O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HÁDANKY - ZAJÍMAVÍ LIDÉ - 1. PDF Tisk E-mail
Neděle, 10 prosinec 2023
Nabrušte si mozkové závitky – dnes bude hádat jméno jedné velmi – velmi slavné dámy… V listopadu 1914, před sto devíti léty, se ve Vídni, tehdy v Rakousko-Uhersku, narodila nesmírně krásná herečka, budoucí hollywoodská hvězda. Její otec byl ředitelem banky, matka pocházela z aristokratické rodiny. Dívce se dostalo skvělého vzdělání, mj. studovala jazyky, chodila na balet, hrála na klavír. Studovala na několika známých školách.

 

 

 

Zajímavost: měla i velké technické nadání. Byla dokonce autorkou několika vynálezů. Úspěšně navrhla mj. lepší konstrukci křídel letadel, vymyslela rozpustné šumivé tablety a svítivé obojky pro psy. Jednoduše – co ji zaujalo, s tím uspěla.

Je však známa nejvíc svou krásou – už od šestnácti let natáčela filmy. Během dalších dvou natočila čtyři úspěšné filmy – ale celosvětovou pozornost vzbudil až její, tehdy neskutečně skandální, film, který je známý především erotickými scénami. Pro světovou společnost to tehdy byl šok - snímek odsoudil i papež Pius XII., v Německu ho zakázal Adolf Hitler. Všude, kde se promítal, většinu scén vystříhali.

 

 

 

Jednalo se o příběh mladé vdané ženy, kterou manžel nedokáže uspokojit, a tak hledá útěchu v náručí jiného muže, aby se následně realizovala v mateřství. Tohle bylo, přitom v době nevěstinců, pro tehdejší mravní veřejnost moc.

 

Herečka se ve třiadvaceti odstěhovala do Spojených států amerických, kde se téměř vzápětí stala hvězdou první velikosti. Novináři ji označili za nejkrásnější ženu světa.

 

Jak jsem už psala, nebyla pouze úspěšnou herečkou. Jejím největším vynálezem byl systém pro tajnou komunikaci, tzv. FHSS (Freqency Hopping Spread System). Její tehdejší manžel ve svém domě hostil četné významné armádní důstojníky a zbrojní odborníky, kteří otevřeně diskutovali o různých vojenských problémech. V té době právě zkoušeli nový systém dálkového řízení torpéd pomocí rádiových signálů. Problémem byla ochrana signálů proti odposlechu a rušení. Nikdo nepředpokládal, že by mladá kráska mohla mít o odborné řeči zájem nebo jim rozumět. To byl velký omyl, mladá paní o problém zájem měla.

 

 

 

 

A dostala geniální nápad. Pokud se bude nosná frekvence signálů nepravidelně v krátkých intervalech měnit, nebude odposlech možný. Musela být ještě vyřešena synchronizace ladění vysílače a přijímače… A vynález byl na světě..

Za svůj vynález však nikdy nic nedostala, ale své satisfakce se dočkala.

Roku 1997 jí bylo v USA uděleno čestné uznání za zásluhy o rozvoj elektrotechniky.

 

 

Tak – to bylo opravdu hodně informací,

podle kterých byste měli odhalit její jméno.

 

Její pravé,

případně i to později přijaté, slavné…

 

 

d@niela
 


Komentáře (10)add feed
... : *deeres*
Kdysi skandální film režiséra Machatého, je z dnešního pohledu čajíček. Nahota se stala běžným zbožím.
prosinec 11, 2023 06:15
... : Josef
Hm. Tak to nevim. Jméno jsem určitě už slyšel, to asi každej, podle popisu, ale takhle nevim.
Zaujala mě zásluha dámy s měněnim vysílacích a přijímacích frekvencí. Tady jsem krapet na rozpacích, protože bych tak řek, že v "analogový době" musela bejt největším a vlastně jedinym vořechem celýho řešení právě ta synchronizace vysílače a přijímače.
prosinec 11, 2023 07:16
... : d@niela
Tak si to vyhledej... Ona byla totiž fakt úžasná. Škoda, že když začala stárnout, tak to postupný ztrácení krásy nesla nesmírně těžce a neuměla se s tím smířit.
Vlastně umřela nešťastná a opuštěná. Tedy, dobrovolně opuštěná...
prosinec 11, 2023 08:41
... : Josef
No, tak třeba vyhledám. Kdybys řekla, nemusel bych hledat.
Ale bábu chápu. Já taky nesu nesmírně těžce ztrácení krásy a neumim se s tim smířit.
prosinec 11, 2023 18:53
... : Josef Kouba
Jana Lašková Povolání: herečka / zpěvačka. Národnost: česká. Narození: Narození: 9.11. 1914, Vídeň, Rakousko-Uhersko Úmrtí: 19.1. 2000.
prosinec 12, 2023 18:44
... : Josef Kouba
Oprava, byla to tato žena a mimořádně krásná.
Hedy Lamarrová, narozená jako Hedwig Eva Maria Kiesler, byla rakousko-americká herečka a vynálezkyně, která byla považována za jednu z nejkrásnějších hereček stříbrného plátna.
Narození 9. 11. 1914, Vídeň, Rakousko
Úmrtí19. 1. 2000 (85 let), Orlando, Florida, USA
prosinec 12, 2023 19:11
... : Josef
No tak jo, Pepane. Nic mi neříká ani jedno jméno, pravděpodobně jsem ho nikdy neslyšel, čímž mi to je úplně fuk.
prosinec 13, 2023 06:18
... : *deeres*
Zřejmě si nikdy nebyl filmový fanda. Film Extase natočil s HL český režisér Machatý,v Evropě film způsobil skandál a skončil někde v archivech. U nás byl k vidění jenom ve Filmovém klubu, někdy v šedesátkach. Z dnešního hlediska je tehdejší prudérnost hodně směšná. Pouze v jedné scéně je herečka nahá, k vidění za měsíčního světla zezadu a pak už se jenom válí ve vodě a to, co by někdo chtěl vidět, si může spíš jenom domýšlet.
Dneska stačí otevřít internet a ani nemusíš hledat. Klidně to může být i spam. V době, kdy jsem ještě chodila do práce a už jsme měli PC s připojením na net, tak se mi stalo,že jsem zapnula počítač a jenom jsem zírala. Přes celou obrazovku, jako tapetu, jsem měla rozcapenou úplně nahou ženskou, která ukazovala vše. Vlítla jsem do nastavení, dala jinou tapetu, porno fotku smazala a druhý den jsem zapnula počítač a byla tam znova.

prosinec 13, 2023 09:25
... : Josef Kouba
Extáze:

https://youtu.be/1ujh2ADipDQ?si=v1Td9ZQNw1UNNChi
prosinec 13, 2023 10:52
... : Josef
No, pravda. Nebyl jsem filmovej fanda. Ale např. jsem viděl všechny díly Angeliky i Fantomase, taky hodně Belmonda.
prosinec 13, 2023 19:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]