O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

METRO BYLO OFF PDF Tisk E-mail
Pátek, 23 květen 2008

 Jsou lidi, co procházejí životem "takňák smířlivě, slušně, nenápadně". Já k nim tedy rozhodně nepatřím... Zase jsem včera po dlouhé době odešla z domova vstříc kypícímu životu (na křest knížky, o kterou se právě na Kudlance soutěží). Nalákala mne možnost poznat "naživo" pilota éra, které mne občas nosí na svých perutích přes tu velkou vodu, šéfku letušek a pana doktora, který je mj. i přes létání.

 

 

 

 

     Šla se mnou i Kamila. Díky ní jsem nezabloudila a včas se na místo dostala. Bylo to prima, co jsem chtěla, se povedlo, v nejbližší době si přečtete rozhovory s oněmi zajímavými lidmi. Kupodivu, i když (což stále nějak nechápu) po vyslovení jména našeho časopisu pánové jaksi zpozorněli, zábava byla velmi příjemná. Poté jsme se vypravily každá ke svému domovu. Kamila tramvají, já metrem.

 

     Ale - chyba lávky, nebo spíše... jakkoliv. Protože metro bylo zavřeno. Jakýsi metrově uniformovaný mládenec nám, tázajícím se vykulencům, oznámil, že se "něco stalo, ale bohužel, nemůže podat žádnou bližší informaci a že se uvidí.. Musím ho však pochválit: bylo tam i pár cizinců, kterým opravdu dobrou angličtinou i němčinou vysvětloval,  jak se kamkoliv dostanou a hlavně čím. Všechna čest!  

 

     Po ulicích se mezitím vyrojilo plno lidí, kolem právě projely dvě houkačky a všimla jsem si, jak po nich lidé smutně koukají. Jasně bylo vidět, že přemýšlejí, co asi se stalo... Tak jsem šla na tramvaj, pak se narvala spolu s dalšími do už přecpané jedenáctky a posléze do autobusu č. 213. Ještě v tramvaji jsem se mobilem připojila na net - a ejhle, co se stalo:

 

     "Téměř dvě hodiny nejezdilo metro na trase A mezi stanicemi náměstí Míru a Strašnická. Zastavil ho pes, který vběhl do kolejiště. Hledali ho hasiči dopravního podniku. Pes se zaběhl mezi stanicemi Flora a Jiřího z Poděbrad; mj. už se dopravnímu podniku ozvala majitelka psa.

 

     Metro přestalo jezdit po 18. hodině, provoz se obnovil až po 20. hodině. Provoz metra se podařilo zprovoznit, psa jsme ale nenašli. Nezaznamenali jsme ani žádný pohyb. Pes nyní bude pravděpodobně schovaný v nějaké díře poblíž trati.  Dopravní podnik doufá, že se psa podaří najít v noci, až se zastaví provoz metra a na trase budou probíhat údržbové práce."

 

     No, cesta mi trvala sice o něco déle, ale  byla jsem ráda, že žádná z těch katastrofických představ, která se lidem míhala hlavami, se nevyplnila. Pevně doufám, že i čoklík už je v pořádku doma...

 

d@niela

 

 

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
taky mě to postihlo, : petraP
a až teprve doma jsem se dozvěděla, co to bylo.
Já zkejsla už na Václaváku :-)))
květen 23, 2008 10:42
METRO BYLO OFF : Sandokan
Nic nehledejte, údržbáři budou mít štěkanátky.
květen 23, 2008 10:46
hahahaha : ivanka
nojo, podle toho, jak byl čoklík velkej...
Ale to by mne fakt zajímalo, proč opravdu to metro nejelo... Přeci kdyby se do metra zaběhla nějaká čivava, tak že by kvůli tomu přes dvě hodiny nejelo metro?
květen 23, 2008 11:07
... : Sandra
No tak i kdyby to byl nějaký středně velký voříšek, tak to přeci není důvod ho přejet, když předem ví, že tam někde je, ne? Kdyby se tam zaběhlo dítě, tak se nikdo nepozastaví nad tím, že metro nejede...ale kde je ta hranice? Pes je taky živá bytost, ne? (Netvrdím, že pes je to samé co dítě.) Jsem ráda, že vyvinuli snahu toho psa zachránit, možná ta naše společnost není ještě tak úplně skrz naskrz prohnilá:-)
květen 23, 2008 11:20
Sandro : Milena
Musím tě troškuu zklamat. To metro nejezdilo z bezpečnostních důvodů. Ten pes mohl vběhnout do kolejiště a způsobit nehodu nebo by muselo metro zastavit v tunelu apod. Takže psa hledali, hlavně protože museli.
květen 23, 2008 11:39
... : ivanka
Tak jsem to vyhledala a pejska dokonce i viděla: jo, je to krásnej pejsek a je ho docela kus. Majitelka je asi tak dvacetiletá dívka. Pak mu jen nasadila košík a dala si ho na vodítko a spokojeně odešli domů.

Pes vzal do zaječích ve stanici Želivského a rozběhl se v tunelem trasy A směr ke stanici Dejvická.Středně velký voříšek se projevil jako závodník - vytrvalec, protože doběhl skutečně až na konečnou. Část své cesty dokonce pelášil před jedoucím vlakem. Na Dejvické se ale pes otočil a hasil si to podzemní chodbou zase zpět. Doběhl až na Malostranskou.
Podařilo se ho "zachránit" až řidiči metra, který přibrzdil a otevřel dveře kabiny. Pes, který byl zrovna na ochozu, do vlaku naskočil.
Teď už je psí běžec zpátky u své paničky.

květen 23, 2008 12:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]