O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÁHY, VÁŽKY - HOROSKOP RO VÁS PDF Tisk E-mail
Pondělí, 26 říjen 2009
Přejít na obsah
VÁHY, VÁŽKY - HOROSKOP RO VÁS
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

    Instinkt pro zachování duševního zdraví udržuje většinu lidí ve znamení Vah duševně zdravých a tělesně fit. Největší hrozba jejich zdraví je určitý druh přehánění. Jedení sladkostí může způsobit obezitu, žaludeční potíže a trudovitost. Nadměrné užívání alkoholu může vést k vážnému poškození ledvin a močového měchýře, jež má za následek prudké bolesti hlavy, které se intenzitou vyrovnají migréně. Propadnutí depresím může vést ke svědění kůže a dokonce akné. Citlivou částí jejich těla je hrudník a někdy mají problémy s nohama a zažívací potíže, i když ty nejsou tak časté. Mnohé Váhy si stěžují na žaludeční vředy ani ne tak z nadměrných starostí jako z nešetrného zacházení se zažívacím traktem a z citové rozkolísanosti. Pokud se však Váhy příliš nehoní a nezapomínají na nezbytný odpočinek, vcelku jsou zdravější než většina lidí.

 

     Váhy děsí jakékoliv stopy předsudků, nespravedlivého obvinění i slepé víry. Pátrají totiž po skutečné pravdě, přesné rovnováze, která dává správnou odpověď po zvážení všech možností. To je samozřejmě obdivuhodný rys, ale všechno to zvažování může dohnat pozitivně smýšlející osobu k šílenství a samotné Váhy do stavu trvalé nerozhodnosti. Dokonce i Váhy s velkým sebeovládáním činí nerady okamžitá rozhodnutí, aniž by vzaly v úvahu všechny alternativy. Tato antipatie k přijímání rozhodnutí se může stát vážnou překážkou pro ty, u nichž při narození působí negativní vlivy planet. Někteří se nemohou rozhodnout, kterou botu si mají ráno nazout první, natož kterou nohou vstát z postele. Dokonce i průměrný jedinec narozený ve Vahách, bude říkat: "Když udělám tohle, stane se to a to. Na druhé straně ale.... Co když...." ( což je jedna z jeho nejoblíbenějších frází), "Když udělám tamto, pak by se mohlo stát to a to..." Tak mohou Váhy létat bláznivě nahoru a dolů jako houpačka. Netrpělivost je jedna z vlastností, kterou Váhy nemohou snést. Přelétaví, zbrklí, impulzivní lidé, kteří se nezastaví, aby posoudili následky, je znervózňují.

 

     Velmi málo lidí ve znamení Vah jsou excentrici, kteří se rádi předvádějí. Většina z nich je spořádaná a vyrovnaná jako lán pšenice, jejíž stébla se půvabně kývou ve větru. Váhy si raději dají na čas, aby bylo všechno v pořádku, než aby začaly špatně a musely všechno opakovat. Nesnášejí přehánění a odpuzují je trapné projevy hněvu či vášně, i když se občas mohou dopustit stejného přestupku, pokud je někdo dožene do extrému. Většina Vah má fantastickou schopnost soustředit se a přemýšlet o komplikovaných věcech. Rodí se s láskou ke knihám a takovým respektem k tištěnému slovu, že mnoho z nich odsuzuje paperbacky. Mají pocit, že bez tvrdých desek a typické vůně to není opravdová kniha. Téměř určitě najdete v domě všech Vah rozsáhlou knihovnu. Ať tito lidé působí jakýmkoliv dojmem podle toho, jak sudička zrovna zhoupne váhy, jsou to jemní, něžní milovníci všeho dobrého a čistého a krásného. Srdcem jsou umělci, kteří na večírcích a kulturních událostech rádi šíří Venušiny barvy bledě modré a dalších pastelových odstínů. Tlumené světlo, konejšivá hudba, zajímavá konverzace, dobré jídlo a vybraná vína je inspirují. Jejich mysl má jiskřivost diamantu a hladkost opálu.

 

     Abyste porozuměli tomuto znamení, musíte vyluštit hádanku vah: na jedné straně je navršeno zlaté říjnové listí charakterizující řízné podzimní počasí - a na druhé straně jsou svazečky nebesky modrých fialek vykoupaných ve svěží vůni aprílového deště. Když se váhy zhoupnou, radostný optimismus se promění v tichou paniku zatíženou osamělostí a depresí. Když se vyrovnají, vznikne dokonalá harmonie mezi jiskřivým intelektem a vlídným a chápavým srdcem.

