězení uklízí a přesazuje stromky, aby se z toho úplně nezbláznila, živnost mu stojí a manželka se kácí pod tíhou finančních starostí...Hrůza hanba.
březen 31, 2011 13:24
... : bb2
Když jsme byli malí, měli jsme nakázáno nelézt do zahrad a sadů na ovoce, pokud nám není dovoleno, a to bylo většinou až po hlavní sklizni, na paběrky.
Když jsme lezli po meruních a třešních, měli jsme dvě obavy: 1. aby nás nechytil hlídač, majitel apod., protože bychom dostali pořádnej vix a nikdo by se tomu nedivil, 2. aby se to pak případně nedozvěděli rodiče - máma by byla pohoršená tím, že jsem jim způsobila tááákovou ostudu, a táta by byl zachmuřený a zklamaný, že "jsme si, maminko, vychovali zlodějku".

Dnes by zřejmě mohli vymoci tučné odškodné za modřiny na mém zadku.
březen 31, 2011 13:26
Také jsem nemyslela, že to dopracujeme do stavu, kdy má pachatel větší práva než oběť. Veškeré zákony, a hlavně výklady soudů : Myška
nahrávají zločincům. Slušný člověk nemá možnost obrany a dovolání, aniž by za to pykal.

Já jako děcko ani "na pajtl" nechodila. Ovoce jsme měli dost na naší zahradě, a protože ani mně by se nelíbilo, kdyby nám někdo lezl na třešně/jahody/meruňky/jablka/doranče/ořechy, neměla jsem potřebu to dělat jiným.


březen 31, 2011 14:20
ehm : bb2
no...co říct
snad že mne omlouvá, že jsem to psala před oběďěm smilies/smiley.gif
březen 31, 2011 16:50
Myško, : bb2
já sama taky ne, ale ovoce natrhané v partě v sadu chutnalo jinak, než na zahradě doma:-) stejně tak třešně od silnice...stokrát mohli naši říkat, ať si natrháme doma, že u silnice to není zdravé.
březen 31, 2011 16:53
Na třešně : Ivča
jsem chodila, protože bylo děsný vzrůšo , jestli nás prožene hlídač nebo to bude nuda a on bude doma...Samozřejmé ovšem bylo nelámat větve. Později, když už mě honičky nebavily a měla jsem chuť na třešně, toho jistého hlídače jsem poprosila, jestli si můžu pár třešní utrhnout.. Pomohl mi na strom a ještě doporučil ,ať vezmu mamince na buchty. Seděla jsem na stromě, plivala pecky dolů a bavila se tím ,jak hlídač prohání sousedovy kluky. Protože už to byl starý pán, honil už je v té době po tom sadu na prastaré motorce- kozidechu. Prostě bžunda... smilies/grin.gif
březen 31, 2011 19:52
No jo, vždyť já vám ty radosti dětství neberu, napsala jsem jen, jak to mám, měla jsem, já. : Myška
Moji vrstevníci taky šmejdili na cizím. Jenže když máte trhat třešně ma vlastní zahradě, a nebaví vás to, těžko se budete vrhat na cizí. Prostě neměla jsem tu potřebu.
duben 01, 2011 07:36
bb, ten pořad s Klímou, o kterém píšeš, jsem taky viděla : wendy
jo, je to všechno síla a já Baštu chápu a přeju mi milost. Pomáhači a chrániči nás neochrání a sami se vystavujeme nebezpečí, že když pachateli ublížíme, půjdme sedět.

Ono to je dvousečné - je to nyní nastavené tak, aby se to nedalo zneužívat. Protože když mi někdo pije krev, připravím se na něj a zmlátím ho někde beze svědků a pak operuji nutnou sebeobranou. Ale - zvenku, pro lidi, to prostě vypadá jako nadržování všem loupeživým hajzlům. Tak to je. Ovšem kvalifikovala bych to jako zabití, ne jako vraždu, je to nepřipravené, v afektu, v pochopitelném rozrušení.

Závěrem bych podotkla, že kdyby zlodějíčkové byli doma, pili pivo a koukali na televizi, tak se jim pravděpodobně nic zlého nestane. Když jdou páchat, měly by všechny zlé důsledky, které si touto činností přivodí, padat na jejich hlavu.

