O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MUTĚNICKÝ DOMEČEK PDF Tisk E-mail
Úterý, 22 září 2009

Jako úplně obyčejný se při pohledu zdálky může jevit rodinný domek Miroslava Svobody z Mutěnic. Přijdeme-li ale blíž, naplno vynikne jeho originalita. „Obkládal jsem si sklep kamenem a na stěnách nechal dvě místa, kam měly přijít obrázky.

 

 

 

     Dlouho se mi nedařilo žádné vhodné sehnat, a tak jsem mezery vyplnil korkovými zátkami. Nevypadalo to špatně..." A právě tenkrát ho napadlo zkusit to ve větším: "Že nakonec obložím celý dům, jsem ale netušil," popisuje vyučený zedník Miroslav Svoboda.

 

      

     Ano, tak si jej skoro celý obložil korkovými zátkami... Žádný velký vinař přitom prý není. S lepením na domovní zdi začal před třemi a půl měsíci. Snažil se přitom využít každou volnou chvilku. Přestože se obkládání věnoval většinou sám, do práce zapojil i své blízké. Zátky je totiž před nalepením potřeba očistit a většinu z nich rozstřihnout napůl.

 

     „Špunty jsou použité, oplachujeme je proto v dezinfekci, aby netáhly po vínu. S čištěním a střiháním mi pomáhá syn a partnerka, zapojil se i jeden ze sousedů," nastínil Svoboda. Na originální fasádu spotřeboval desetitisíce zátek. Vlastní zdroje by mu prý v žádném případě nestačily. „Na domě je zatím přes šedesát sedm tisíc špuntů. Počítám, že dalších třicet tisíc jich ještě spolyká zadní zeď, do níž se chci pustit příští měsíc. Mým hlavním dodavatelem je místní vinař Miroslav Jagoš," osvětlil korkový nadšenec.

 

 

     Novou živnost si prý z obkládání korkem jednapadesátiletý Svoboda udělat nehodlá. „Je to čistě koníček. Nabídky už jsem sice měl a občas se sem přijde podívat nějaký turista z nedalekých vinných sklepů, ale já si tohle dal jako opožděný dárek k padesátinám," dodal.

 

(převzato z internetu)

Komentáře (12)add feed
Hmm, moc hezký ! : mamča
Možná to funguje i jako zateplení, ale hlavně se to bude líbit vosám na hnízdění. smilies/wink.gif smilies/grin.gif
září 22, 2009 09:14
... : mia
trochu jako lidová tvořivost za komunistů - takové ty různě lepené chaloupky ze sirek, vyřezávané lampičky,.. Trocha recese se mi líbí, ale tohle fakt pán asi úplně nedomyslel. Jak píše mamča vosy, brouci, déšť,..
září 22, 2009 09:18
... : Milene
Když se to někomu líbí. Pro mně by to byla škoda času. smilies/wink.gif
září 22, 2009 09:53
... : bb2
Zblízka pro mě dost hrůza, ale z větší vzdálenosti to má asi příjemnou barvu, pískově hnědou, časem hnědošedou, a když se odmyslí že to jsou špunty, tak proč ne :-)
Technicky mi to přijde geniální, přírodní materiál - ekologické a ekonomické každým coulem. Když to něčím naimpregnuje a zatáhne, tak to ochrání před hmyzem a deštěm. Však se staví i ze slámy.
září 22, 2009 10:30
Bože, my bychom mohli zateplit celý panelák : wendy
kdyby nám to někdo poradil a my ty špunty nevyhazovali...
smilies/wink.gif smilies/grin.gif
září 22, 2009 12:51
jsem sběratel špuntů, tak že : Inka
že bych mu přispěla, mám i dost unikátní špuntíky a z velmi drahých vín ještě z dob své praxe v minulém zaměstnání, člověk má dělat dobré skutky což smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif,

No já nevím, jsem zastánecem klasiky a jednoduchosti, té lidové tvořivosti na českých nemovitostech se tu najde habaděj, některé za to stojí, ale některé jsou dost hrůzné. Náš nejbližší soused je malíř, je to postarší starý mládenec myslím, že nic jiného dobře ani neumí. Jeho domeček je děs, okna jsou červenobílá s modrými parapety, plot je hnědobílý s červenými ostny nahoře, je to jak od cirkusu a on je na to hrdý. Tuhle jsem si na něj vzpomněla v souvislosti s nedávným článkem ohledně oblékání doma. Vždy když ho vidím musím se řehtat, vesničko má středisková, soused v modrákách s vytahanými koleny, na hlavě zmijovku a na nohou pantofle, které si vyrobil ořezáním gumovek. Je mu téměř 60 let, nikdy se neoženil (každá od něj utekla) a teď chodí po vsi a vykládá, jak by nejraději nějakou 30ku. To by mě zajímalo která na něj čeká, asi moc kouká na televizi. Nevím zda mu už nehráblo. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 22, 2009 13:08
wendy : mamča
Neblázni ! Panelák ? smilies/cheesy.gif
Ono je Ti málo, co tam pořád kdo ťuká ? Dovedeš si představit ty zástupy strakapoudů, co by si tam chodily trénovat ? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
My máme na chatě ve štítě kousek výplně střechy stavební pěnou, a strakapoudi ze širokého okolí tam chodí klofat. A to mají k dispozici starý ovocný sad.
září 22, 2009 13:38
Taky sbírám špunty, : Míša šíša
ale nedám! smilies/grin.gif
září 22, 2009 14:00
Míša šíša : mamča
Budeš si s nima obkládat barák ? smilies/cheesy.gif
září 22, 2009 14:05
taky sbiram spunty. : mura1
obkladam si s nima papousci klece
září 22, 2009 14:17
Mamčo, : Míša šíša
dávám si je do demižónů - hezká dekorace. Už plním druhý, zatím je jen do půlky. :-)

Ten demižón se špunty jsem kdysi dávno odkoukla ve sklípku Ladislava Špačka, tisk.mluvčího našeho bývalého prezidenta. Teda ne že bych já osobně byla v jeho vinném sklípku, ale viděla jsem to na fotce. smilies/wink.gif
září 22, 2009 15:01
no zbohom : Sipik
pozeram ze kudlanka sa casom zmeni na nejaky klub AA. Zeny, s mierou!!! smilies/wink.gif smilies/grin.gif
září 22, 2009 22:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]