 

     Tajemství Vah spočívá v ročních obdobích. Zima je pro ně příliš studená. Léto je příliš horké. Musí je proto smíchat s dokonalostí podzimu a jara...

 

 

 

 

Komentáře (73)add feed
pozdě, ale přece : Iris
Díky za hezký článeček o nás,váhách.
Přísahám - svlékla jsem si tu před chvilkou gatě a našla si dolíčky na kolenou.Jsou tam !! Nevěděla jsem o nich, nevšímala si jich. Jsem šťastná, že odpovídám normě, jupíí.

A zlaté říjnové listí v řízném podzimním počasí spolu se svazečky modrých fialek vykoupaných ve vůni aprílového deště - obojí mne přivádí do vytržení.Ještě dosud žádná charakteristika mého znamení mne takto neoslovila. Díky autorům článku.
říjen 26, 2009 19:56
Ježíš ...já byla deset let vdaná za Váhu (JUDr.Peroutka) : alena Bodka
a ďolíčků na kolenou jsem si teda nevšimla.Ale jinak jsem ho milovala, právě pro smysl pro spravedlnost a fair play. Fakt je, že podpásovky jsem se od něj nedočkala a nevěry taky ne. No, já byla o sedmnáct let mladší než on - takže nebylo co řešit.Jo a na sladký byl děsně. Kvůli němu jsem skoro denně pekla. Ale pekla jsem ráda. S tím gurmánstvím - no nevím - on se nejlíp najedl polívkou - třeba bramboračkou, hrachovkou, gulášovkou - a k tomu nějakou buchtu, nebo štrůdl.Byl zábavnej a vtipnej, někdy sarkastickej - ale i já mám ostrý jazyk, takže jsem si nic líbit nenechala - což on nakonec ocenil. Před patnácti klety zemřel a je ho strašná škoda...a stýská se mi po něm.Podle všech horoskopů se býci k váhám hodí...je to pravda.
říjen 26, 2009 20:29
Mám je :) : Lidka
Na každém koleni smilies/wink.gif
To je snad poprvé, kdy na mě horoskop sedí smilies/smiley.gif
říjen 26, 2009 20:35
Tak to konečně vím : Michal
kdo jsem, proč jsem a co jsem. Poprvé na mne horoskop sedí, co sedí, přímo padnul.smilies/grin.gif

A pokud jde o tu lásku k jídlu, tedy vězte že jsem to já, kdo se tu rozplývá nad Mexickou kuchyní. A ještě bude, to není slib ale výhrůžka. Takže i to přehánění v hororskopu sedí. smilies/cheesy.gif
říjen 26, 2009 21:25
tady něco nehraje : Amálka
jsem ve znamení Lva a hle, celá jsem se našla ve Vahách...i ty dolíčky mám. Tak nevím.... smilies/smiley.gif
říjen 26, 2009 22:09
Aleno : Iris
a pak že nedovedeš o chlapovi napsat krásná slova, skoro jsi mne dojala.
On by Tě nepodvedl ani kdybys nebyla tak mladá, tomu věř. Tak hezkou vzpomínku panu doktorovi,ahoj. smilies/smiley.gif
říjen 26, 2009 22:39
Michale : Iris
Mexická kuchyně - fajn, těším se.
Ale máš dolíčky?
říjen 26, 2009 22:40
... : Bara
Dulek na leve tvari mam, na kolenou taky, jsem narozena v rijnu, ale jsem stir
říjen 26, 2009 22:45
Já vím že ne : alena Bodka
von byl ten jedinej spravedlivej, nikdy by neudělal nic, co by nebylo v souladu se zákonem, či vžitými pravidly. Kolikrát jsem si přála, aby mě chodil aspoň strašit - bývala s ním hrozná psina. Je ho škoda.
říjen 26, 2009 22:45
Báro, Amálko : Iris
jestli ty ďolíčky nakonec nemá každý, jen si jich nevšímá smilies/wink.gif
Báro, nemáš to také dnes ? Byla bys už třetí štír, který má zrovna dnes narozeniny (Inka, Daniela a Alena P-H)
říjen 26, 2009 22:51
Báro, Amálko : Iris
jestli ty ďolíčky nakonec nemá každý, jen si jich nevšímá smilies/wink.gif
Báro, nemáš to také dnes ? Byla bys už třetí štír, který má zrovna dnes narozeniny (Inka, Daniela a Alena P-H)
říjen 26, 2009 22:51
Aleno : Iris
už vidíš, jak funguje dvojklikající šilhavá dvojmyš ?
říjen 26, 2009 22:52
Vahy mame v rodine taky : Alena P-H
ale kolena jsem nekontrolovala. Uz se tesim na Stira, nemame zrovna nejlepsi jmeno.

