O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BÝCI, BÝČKOVÉ, HOROSKOP PRO VÁS PDF Tisk E-mail
Středa, 22 duben 2009
Přejít na obsah
BÝCI, BÝČKOVÉ, HOROSKOP PRO VÁS
Strana 2
Strana 3

 

 



     Býci jsou domáčtí tvorové. Těžko najdete takového, který by si nerad hověl pod vlastní střechou a ve známém, pohodlném prostředí. Změna ho vyvádí z míry (pokud nemá ascendent nebo Měsíc v Blížencích, Střelci nebo Vodnáři). Nevlastní-li váš známý Býk dům, aspoň o tom sní a jednou ho získá. Má blízko k půdě a vždy se nějakým způsobem dopracuje k lásce k ní. Pokud musí bydlet v stísněných podmínkách činžáku nebo paneláku, zřejmě bude mít okna obložená pelargóniemi nebo petúniemi. Když na něj příliš dolehne hluk velkoměsta, odhodlaně popadne rybářský prut a zamíří na nějaké klidné venkovské místo. Kdykoliv se svět kolem Býka začne točit moc rychle, jednoduše z něho unikne, dokud tempo nezvolní. Nemá-li rybářský prut nebo truhlíky za oknem, třeba začne fušovat do obchodu s nemovitostmi a zařizovat hypotéky jiným lidem, čímž se občas dostane na předměstí. Vždy má aspoň vzdálené spojení s půdou jako například potulování kolem závodiště, nedělní procházka parkem a vpíjení krásy a vůně přírody.

 

 

     Průměrný Býk se těší výbornému zdraví a má silnou konstituci. Nic ho jen tak nepoloží na lopatky, ale octne-li se na zemi, může se uzdravovat pomalu, hlavně kvůli tvrdohlavému odmítání lékařských nařízení. Vrozený sklon nedůvěřovat optimistickým vyhlídkám také příliš nepomáhá rychlému uzdravení. Místa nejvíce ohrožená infekcí a úrazy jsou krk, nohy, kotníky, reprodukční orgány, záda a oblast páteře. Nachlazení často vede k bolestem v krku a nadváha způsobená pověstnou vášní Býků pro dobré jídlo a pití, hlavně jídlo, nadměrně zatěžuje srdce a vede k špatnému krevnímu oběhu, slabým kotníkům, křečovým žílám a dalším chronickým problémům. Další možností je dna. Většina lidí narozených v květnu si však udrží zdraví déle než jiní lidé, pokud se vyhnou obezitě, letargii a zánětům ledvin. Řekněme to na rovinu. Jestli Býk nadměrně pije nebo ztloustne a zleniví, ztratí svoji perfektní kondici a zdraví. Jednou z hlavních příčin chorob je nedostatek čerstvého vzduchu a cvičení. Jeho organismus to neustále potřebuje, i když to Býk třeba tvrdohlavě popírá.


     Když mluvíme o tvrdohlavosti, nemá cenu říkat Býkovi, že je tvrdohlavý. Nemyslí si to. Je trpělivý. Je to otázka sémantiky. Vůbec není umíněný - jen rozumný a odhodlaný. Za celý život nepochopí, proč ho lidé tak nespravedlivě soudí.


     Pravda je, že Býk je tak tvrdohlavý, jak jen lidská bytost může být, aniž by se proměnila v kámen. Muži a ženy v tomto znamení se zdají být přilepeni ke svým židlím a názorům. Manžel Býk odmítne jít s ženou k přátelům, nemají-li pro něj pohodlná křesla, ve kterých by mohl sedět. Manželka ho může stokrát prosit, stejně nepůjde. Žena Býk, která neschvaluje manželovy kamarády, se s nimi jednoduše nebude bavit. Přesto se Býci mohou oprávněně hlásit k jedné ctnosti - trpělivosti. Mnozí snášejí citovou a fyzickou zátěž celé roky bez jediné stížnosti. Čím víc se vrší problémy, tím víc síly získává Býk k jejich snášení. Jeho oddanost rodině a přátelům často přesahuje veškeré chápání. Mnoho žen i mužů si zasluhuje zlatou medaili za statečnost, kterou projeví tváří v tvář ranám osudu, jež by dávno zlomily jedince narozené v jiných znameních. Dobrá. Uděluji Býkům řád za jejich duševní sílu. Ale stejně jsou paličatí.


     Býkovu chuť k jídlu hned tak něco nepokazí. Může sníst cokoliv od pečených paprik přes čokoládový dort se šlehačkou ke kyselým okurkám a vodnici - to všechno během jednoho jídla - bez známky špatného zažívání. Jeho oblíbené pokrmy jsou obvykle steak a hovězí maso a rád dojídá bez jediného zbytku. Přidá-li k tomu alkohol, může silně připomínat krále Jindřicha VIII., jak se spokojeně cpe na královském banketu. (Ovšem ascendent v Panně může vést k dietě ze syrové mrkve a hlávkového salátu, zapíjené švestkovým džusem.)

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]