O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ROZEZNÁTE - POZNÁTE - NAJDETE? - XLIV. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 26 říjen 2009

Tohoto 31. října vzpomeneme kulatého výročí narození významného českého vlastence. Při této příležitosti má být na jednom turisticky frekventovaném místě odhalen jeho pomník. Tento význačný muž se narodil v Praze, v rodině kováře.

 

 

 

 

 

      Vyučil se rukavičkářem, ale jeho cesta vedla brzy k divadlu. Už v r. 1903 byl přijat do Národního divadla, v r. 1910 se stal uměleckým ředitelem kabaretu Lucerna.

 

     V r. 1919 si otevřel vlastní hudební nakladatelství. Hlavně však jezdil po četných turné, kde šířil vlastenecké myšlenky. Psal do novin a humoristických časopisů. Miloval svou zemi a hlavně Prahu. V době mnichovské okupace neohroženě zpíval vlastenecké písně. Na konci roku 1941 v koncentračním táboře Mauthausen dal svému národu daň nejvyšší.

 

     Znáte jméno tohoto herce, režiséra, kabaretiéra a především neohroženého vlastence, případně tušíte, kde má být odhalen jeho pomník?

 

Zdravím vás všechny

a držím palce při hádání

Mia

 

Rozluštění zde

 

Komentáře (7)add feed
Netuším... : Myška
Ještě že se mohu podívat na rozluštění.
říjen 26, 2009 10:38
jooo : Kamila
jsem to uhádla, jupí smilies/grin.gif
říjen 26, 2009 10:44
vime, : mura1
neb jsme v nedeli dopoledne zehlili a podle hesla "zehlis nekdy?" jsme shledli vse od strojniho dojeni po kalendarium. mimo jine jsme se dozvedeli, ze podobnost nazvu oblibenych bonbonu s timto jmenem neni ciste nahodna. a pomnik kde jinde, nez tam, ze?
říjen 26, 2009 10:48
No, a já jsem nežehlila, : Myška
takže nejsem informovaná. smilies/wink.gif
říjen 26, 2009 11:06
... : mia
to je rychlost, včera jsem posílala email Daniele a už je hádanka na Kudle. Chtěla jsem původně udělat článek o něm a herečce Anně Letenské /taky zemřela v koncentračním táboře, měla pohnutý osud/, ale pak jsem si řekla, jestli by článek vůbec někdo četl. Tak jsem utvořila formu hádanky.
říjen 26, 2009 11:14
takovej je u nás : alena puntíkovaná
jeden jediněj - ani sae nemusím dívat na vyluštění, jeho a mnoho další nám zvraždili ti hodní, pečliví a pořádkumilovní Němci, co mi jim furt tak ubližujem, ve snaze vybít naši inteligenci.Že bysme se jim dodatečně omluvili za chudáka Heydricha a odškodnili je?
říjen 26, 2009 11:54
tu písničku znám : Inka
moc dobře, táta jí rád zpíval když hrál na harmoniku.
říjen 26, 2009 14:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]