A Alenko Tecko, on te nechodi strasit pac te ma rad. A to jak vidim, musel byt setsakra silna osobnost, kdyz na nej ty dodneska vzpominas a nedas dopustit. Ja verici nejsem, ale tak nejak si myslim, ze jsme a zustavame propojeni s temi, co odesli nekam jinam. Tedy do jinych dimenzi...jak to nevim a nikdo nevi - ale mam takovou nadeji. To je jediny jak by zivot daval nejaky smysl...
Nejsem na paranormal a takove ty divnosti, ale kdyz moje babicka umrela ja byla tisice a tisice kilaku daleko. A presne v den a hodinu jejiho skonu byla u mne - stala ve dverich a opakovala moje jmeno. To jsem byla jeste ucho a tak jsem si to nijak nebrala, proste se mi to zdalo. Az do doby, nez mi rodice rekli co se stalo. Ze babicka se rozloucila se vsemi a asi protoze ja tam nebyla tak pred tim nez umrela tak opakovala moje jmeno. A v ten samy den a hodinu ja to slysela. Takze nevim jak to vysvetlit a ani to nevysvetluju, proste se to stalo. Dava mi to pocit, ze existuje neco, co je mimo naseho chapani - kdovi co to je. Ale neni to neco hruzneho, naopak.