Co o tom soudíš ?
smilies/wink.gif
duben 01, 2011 13:38
PS.: : wendy
dobrá rada - pokud to je možné, zloděje či jiného násilníka poškoďte jen zepřešdu, abyste mohli argumentovat tím,že útok trval nebo bezprostředně a stále hrozil...na hrubý pytek hrubá záplata.
smilies/wink.gif
duben 01, 2011 13:40
s tímhle máš bíbí pravdu. : alíček puntíček
jako děti jsme chodili krást ovoce k různým sousedům, spolu s dětmi těch sousedů, jímž stromy patřily a my jsme si normálně mohli vzít ovoce, kolik jsme chtěli. Ale nebylo to ono. Muselo se přelézt přes plot - přestože byla otevřená vrátka a tajně pod rouškou tmy to ovoce natrhat, či sházet na zem. K nám se chodilo na hrušky. Bylo to děsný vzrůšo, jednou, když jsem se kradla do NAŠÍ ZAHRÁDKY NA NAŠE HRUŠKY!!!, kterých jsem mhla mít kdykoli, kolik jsem chtěla - tak jsem se napíchla na NÁŠ PLOT!!! Bylo devět večer a já se vykradla ven tak, že jsem prolezla okýnkem ze záchoda do prádelny a odtud na dvorek a přes ten plot. Babička mě pak vezla trmvají do Ústí na pohotovost a velmi sprostě mi přitom nadávala, čímž pohoršovala cestující. Takový nervy prostě v prodejnách ovoce-zelenina nezažiješ.
duben 03, 2011 19:18
... : Mikin
Ja nekde cetl o zakonu jakehosi statu americkeho stredozapadu, podle ktereho je na indiany povoleno strilet pouze z kryteho vozu.
Dnes naprosty nesmysl, ale v dobe osidlovani zapadu nejspis rozumne opatreni, umoznujici prvnim osadnikum branit sve rodiny, ale zaroven jim zabranujici v nesmyslnem vrazdeni.
Jina doba, jiny mrav. Na podobne zakony se vetsinou uplne zapomene, jejich dodrzovani obvykle nikdo nevyzaduje a kdyz je nekdo po letech vyhrabe, jsou casto k smichu.
Lidi si nekdy neuvedomuji, ze se casto ani nejedna o zakony jak je chapeme my, ale o mistni narizeni. Treba v pripade toho kone v kalhotech se jedna zcela jasne o narizeni ktere vydal manager mistniho hotelu a pravdepodobne i o zert.

duben 03, 2011 20:59
wendy, : bb2
souhlasím, je to přesně tak. Jsme lidi, máme nějaká pravidla a dospělý člověk mj.musí nést důsledky svých činů. Podle mne i míra schopnosti rozlišovat a oddělovat dobro od zla a vymožitelnost nápravy zla může být jedním ze znaků zdravé (nechci říct vyspělé) společnosti.

Je to jak říkáš, když půjdu krást, musím počítat s tím, že si roztrhnu gatě na plotě, zlomím kotník na zdi, až mě bude majitelův pes nahánět, že mě majitel chytí a zmydlí do modra. To všechno je podle mě v pořádku. A ne, že já, zloděj, zažaluji majitele o náhradu škody a odčinění psychické újmy způsobené mi štěkotem psa...načež okradený půjde za trest, že byl na mě tak zlej, bručet...
duben 04, 2011 23:30
ok, díky za reakci bb : wendy
je to o tom, že zákon ne vždy kopíruje spravedlnost...
smilies/wink.gif smilies/undecided.gif
*******************
duben 05, 2011 10:29
nojo, bb, když ale Nejvyšší soud si to myslí obráceně, soudci jsou prakticky neodvolatelní : toulavej
a naše zákony si může každý soudce vyložit minimálně pěti různými způsoby a je jen otázka náhody, na kterého soudce natrefíš - jestli je to hlupák nebo se řídí selským rozumem, tedy přirozenou moudrostí . . .
Zrovna včera jsem četl, jak jeden chudák se soudil 18 let!!!
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=696182

duben 06, 2011 16:39
Přesně tak : wendy
pak se nedivme, že soudy jsou přetížené, když se neodvolatelní se vším tak crcaj !
smilies/wink.gif
duben 07, 2011 07:11
Včera jsem zase koukala ,na Jílkovou : wendy
závěr - bránit se prostě nedoporučuje....
smilies/sad.gif
duben 08, 2011 08:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]