Prosim neberto to jako tmarstvi a "carodejnictvi". Jenom nevysvetlitelny zazitek.
říjen 26, 2009 23:18
nerberu : alena Bodka
já zažila něco podobnýho.Moje babička u nás byla přes vánoce a na Silvestra a na Nový rok. Na Nový rok odpoledne dávali v TV film s Jaroslavem Marvanem - totiž náš děda (babičkyx zemřelý muž) byl Marvanovi strašně podobnej. Kolem půlnoci jsem vlezla do vany - v bytě byly dvě malý děti, máma a babička a vana byla jediný místo, kde jsem měla trochu klid. Najednou na dveře od koupelny začala tlouct moje máma jak blázen a měla opravdovej hysterickej záchvat a ječela na mě, že měla strach, že jsem mrtvá. No, nic, šla jsem si lehnout - spali jsme následovně: Proti dveřím do bytu byly dveře do jednoho pokoje a hned za nimi byl gauč, kde normálně spala máma, tu noc tam spala babička. Máma tenkrát spala na mé válendě ve vedlejším pokoji a já spala na zemi na matracích. Děti měly svoje postýlky. Ráno u snídaně se mi máma omluvala a řekla mi, že se jí zdál sen, jak někdo zvoní, já se zvedla, šla jsem otevřít. Jelikož nikdo nešel, tak se šla podívat, co se děje a v otevřených dveřích do bytu stál náš děda a usmíval se - já jí prý řekla:"Podívej se, kdo k nám přišel.." Děda prošel okolo nás a šel do pokoje, kde tu noc spala babička. Máme se probudila a zjistila, že tam nejsem, tak dostala strach, že se mi něco stalo. Já jí říkám:"Hele, neblázni, celý odpoledne jsme mluvili o tom, jak byl ten Marvan podobnej dědovi - a teď se ti o tom zdálo" A víc jsme se o tom nebavili. Třetí den na to zemřela babička. Náhle. Takže se podobným příhodám zásadně nevychechtávám.
říjen 26, 2009 23:39
já nevím, co ty lidi proti těm štírům pořád mají, : alena Bodka
já co znám štíry, tak to jsou vysloveně okouzlující lidi a je na ně rozhodně větší spoleh než na ty zatracený blížence, u kterejch nevíte dne ani hodiny a když vám řeknou dobrou noc, tak se musíte jít podívat z okna, jestli není náhodou poledne. A když vám řeknou, že je něco bílý, tak vsaďte boty, že to bude zelený a oni vám ještě budou tvrdit, že oni nic takovýho/jakože je to bílý/ nikdy neřekli.
říjen 26, 2009 23:47
Iris : Michal
samozřejmě že dolíčky mám, bez nich se do Kudlanky nesmí. Proto je mají i Štírky i všechny ostatní. smilies/grin.gif Ale proti Aleně Bodce se musím silou ohradit. S jednou blíženkou žiju už třicetjedna let, a pořád ještě nevím proč si mne vzala. Že by to bylo protože se jako blíženka přetvařuje? To se mi nějak nezdá. Danielo prosím rozsuď to, ty nás znáš oba.
říjen 27, 2009 00:49
Nepřetvařuje : alena Bodka
naopak, pevně věří tomu co tvrdí - akorýátř že každou chvíli tvrdí něco jinýho - vím, co říkám, moje maminka byla blíženec
říjen 27, 2009 02:06
Kdyz se tak divam na tu uvodni ilustracni fotku pro vahy : Alena P-H
tak uz se tesim na tu stirovskou. Doufam, ze nebudeme ochuzeni a foto bude aspon tak zajimave jako to vahove smilies/grin.gif
říjen 27, 2009 06:31
Aleno : mia
štír bude taky krásný. když si vygůglíš /obrázky/ váhy, tak narazíš na stránku, odkud obrázek je. A je tam mnoho krásných kreseb na tělo.
říjen 27, 2009 07:10
... : mia
jinak se divím, že žádný z pánů na něco tak nádherného nezareagoval. smilies/smiley.gif
říjen 27, 2009 07:12
Já jsem se na článek podívala teprve teď : wendy
a mohu napsat toto : na průvodním prvním obrázku jsou velice krásná prsa, a vypadají pravá
smilies/wink.gif
říjen 27, 2009 07:39
jojo Wendy, : NČ
taky už sem to chtěl napsat. Ale semsi zaboha nemohl vzpomenout, jak se jim řiká slušně. Dííík.
říjen 27, 2009 09:31
Pravá? : NČ
no mně to připadá, že nejsou vobě pravý. Jen ta pravá. Ta druhá, bych řek, že bude spíš levá....
říjen 27, 2009 09:33
hm, tak dolíčky : bb2
na kolenou mám odjakživa a nic půvabného na nich neshledávám. Naštěstí jsou malinké, takže jsou vidět jen na stojících nohou a hodně zblízka. A na stojáka mi kolena zblízka nikdo neprohlíží, tak je to v poho:-)
Jinak jsem Střelec, ale ascendent ve Vahách, tak asi proto.
říjen 27, 2009 11:39
Já jsem býk, ascendent v raku : Alena Bodka
takže na ďolíčky nemám naději smilies/cry.gif to tetování taky vyhledávat nebudu, kdo ví, čeho bych se ještě dočkala. Podle číňanů jsem myš - asi proto tak miluju kočky. smilies/grin.gif No a moje máma byla blíženec a dle číˇnanů tygr. Bůhví, za co ji kdo potrestal, že se jí jako první narodilo dítě býk/krysa. Vona pořád tak toužila po útlé víle, která by solečensky vlála a oslňovala a místo toho měla puclíka, kterej akorát koukal, kde by co splivnul. Taky to chudák neměla lehký.
říjen 27, 2009 12:12
... : bb2
:-)) odříkaného největší krajíc!
říjen 27, 2009 12:14
Ha ha, Mia tu vznesla poznámku, : strejda
že nikdo z pánů tu nezmínil ta hezká prsa na obrázku. Alo jooo, oči se sice pokochaly, pusa by si také přišla na své, ale já, jako celek, abych se přiznal, jsem se zaměřil spíše na text a na ty dolíčky na kolenou. Ale vsadím boty, že ty dolíčky nemají s váhami vůbec, ale vůbec a pranic nic společného. Ty hvězdy, ty s námi cvičí... smilies/grin.gif
oprava: ty s některými z nás cvičí... smilies/grin.gif
říjen 27, 2009 13:18
Iris : Bara
Jsem az ve ctvrtek 29.rijna. Ja take nejsem tem typickej stir, joooo chyby mam.....Oni ti drivejsi stiri jsou pry hodnejsi, nez ti pozdejsi.

Lidi u nas je dneska krasne, slunecno, nefouka, 15 stupnu, vune spadaneho listi.... parada.
říjen 27, 2009 13:31
Báro : mia
tak i Tobě všechno nejlepší. Viděla jsem u Daniely fotku z jednoho srazu Kudlanek, kde jsi na fotce i Ty. A máš mé sympatie. Ale musím říct, že jsem si téměř všechny Kudlanky představovala trochu starší. Třeba Můra je jak holčička, vůbec nevypadá na mámu čtyř dětí. Slušelo Vám to tam všem.
říjen 27, 2009 14:45
Fotku jsem sice neviděl : NČ
ale přeju ti, Báro, krásný narozeniny a všecko jen to nejlepší.
říjen 27, 2009 14:48
Dekuji za prani, : Bara
no Mio vzdyt ja uz k tem starsim kudlankam patrim, tak ja to na sebe prozradim, ve ctvrtek budu mit na dorte uz 56 svicek, urcite to takhle zni lip jak 56 krizku na zadech, ze. Rekla bych, ze v nasem veku neni dulezite kolikate, ale ze je nam tolik na kolik se citime. Jedno je vsak jisty, strasne rychle to leti........
říjen 27, 2009 15:31
Chichi NČ : wendy
to byl takový vtip - na konkurzu se ptají blondýnky : A ta vaše prsa jsou pravá ? A blondcka a to : Ne, jen jedno, druhý je levý.

Taky se připojuju k přání Baro - tak to pozítří pěkně oslav ! Jsi ještě mladá holka, krátce po vojně. Moje mamka přestala slavit narozky až po osmdesátce...
smilies/wink.gif
říjen 27, 2009 19:26
Zkušené ženě v nejlepších letech, Báře, : strejda
také přeji vše nejlepší a hlavně zdraví. Já mám také malou Barborku. Za chvíli jí budou tři roky, heč... smilies/grin.gif
říjen 28, 2009 00:34
strejdo : mia
jo Tebe jsem u Daniely na fotce neviděla, ale Danielaa říkala, že jsi moc hezký člověk. smilies/smiley.gifPokud jsi takový jak sem i píšeš, tak si myslím, že jsi laskavý, máš rád svou rodinu, pohodář. A je dobře, že zas chodíš teď častěji na Kudlu.
říjen 28, 2009 09:54
... : Bara
Moje predstava o strejdovi je, ze je to chlap do nepohody.....
říjen 28, 2009 13:55
děvčata, : strejda
teď jsem si to přečetl a červenám se. Tak takhle ne. Ale děkuji Vám za Vaše zdání. Na chválu já fakt nejsem zvyklý. Jako byste neznaly chlapy. Jako by Vám tu Alenka nedělala školení. Každej je ješita ješitnej. I slovo "druhej" už jsem vynechal kvůli Alence, aby mne nemusela opravovat.

Tak Daniela...hmmm. Jen jedenkrát bych chtěl být muškou zlatou a jen tak si poletovat nad slezinou štěbetavých kudlanek a pozorovat, komu ukusují hlavičku. smilies/cheesy.gif
malá oprava: chlap do nepohody? - možná. Jak co, jak kdy. Ale který má strašně rád pohodu, klid a celkové příjemno.
říjen 29, 2009 00:08
Já nikoho neškolím : alena Bodka
každý si může myslet, co chce a každý má právo na svůj názor. I já!!!! Jsou na světě i muži, kteří to chápou a uznávají....ale někteří ne, že? A mají občas hloupé řeči - ale já s nimi cítím, neboť vím, že jsou opoždění ve vývoji.A že za to vlastně chudáci nemůžou. smilies/wink.gif
říjen 29, 2009 10:56
... : NČ
No tak todle se už dá nazvat nenávistí přímo chorobnou. Pro takovýdle pathologický případy je též charakteristická jejich neochvějná sebejistota a víra v to, že nenormální jsou všichni okolo.
Budiž jí to přáno. Když nic už jinýho nezbejvá, je útěcha milosrdná.
říjen 29, 2009 11:49
Alenko, ty naše chudinko malá, : strejda
Ty už jsi zase v práci, vid? A zase tam máš ubytované samé arogantní a protivné chlapy české národnosti, kteří Ti za podání klíče ani nepoděkují, viď?

Ten smajlík ve Tvém příspěvku na konci článku v 10:56 je úplně zbytečný. Já ti rozumím i bez něho.
Až se zase někdy budeš chtít o nás rozepsat, ušetři svá moudrá slova a hoď tam jen tohoto zeleného. Nic víc nepiš.



My už budeme vědět, o co jde. Tak ať Ti to tam uteče a ať z těch opožděných ve vývoji nemusíš zvracet. Tak pa, strejda.

říjen 29, 2009 12:31
nýče : alena Bodka
já nemluvila přímo o tobě, nechápu, z čeho tak soudíš....já tě přece neznám, tudíž tě nemůžu ani nenávidět....nepsala jsem konkrétně ani o strejdovi...nechápu, kde se ve vás bere ta vztahovačnost. Taky jsem nemluvila o všech okolo, jen o těch, kteří se jako opoždění projevují. Heleďte, to vám maminka nikdy neříkala, že se má zdravit a když něco chcete říct prosím a když to dostanete říct děkuji? Pánové na celém světě - krom mé vlasti to vědí a považují to za samozřejmost....nechápu, proč ne vy?
říjen 29, 2009 12:49
Alenko, dobrý den. : strejda
S Pepou jsme se ozvali proto, že oba máme gule. Jak logické...
Ty děláš jednu chybu, že nespecifikuješ, víš?
říjen 29, 2009 12:56
Jinak - je mi líto, : alena Bodka
ale třeba, vycházím-li z obchodu, měl by vcházející počkat až vyjdu a pak teprve vstoupit - pokud je to žena, tak to bez problémů udělá. Pokud je to muž a nevkopne vás dovnitř a následně na vás nehodí dveře, je to obvykle cizinec. Čech takovéhle blbosti nedělá. Také zásadně nepouští postižené osoby na místo pro invalidy, pokud je obsadil, buď dělá, že je neviditelný, nebo si čte. Sednout pouští ženy, školní mládež, pánové do třicítky a babičky nad hrobem. To je můj osobní sociologický průzkum...s tímto se setkávám denně. Pokud pána slušně poprosíte - a já to jinak nedělám -buď dělá, že neslyší - nebo se rozhlédne, není-li někde jinde ve voze volné místo a pošle vás tam.Samozřemě, ne všichni muži jsou takoví - ale u nás - mám na mysli Čechy a Moravu, se jich jaksi urodilo hodně a nelze je přehlédnout. Podle vaší žlučovité reakce soudím, že se mezi ně počítáte a cítíte se dotčeni - pak vám nezbývá nic jiného, než na sobě zapracovat. Mně jste zatím nepřesvědčili. Jinak já si skutečně můžu myslet co chci a mít na cokoli svůj názor - pokud tím nepřekračuji zákon....a to nepřekračuji.
říjen 29, 2009 13:04
Strycu, já dokonce myslim, že vona špecifykovala : NČ
A já bych za žádnou cenu nechtěl mít ani mrť společnou s tim, kerej v jejím voku je tim chápavym a uznalym: "Jsou na světě i muži, kteří to chápou a uznávají...".
Takže se hrdě hlásim do tý, nesporně sympatyčtější, většiny těch nechápajících a vopožděnejch ve vývoji, a je mi poctou, bejt od ní takhle hodnocenej.
říjen 29, 2009 13:12
A co jiného si mám myslet o člověku : alena Bodka
který nezvládne věc, kterou běžně zvládá tříletá hočička?
říjen 29, 2009 13:13
No dyť to řikám : NČ
.
říjen 29, 2009 13:18
Já už také nemám slov. Už jsem vyházel na zeď všechny perly i všechen hrách dal sviním. I kdybych to udělal obráceně, je to stejné a prd platné. : strejda
Jdu vařit, aby mne má polovička zítra aspoň za něco pochválila, když ta láska prochází tím oním. Vždyť MY, ješitní a vztahovační chlapi, duší děti, zvláště po té šedesátce, chceme být občas i chváleni a hlazeni. Nic víc, nic míň.

říjen 29, 2009 13:31
a ty "Gule?" : alena Bodka
to vy je fakt používáte k myšlení.....já myslela, že je to žert, nebo hloupá pověra....
říjen 29, 2009 13:33
tak abyste věděli, : alena Bodka
tak kolem jedné sem přišla tříletá holčička, kterou tu hlídá její babička, naše kuchařka, neboť maminka té holčičky musela k lékaři. Ta malá sešla dolů do recepce, pozdravila a poprosila o tužku a papír, aby si mohla kreslit. Když jsem jí to dala, tak poděkovala. Teď sedí a kreslí si. T.j. nelítá, neřve, nestřílí a nesnaží se zlikvidovat zařízení hotelu. A nepobuřuje ji, že po ní někdo chce, aby se chovala slušně. Ona to považuje za přirozené. Já jsem dva kluky vychovala a moc dobře vím, co to bylo za šichtu je udržet aspoň chvilku v klidu. Pokud se pánové chováte jak dobytek a ještě jste na to hrdí, pak nemám, co bych dodala.
říjen 29, 2009 14:16
:-)))))))))))))))))))))))))) : NČ
.
říjen 29, 2009 14:29
Když jsem uvařil své milované ženě chutný dlabanec, vrátil jsem se na Kudlanku, : strejda
abych si přečetl, jakpak je dnes u koho doma. Ale co vidím? Alenka Té tu stále srší oheň a síru a za příklad nám, chlapům, dává tříletou holčičku... Soustředil jsem se, zapnul jsem neviditelné paprsky a nahlédl jsem do její nevelké hemisféry. Když jsem ji konečně našel, žasl jsem nad tím, co jsem spatřil:

Alenčin hlasitý povzdech.

Ach ti chlapi zatracení, chovaj se jak dobytek.
Nemaj žádné vychování, je jich u nás nadbytek.
Nezdraví a neděkují, v busu prdel hřejí si,
vykleštit je, vykastrovat, to je to, co přeji si.

Já bych s nimi zatočila,
bez soudu je zotročila.
Na slovo by poslouchali,
jako psi by z ruky žrali.

Nemám, sakra, tohle v moci,
není mi nic v nápomoci,
každý se mi za to směje,
kam to jenom, kam to spěje?

Mstím se s gustem tomu plémě, aspoň na té Kudlance,
otrávím jim, hajzlům život, nezaslouží dlabance.
Povely je převychovat - to je to, co zaslouží,
za nevěry, za chování - mně to život prodlouží.

říjen 29, 2009 17:12
strejdo : mia
Tys musel být v minulým životě básník, krása, krása, krása. smilies/smiley.gif
říjen 29, 2009 17:22
a jakým způsobem se mstím : alena Bodka
konkrétně tobě? Fakt máš pocit, že tě chci zabít? Tvá nemoc, miláčku, má jeméno smilies/tongue.gifaranoia.
říjen 29, 2009 17:27
Paranoia : alena Bodka
zlobí mě přístroj
říjen 29, 2009 17:28
Kdyby jen přístroj... : strejda
smilies/grin.gif
říjen 29, 2009 17:29
A toho miláčka si vytisknu. : strejda
Konečně jedno hřejivé slovo.

říjen 29, 2009 17:29
ty mě rozzlobit : alena Bodka
už nemůžeš...je mi tě spíš líto..ale nezodpověděl jsi dotaz? Jak jsi přišel na to, že konkrétně tebe chci zabít?
říjen 29, 2009 17:31
Vidíš to, vidíš to, : strejda
a já bloud si myslel, že ta Tvá, větší hemisféra má trošku smysl pro humor. Nemá.
říjen 29, 2009 17:33
Šmarjá, ženská, Alenko, prosím Tě, asi jsi unavená, : strejda
jak je to ale možné? Ty nás tu šmahem házíš do jednoho pytle co Tě znám. Já přece netvrdím, že zrovinka mně se mstíš. Takovou globalizaci, jakou Ty zde předvádíš, svět ještě neviděl. A proto se jeden zastal těch druhých, jeden s gulema, z toho pomyslného pytle a ozval se. Ale v legraci, prosím. V legraci...Chápeš? Vždyť já Tě rád čtu. Z gruntu jsi asi hodná ženská, ale nesmíme Ti přijít do cesty. V tom to je.
říjen 29, 2009 17:54
A tímto se Ti ještě omlouvám : strejda
za nemístnou impertinenci a jdu zpět do pytle.
Konec laškování.
říjen 29, 2009 18:06
jak říkám,paranoia jak vyšitá : alena Bodka
kdybych to dělala, nikdy bych se nevdala - natož třikrát a své děti bych musela utlouct už v kolébce. Ale neudělala jsem to a vycházím s nimi v míru.....asi proto, že nedělají hloupé vtipy a umějí se chovat. Alespoň do svých dětí jsem to cpala, jen začaly vnímat. Takže i dnes jsou schopní se chovat stejně dobře, jako ta tříletá holčička, co si tu kreslí. Vladimíra Peroutku jsem nesmírně milovala, protože měl - mimochodem - noblesní chování. Na Žižkově si pod tímto pojmem zřejmě představují něco úplně jiného. Ani nechci vědět co. Vy jste moje tvrzení, že místní mužové jsou nevychovaní burani, přijali jako osobní útok a ohradili jste se takovým způsobem, že jste mi vlastně dali za pravdu. No, ale abych nevyvolávala zbytečné spory, omluvu přijímám a znovu potvrzuji, že cokoli jsem kdy napsala, nebylo míněno jako osobní útok proti tobě, ani proti někomu jinému. Jinak, jsou na světě (ač se ti to zdá nepravděpodobné), které skutečně považují poděkování za podání klíče za samozřejmost. Teď tady byl pán z Polska a objednával si pokoj / a byl vysloveně úžasnej - takže ani na komunisty nelze nedostatky v chování svádět/. Byla radost s ním mluvit,byť neuměl slovo v jiné řeči než v Polštině - ale je to řeč slovanská, prostému lidu srozumitelná.Byl příjemnej, zdvořilej a nevyvolával konflikty a nemyslel si, že ho chceme zabít. Taky si nemyslel, že jsme jeho služebnictvo, teď papá v restauraci a je spokojen. A je to taky muž - akorát se umí jinak chovat a taky si nemyslí, že slušné chování je nutně křivda na něm páchaná...do jednoho pytle s tebou nebo Nýčem bylch ho rozhodně neumístila /to bych ho asi těžce urazila - což v žádném případě nemám v úmyslu.... TOHLE bnyl pokus o vysvětlení, nikoli vyhlášení války.
říjen 29, 2009 19:04
Mimochodem Nýče se ohradil, že je rád, že k takovým lidem : alena Bodka
jako je například ten pán z Polska on neparří a je na to hrdý....co k tomu dodat.
říjen 29, 2009 19:06
já zírám : Kamila
nikdy by mě nenapadlo, že i pod "obyčejným" horoskopem se rozpoutá tahle svatá válka proti brabečkům smilies/grin.gif
říjen 30, 2009 11:19
Kamilo, napiš mi konkrétní větu, : alena puntíkovaná
kdy jsem se vyjádřila proti brabečkům???
říjen 30, 2009 12:19
Kamilo,Jen jsem si dovolola říct, : alena puntíkovaná
že čeští muži jsou ve valné většině nevychovaní burani ...a to jsou!!!! Válku vedou oni!!! Jestli proti brabečkům...to mi nepřišlo, ale as špatně čtu.
říjen 30, 2009 12:21
AB : NČ
Seš Beruška :-)
říjen 30, 2009 13:16
... : prokoludek
jsem ve znamení vah notebene z prostředka, tak nevím. Kdoví kdo, proč, nebo za co, si vymyslel ty znamení a jejich charakteristiku. Ale ty komentáře, ty jsou fakt dobrý.
říjen 30, 2009 13:18
hahahahahaha - můj muž byl narozen 10.10. - a jako když ho slyším. : alena Bodka
já kdysi - jen tak z legrace - vykládala kamarádkám karty. Teda neumím to, ale spoustě z nich to vycházelo - sama nevim proč. Když jsem to zkusila vyložit sobě - tak to prostě nešlo.
Ale můj muž v době výkladu nesměl být doma.....co já jsem si vyslechla o pověrách a tmářství!!! Když zemřel, tak se mi o něm skoro každou noc zdálo....tak nevím...
říjen 30, 2009 20:14
váhy : renuli
moc hezký článek o váhách.Sedí na mě 100% smilies/grin.gif
říjen 31, 2009 13:20
Technická : strejda
Alenkou stále používané slovo "brabeček" je slovem degradujícím naši ozdobu. Já to tak cítím. U ní je to však normoš. Dovolil bych si proto navrhnout jiný, mnohem hezčí, výraz a tím je moudí. Moudí, které stále loudí. Vždyť i na toho opeřence se dělá blbě rým.
říjen 31, 2009 18:19
no, nevím, to označení je běžně používané a nevymyslel a jsem ho já,Myslím, že jsi jediný na světě, kterému připadá urážející. : alena puntíkovaná
Jestli tebe prostě neuráží cokoli, co řeknu já...což je ovšem tvůj problém a můsíš se s tím srovnat buď ty sám, nebo vyhledat péči odborníka.
listopad 01, 2009 15:16
Strejdo, to takhle asi nejde paušalizovat na všechny : NČ
Existujou i brabečci. A existujou i někerý dámy v životě nic jinýho než brabečka neviděly ani netřímaly.
Je tim pádem celkem logický a pochopitelný, že je ani nenapadne, že by mohla existovat i jiná možnost než zdrobnělinka :-( Přeci znáš tu konverzaci mezi Babičkou a paní kněžnou.
listopad 03, 2009 06:21
Tam ovšem : alena Bodka
nešlo o velikost, nýbrž o postavení
listopad 03, 2009 20:30
Jéééé, Vy se tu ještě kočkujete? Za chvíli spadneme do historie. : strejda
Pepo, víš co se mi na Alence Brabečkové líbí i přes všechny její útoky? Že někdy, i v tomto zralém věku, považ, má své dny. Kdy srší vtipem a umí odrazit smeč. Krátce, stručně, věcně. Naopak, má i svá období, a to častá, kdy je to protivná a nepříjemná baba jaga ježibaba, kterou humor, a také slovo chlap, přímo popuzuje. Inu - žena mnoha tváří...

listopad 03, 2009 22:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]